Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ο μεγάλος στόχος της παραμονής υψηλότερα των 660 μονάδων…

00:01 - 30/03/17

 

Με την αισιοδοξία να επιστρέφει και πάλι (αν και πάντα σε αυτήν την αγορά – χώρα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι) και με το μεγάλο στοίχημα για την αγορά να είναι η παραμονή υψηλότερα των 650 – 660 μονάδων, θα θυμίσουμε ένα πρόσφατο σχόλιο μας για τη σημασία αυτών των επιπέδων (για την ακρίβεια των 660 – 662 μονάδων) και το τι θα μπορούσε να σημάνει για την αγορά η οριστική διάσπαση αυτών των αντιστάσεων (για να θεωρηθεί ότι συμβαίνει αυτό απαιτείται το κλείσιμο υψηλότερα τους για έναν αριθμό συνεδριάσεων).

Όπως λοιπόν είχαμε γράψει σε ένα σχόλιο μας στις 23 Φεβρουαρίου, θα αναφερθούμε στη σημασία των 660 - 662 μονάδων, με μια διαφορετική προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης.

Για την ακρίβεια, με τη μεθοδολογία των Fibonacci και με επίπεδα αναφοράς τα υψηλά του Μαρτίου του 2014 (περίπου 1.370 μονάδες) και τα χαμηλά πριν από περίπου 14 μήνες (αρχές Φεβρουαρίου 2016, 430 μονάδες), τα επίπεδα των 660 – 662 μονάδων είναι μια εξαιρετικά σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση – για την ακρίβεια η πρώτη μακροπρόθεσμη αντίσταση στο συνολικό trend.

Πάντα με βάση την εν λόγω προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης, οριστική διάσπαση των 660 – 662 μονάδων θα μπορούσε να βάλει την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend, με επόμενο μακροπρόθεσμο στόχο τα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων !!! (πιο πριν και από τη βασική προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης ισχυρές αντιστάσεις υπάρχουν στις 720 – 725 μονάδες). Και το πιο σημαντικό από την οριστική διάσπαση των 660 μονάδων θα είναι ότι η μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.  Φυσικά για μια τέτοια κίνηση χρειάζονται ακόμη περισσότερες θετικές ειδήσεις και επιτέλους συμφωνία στα χαρτιά και όχι μόνο στα λόγια.

Τέλος και στο αρνητικό σενάριο τώρα, πρέπει να τονίσουμε ότι μια νέα (έχει συμβεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες) αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης των 655 - 660 μονάδων θα δημιουργούσε ανησυχία, με πιθανότητες η αγορά σταδιακά να κινηθεί εκ νέου μέχρι τα επίπεδα των 630 – 635 μονάδων, χωρίς να αποκλείεται και μια κίνηση μέχρι τις 590  - 600 μονάδες (θέλουμε να ελπίζουμε ότι δε θα συμβεί κάτι που θα χαλάσει το κλίμα σε τέτοιο βαθμό). Και επιπλέον μια νέα αποτυχία διάσπασης αυτών των αντιστάσεων θα μπορούμε να χαρακτηριστεί σε ένα βαθμό ως “multiple top”, με ανησυχία μήπως την επόμενη φορά ο ΓΔ όχι μόνο προσεγγίσει τις 590 – 600 μονάδες, αλλά και τις χάσει (επαναλαμβάνουμε ότι δε θέλουμε να σκεφτούμε ένα τόσο κακό σενάριο).

ΓΔ

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

Wall Street – Διεθνείς αγορές: Μήπως αυτό είναι εξόχως ανησυχητικό;

 

 

Και σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε και στη Wall Street και γενικά στις διεθνείς αγορές, με το παρακάτω διάγραμμα να είναι αρκετά ενδιαφέρον. Και είναι αρκετά ενδιαφέρον γιατί σε αυτό φαίνεται ότι η αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία της Wall Street έχει βρεθεί στο ανώτερο σημείο εδώ και περίπου 20 χρόνια (17 για την ακρίβεια)!!! Και επειδή ως γνωστών μας αρέσει πάρα πολύ η “Contrarian Theory”, δεν κρύβουμε την ανησυχία μας μήπως αυτή η αισιοδοξία είναι ένα μεγάλο «καμπανάκι» ότι πλησιάζει το τέλος του “bull market”. Γιατί όταν η αισιοδοξία χτυπάει κόκκινο, τις περισσότερες φορές καλό είναι κανείς να κρατάει μικρό καλάθι και να βγαίνει, έστω σε ένα βαθμό, πωλητής.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....