Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

«Μόνο έτσι πάει υψηλότερα το Χ.Α.» - Ο επόμενος στόχος για το ΓΔ

00:01 - 30/04/18

 

Με νέα σημαντικά κέρδη 1,61% έκλεισε την Παρασκευή το Χ.Α., με το ΓΔ στις 849,26 μονάδες και με την τρέχουσα εβδομάδα να έχει 4 συνεδριάσεις (αύριο φυσικά είναι η αργία της 1η Μαΐου). Και μετά τη νέα σημαντική άνοδο της Παρασκευής, ο πρώτος μεγάλος στόχος η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 840 μονάδων (κυρίως βέβαια ο στόχος είναι η παραμονή υψηλότερα των 825 – 830 μονάδων – είχαν δοκιμαστεί προσφάτως επιτυχώς). Και με βάση αυτήν την παραμονή να διασπαστούν οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 850 μονάδων, στα όρια των οποίων έκλεισε την Παρασκευή ο δείκτης (στις 849,36 μονάδες).

 

Και όπως αρκετές φορές έχουμε γράψει και όσο περίεργο και αν ακούγεται μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης αβεβαιότητος. Με διάσπαση της προαναφερθείσας αντίστασης είναι ανοιχτός ο δρόμος για τα υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου, τις 895 μονάδες (πολύ ισχυρές αντιστάσεις οι 900 με 910 μονάδες), με την όρεξη σε αυτό το σενάριο να ανοίγει ακόμη περισσότερο (αστάθμητος παράγοντας πάντα η πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων).  

 

 

«Μόνο έτσι πάει υψηλότερα το Χ.Α.»

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω, θα επαναλάβουμε κάτι. Ότι ίσως το πιο θετικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Χ.Α. είναι ότι η πλειοψηφία των επενδυτών είναι φοβισμένοι, με πολλούς από αυτούς να είναι πωλητές κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Αναφερόμαστε κυρίως στους μικρούς επενδυτές. Και όπως αρκετές φορές έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό. Οι αγορές συνηθίζουν να κάνουν το αντίθετο από ότι πιστεύουν οι μικροί επενδυτές. Ή αν το προτιμάτε αλλιώς. Οι αγορές ανεβαίνουν όταν οι μικροί επενδυτές δεν το πιστεύουνε και γενικά υπάρχει φόβος. Μόλις όλοι γίνονται αισιόδοξοι, εκεί θέλει προσοχή. Και αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετός φόβος στο Χ.Α. … Και φυσικά αυτό είναι καλό…

 

Απλώς θυμίζουμε πως είχαμε επισημάνει στις αρχές του μήνα, τη «Μεγάλη Εβδομάδα», πως τρομαγμένοι οι μικροί – επενδυτές (οικονομία, πορεία των διεθνών αγορών, ελληνονοτουρκικά κτλ) ήταν πωλητές. Και κάπου εκεί και στις 780 μονάδες ξεκίνησε η τελευταία αντίδραση του Χ.Α.

 

Μεταξύ σοβαρού και αστείου λοιπόν, μέχρι οι επενδυτές να γίνουν και πάλι εξαιρετικά αισιόδοξοι μπορούμε να ελπίζουμε.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....