Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Οι 900 – 910 μονάδες & Οι επόμενες αντιστάσεις

00:01 - 30/01/18

 

 

Όλο και πιο κοντά στη μεγάλη δοκιμασία των 900 – 910 μονάδων βρίσκεται ο ΓΔ, αντιστάσεις τις οποίες έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό και αντιστάσεις στις οποίες δεν αποκλείουμε  να υπάρξει ένα μικρό profit taking (δεδομένο ότι πολλές από τις μετοχές του FTSE 25 βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα). Να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για ένα profit taking αναφερόμαστε σε ελεγχόμενες καταστάσεις και μια πτώση περίπου 30 - 50 μονάδων (δηλαδή περίπου 3 με 5%).

Συγκεκριμένα ένα σενάριο στο οποίο η αγορά πιάνει τις ισχυρές αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες (δεν απέχει και πολύ – χθεσινό κλείσιμο 886,54 μονάδες, +0,97%) και μετά να γυρίσει περίπου μέχρι τις 870 ή και 850, 860 μονάδες. Και κατά την άποψη ελάχιστα θα έπρεπε να φοβίσει μια τέτοια ελεγχόμενη πτώση (αν φυσικά συνέβαινε). Αυτό που μετράει είναι ότι μιλάμε για μια αγορά σε ένα ξεκάθαρο ανοδικό trend. Και αν δεν υπάρξει κάποια πολύ έκτακτη αρνητική είδηση (σε αυτή τη φάση περισσότερο φοβόμαστε την πορεία των διεθνών αγορών) όλα δείχνουν ότι αυτή η θετική τάση δύσκολα θα διακοπεί.

Δεν χρειάζονται ενθουσιασμοί. Ωστόσο είναι μια ανοδική αγορά, μια αγορά η οποία μας θυμίζει πάρα πολύ την πορεία που είχε το χρηματιστήριο από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2014, όταν και ο ΓΔ βρέθηκε στα επίπεδα των 1.360 μονάδων.  

Τώρα και με δεδομένο ότι η τάση της αγοράς παραμένει πλήρως θετική, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις, στο σενάριο της διάσπασης των 900 – 910 μονάδων. Με βάση λοιπόν το εβδομαδιαίο διάγραμμα (το πλέον κατάλληλο για τη μακροπρόθεσμη τάση), η επιβεβαιωμένη διάσπαση των 910 μονάδων θα βάλει την αγορά σε ένα περαιτέρω ανοδικό trend, με μεγάλες πιθανότητες (λόγω έλλειψης αντιστάσεων) να έχουμε μια νέα βίαιη άνοδο μέχρι τις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις στις 1.010 – 1.020 μονάδες. Και να αναφερθούμε σε ένα σενάριο. Σε αυτό κατά το οποίο η αγορά θα είναι ανοδική χωρίς ένα ουσιαστικό profit taking. Σε αυτό, ο ΓΔ θα διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες και θα βρεθεί στις 1.010 - 1.020 μονάδες, επίπεδα στα οποία θα μπορούσε να συμβεί το προαναφερθέν profit taking.   

Αν και πολλά έχουν δει τα μάτια μας όλα αυτά τα χρόνια, αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς, με τα βλέμματα σε αυτή τη φάση να είναι στραμμένα στις αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες, η διάσπαση των οποίων θα φέρει την αγορά σε επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων.  

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....