Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τρείς λόγοι να είναι κανείς αισιόδοξος

00:01 - 31/12/18

 

 

Είναι γνωστό πως είμαστε κατά κύριο λόγο απαισιόδοξοι για την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων το 2019, όπως ήμασταν εδώ και μήνες για την πορεία της αγοράς.

Ωστόσο ημέρες που είναι, θα επιχειρήσουμε να γίνουμε λίγο πιο αισιόδοξοι. Θα σας αναφέρουμε 3 λόγους για τους οποίους το χρηματιστήριο θα μπορούσε τελικά να τα πάει καλύτερα από ότι περιμένουμε.

----------------------

Αρχικά, ότι το 2018 ήταν μια εξαιρετικά κακή χρονιά. Με μεγάλες απώλειες (-25% για το ΓΔ, -50% για τις τράπεζες), οι οποίες έφεραν το ελληνικό χρηματιστήριο στις πρώτες θέσεις (με τις μεγαλύτερες απώλειες) παγκοσμίως. Και φυσικά είναι λογικό, όσο περισσότερο πέφτει μια αγορά, τόσο πιο εύκολο μπορεί να ανέβει (χωρίς φυσικά αυτό να είναι κανόνας πάντα - χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα έχουνε γίνει στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές τα τελευταία χρόνια, με τον τραπεζικό δείκτη την προηγούμενη Πέμπτη να κλείνει σε νέα ιστορικά χαμηλά).

Ο δεύτερος λόγος, αν και πιθανόν λιγότερα σημαντικός. Είναι πως το 2019 θα είναι έτος πολιτικών εξελίξεων, με αλλαγή κυβέρνησης. Και δεν αποκλείεται (ειδικά αν το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν είναι τόσο αρνητικό – πόσο μάλλον αν είναι θετικό) το Χ.Α. να αρχίσει να προεξοφλεί μια αλλαγή οικονομικής πολιτικής, με μέτρα πιο κοντά στις επενδύσεις και την τόνωση της πραγματικής οικονομίας. Και στα πλαίσια αυτής της προεξόφλησης, το χρηματιστήριο 2-3 μήνες πριν και 2-3 μήνες μετά τις εκλογές, θα μπορούσε να έχει μια καλή πορεία.

Ο τρίτος λόγος να είναι κανείς αισιόδοξος, είναι πως σχεδόν όλοι είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των διεθνών αγορών το 2019. Και μεταξύ σοβαρού και αστείου και όπως πάντα λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, έχοντας μεγάλη συμπάθεια στην “Contrarian Theory”. Οι αγορές τις περισσότερες φορές συνηθίζουνε να κάνουνε το αντίθετο από αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία του κόσμου.  

Με τις μέσες εκτιμήσεις λοιπόν να είναι αρκετά μαύρες για τη νέα χρονιά που ξεκινάει αύριο. Ελπίζουμε πως θα γίνει η έκπληξη και στο τέλος του έτους θα μιλάμε για μια καλή χρηματιστηριακή αγορά και αρκετά θετικές αποδόσεις. 

Και επαναλαμβάνουμε πως μπορεί να είμαστε απαισιόδοξοι για την πορεία των αγορών. Και μπορεί να υπάρχουν και αρκετά εσωτερικά ζητήματα που μας προβληματίζουνε (παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, πρόβλημα στην έξοδο στις αγορές, κυρίως το ζήτημα των ελληνικών τραπεζών, που όλα δείχνουνε πως μέσα στο 2019 θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις).

Ωστόσο θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με ένα αισιόδοξο σχόλιο. Θέλουμε λοιπόν να ελπίζουμε στο τέλος η αγορά θα μας εκπλήσσει θετικά, κλείνοντας με σημαντικά κέρδη, όπως είχε συμβεί το 2017, όταν και το ελληνικό χρηματιστήριο, σε αντιδιαστολή με τα όσα έγιναν φέτος (2018), βρέθηκε στις πρώτες θέσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο διεθνώς.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....