| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 02/11/20

 

 

Το βασικό μέτρο … εφαρμόζεται τελείως λάθος ….

 

Με τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν να είναι λίγο πολύ τα αναμενόμενα και χωρίς προσωπικά να πιστεύουμε πως είναι τα τελευταία, αφού λογικά σε λίγο καιρό όλος ο χάρτης της χώρας. Όπως όλη η Ευρώπη …. Θα είναι στα κόκκινα ….. Τουλάχιστον για τους επόμενους 3-4 μήνες ….

 

Εμείς θα πούμε πως το βασικό μέτρο που είναι η χρήση μάσκα … Από τους περίπου 5 με 6 στους 10 εφαρμόζεται τελείως λάθος. Επικίνδυνα λάθος …. Χαζά λάθος, όταν συνεχίζουμε να βλέπουμε ανθρώπους να έχουνε τη μύτη έξω από τη μάσκα, να την έχουνε στο πιγούνι, ακόμη στο χέρι και τον αγκώνα, ακόμη και τώρα που όλοι φωνάζουνε πως τα πράγματα σοβαρεύουνε  ….

 

Τόσο λάθος που ενδεχομένως να αναιρείται η αποτελεσματικότητα μεγάλου μέρους των υπολοίπων μέτρων ….

 

Και εκεί πιστεύουμε πως πρέπει να πέσει το βάρος της εποπτείας …. Με πολύ πιο αυστηρό έλεγχο …. Και συνεχή πρόστιμα, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους …. Όλοι έχουμε κουραστεί από αυτήν την ιστορία με τον Covid-19. Αλλά είναι τελείως χαζό και να γίνονται όλα αυτά που γίνονται, με τις γνωστές επιπτώσεις στην οικονομία … Και ταυτόχρονα να κάνουμε επί της ουσίας μια τρύπα στο νερό, επειδή κατά μέσο όρο δε φοράμε σωστά τη μάσκα …

 
 

 

Αν πάμε στο 2% ευχαριστημένοι θα είμαστε …

 

Μην κρύβοντας πως απογοητευόμαστε όλο και περισσότερο με τις εξελίξεις με τον Covid-19. Περιμένοντας, όπως σταθερά γράφουμε, μια νέα κρίση διαρκείας στην ελληνική οικονομία ….. Βλέποντας τα τελευταία μέτρα …. Και με ενδείξεις πως η κρίση του Covid-19 θα κρατήσει και το μεγαλύτερο μέρος του 2021 …. Αν όχι όλο (είπαμε πως έχουμε απογοητευτεί). Όχι ανάπτυξη 5,6 και 7% που λένε κάποιοι δε βλέπουμε για την επόμενη χρονιά ….. Αλλά βλέπουμε ένα με το ζόρι 2%, για να μην το παρακάνουμε και μιλήσουμε για μηδενική ανάπτυξη, μέχρι και για οριακή ύφεση, ειδικά αν τα πράγματα στον τουρισμό δεν εξελιχθούνε καλά και το καλοκαίρι του 2021 ….

 
 

 

Αστυνομία ….

 

Είχαμε αναφερθεί και προσφάτως …. Και αναρωτιόμαστε και σήμερα. Πώς να εφαρμοστούνε σωστά τα μέτρα, όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι τα «παιδεία παίζει» …. Έχουμε αναφέρει πως κινούμαστε καθημερινά στο κέντρο των Αθηνών. Παρασκευή βράδυ λοιπόν  σε δύο σταματημένες ομάδες αστυνομικών στο κέντρο Αθηνών, σχεδόν όλοι οι αστυνομικού, είτε δε φορούσανε τη μάσκα, είτε δε τη φορούσανε σωστά …. Και με λίγο διάθεση black humor …. Δεν ξέρουμε μήπως προσπαθούνε να βγούνε θετικοί στον ιό για να κάτσουνε εκτός υπηρεσίας, τουλάχιστον 14 ημέρες ….. Και όλα αυτά την ώρα που οι συνδικαλιστές της αστυνομίας μιλάμε για αποδεκατισμό της υπηρεσίας, με όλο και περισσότερα κρούσματα…

 
 
 

 

Μακάρι

 

Και με την πανδημία να μονοπωλεί σήμερα τα σχόλια μας …. Αν και βλέποντας πως εξελίσσονται τα πράγματα στην Ευρώπη, φτάνουμε στο σημείο μέχρι και λέμε …. Ότι τώρα ξεκινάει να πανδημία και ότι οι προηγούμενοι μήνες ήτανε προθέρμανση για αυτό που θα συμβεί …..

 

Ωστόσο πολύ θετικά ακούμε τους επιστήμονες, όπως τον κ. Μόσιαλο, να λένε πως σε 3-4 μήνες τα εμβόλια θα είναι έτοιμα !!! Μακάρι θα πούμε εμείς, αν και προσωπικά (χωρίς φυσικά να είμαστε γιατροί), με βάση και με αυτά που έχουμε διαβάσει, κρατάμε επιφυλάξεις ….

 

 

 

 

Αλλά δε σωζόμαστε

 

Τέλος, για τα όσα γνωστά έγιναν με την εισβολή κουκουλοφόρων το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

 

Εμείς μόνο ένα πράγμα έχουμε να πούμε για την παρακάτω φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τον πρύτανη να εμφανίζεται με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». 

 

 

Ότι απλά αυτή η χώρα δε σώζεται ….. Δε σώζεται με τίποτα …… Και 30 χρόνια να περάσουνε, η γνωστή μιζέρια, με κάποιες μεταλλάξεις προσαρμοσμένη στα χρόνια, θα συνεχίζεται ….. Εμείς θα συνεχίζουμε να κοροϊδευόμαστε πως θέλουμε να αλλάξουμε … Αλλά θα γίνεται μια τρύπα στο νερό..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....