Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

«Τα βλέμματα στις επόμενες στηρίξεις …. Με ευχές για μια άμεση αντίδραση…

00:01 - 30/05/18

 

 

Την 15η πτωτική σε 19 συνεδριάσεις του Μαΐου είχε χθες το Χ.Α. (με κλείσιμο στις 738,08 μονάδες, -2,32%), με την αγορά από τις αρχές του χρόνου να βρίσκεται σε αρνητικό πρόσημο (-8%) και την κατάσταση να είναι όλο και πιο αρνητική. Η αγωνία κυρίως έχει να κάνει, με τη δοκιμασία μεγάλης σημασίας στηρίξεων. Και με τη συνολική διαγραμματική εικόνα του Χ.Α. να έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι στηρίξεις που θα δούμε παρακάτω να χαθούν, κάνοντας μας να μιλήσουμε για νέα δεδομένα και για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλούς μήνες, για αναστροφή της μέχρι νεοτέρας θετικής μακροπρόθεσμης τάσης!!

 

Ξεκινώντας φυσικά από το ΓΔ, τα βλέμματα στρέφονται στα τρέχοντα επίπεδα και καθοριστικές στηρίξεις των 730 – 740 μονάδων (738,08 μονάδες, -2,32%), στηρίξεις οι οποίες δοκιμάζονται και οι οποίες δε θα θέλαμε να δούμε να χάνονται. Και παράλληλα με αυτήν την παραμονή, ο δείκτης να αντιδράσει και να επιστρέψει υψηλότερα των 750 μονάδων, ένα επίπεδο μεγάλης τεχνικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς (από το εβδομαδιαίο διάγραμμα). Εν συνεχεία, ο στόχος θα είναι η επιστροφή υψηλότερα των 780 και φυσικά των 800 – 810 μονάδων. Μόνο μετά από τέτοιες διαδοχικές αντιστάσεις θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει και πάλι ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας της αγοράς και πάνω από όλα απομάκρυνση του εξαιρετικά κακού σεναρίου.

 

Ένα εξαιρετικά κακό σενάριο το οποίο έχει φυσικά να κάνει με την απώλεια των 730 – 740 μονάδων, στηρίξεις οι οποίες δοκιμάζονται. Χαμηλότερα, οι επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις στις οποίες μπορούμε να αναφερθούμε είναι οι 700 – 710 μονάδες και οι 650 – 660 μονάδες, όπου θα επανεξεταστεί και πάλι η κατάσταση.

 

ΓΔ (ημερήσια δεδομένα)

 

 

ΓΔ (εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

Εν τάχει να αναφερθούμε και στον τραπεζικό δείκτη. Εδώ θα τονίσουμε πως είναι μεγάλη ανάγκη να έχουμε άμεσα μια πολύ ισχυρή αντίδραση και τουλάχιστον επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων (τώρα αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο αισιόδοξοι - αντίδραση να φέρει το δείκτη υψηλότερα των 880 – 900 μονάδων).

 

Τώρα όσο ο τραπεζικός δείκτης μένει χαμηλότερα των 800 – 810 μονάδων, ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε μια πτώση μέχρι τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 740 ή ακόμη και στις 700 – 710 μονάδες, όπου θα δούμε και πάλι τα δεδομένα.

 

Τραπεζικός Δείκτης (ημερήσια δεδομένα)

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....