Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Είναι πιο σοβαρός ο κίνδυνος σε αυτήν την περίπτωση

00:01 - 31/05/18

 

Και θα κάνουμε και ένα σχόλιο για την Ιταλία. Αν και πιστεύουμε πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι στο τέλος να έχουμε μια “kolotoumpa” των ιταλών λαϊκιστών (και πολύ καλά θα κάνουνε), εγκαταλείποντας τα σενάρια καταστροφής για Italexit κτλ….

 

Δεν κρύβουμε πως η περίπτωση της Ιταλίας μας ανησυχεί περισσότερο από τις περιπτώσεις των υπολοίπων χωρών.

 

Και αυτό για δύο λόγους. Αφενός λόγω του μεγέθους της ιταλικής οικονομίας. Και αφετέρου λόγω των προβλημάτων που ήδη έχουν συσσωρευτεί στην ιταλική οικονομία. Και με βάση αυτά τα δύο δεδομένα, μια λάθος κίνηση (όπως αυτές που είχανε συμβεί στην ελληνική διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015) μπορεί αυτή τη φορά να οδηγήσει σε πραγματικά μη διαχειρίσιμες καταστάσεις στην Ευρώπη.

 

Το επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Πρέπει επιτέλους στη Γερμανία να καταλάβουνε ότι παρά τα τεράστια λάθη των χωρών του νότου (ειδικά στην περίπτωση της χώρας μας, αλλά και στην περίπτωση της Ιταλίας), δε γίνεται να συνεχίζεται αυτή η ακραία πολιτική λιτότητας. Γιατί «γερμανοποιώντας» ολόκληρη την Ευρώπη, απλά παίζουμε με τη φωτιά. Και παίζοντας με τη φωτιά, η ευρωζώνη κινδυνεύει κάποια στιγμή κινδυνεύει να καεί και να μπουν οι βάσεις για τη σταδιακή διάλυση της ευρωζώνης.

Και να μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Ότι σε περίπου ένα χρόνο έχουμε ευρωεκλογές. Και με δεδομένο ότι παραδοσιακά αυτές είναι εκλογές διαμαρτυρίας. Αν δεν προσέξουνε και δεν βιαστούν στην Ευρώπη, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκαλέσει πραγματικό σεισμό, μέχρι και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για το μέλλον της ευρωζώνης. Ας δει κανείς ποιά είναι η σύσταση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων αυτή τη στιγμή. Ας σκεφτεί κανείς ότι οι ευρωεκλογές είναι εκλογές διαμαρτυρίας. Και ας φανταστεί κανείς τι μπορεί να ψηφίσουν οι ευρωπαίοι πολίτες σε ένα χρόνο.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....