| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 04/12/19

 

 

Από το κακό στο χειρότερο αυτή η χώρα

 

Είχαμε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες σε αυτά στοιχεία. Σήμερα όμως έχουμε τα πλήρη στοιχεία της έρευνας (όπως τα δημοσίευσε χθες και η Καθημερινή) και σας τα παραθέτουμε:

 

----------------

 

Τα ίδια και... χειρότερα είναι τα αποτελέσματα για την Ελλάδα στον τελευταίο, του 2018, διαγωνισμό του προγράμματος PISA (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ. Ο διαγωνισμός PISA οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν του 2018 η βαθμολογία της Ελλάδας στις τρεις δεξιότητες - στην κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες - που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έως τας 16 τους, υποχώρησε σε σχέση με το διαγωνισμό του 2015. Προ ολίγου ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Διεθνώς, οι μαθητές από τις μεγάλες περιοχές της Κίνας βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, ενώ από την Ευρώπη ξεχώρισε η Εσθονία.

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα, για την Ελλάδα προκύπτουν τα ακόλουθα σε σύνολο 78 χωρών (μέλη του ΟΟΣΑ και μη):

 

- Στην κατανόηση κειμένου, δεξιότητα στην οποία εστίασε ο διαγωνισμός του 2018, οι Έλληνες μαθητές συγκέντρωσαν 457 μονάδες, ενώ στο διαγωνισμό του 2015 είχαν συγκεντρώσει 467 μονάδες. Το 2018 η Ελλάδα κατετάγη 42η σε 77 χώρες (στα αποτελέσματα για την κατανόηση κειμένου απουσιάζει η Ισπανία, για την οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), ενώ το 2015 41η. Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 487 βαθμοί.

 

- Στα μαθηματικά η Ελλάδα συγκέντρωσε 451 βαθμούς όπως και η Κύπρος, και μοιράστηκαν την 43η θέση σε 78 χώρες. Το 2015 η Ελλάδα συγκέντρωσε 454 βαθμούς και κατετάγη επίσης 43η. Ο φετινός μέσος όρος του ΟΟΣΑ στα μαθηματικά είναι 489 βαθμοί.

 

- Στις φυσικές επιστήμες η Ελλάδα στο διαγωνισμό του 2018 συγκέντρωσε 452 βαθμούς και βρέθηκε στην 44η θέση σε 78 χώρες. Στο διαγωνισμό του 2015, οι Έλληνες βαθμολογήθηκαν με 455 βαθμούς, οι οποίοι έφεραν την χώρα μας στην 43η θέση. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ στο διαγωνισμό του 2018 ήταν 489 βαθμοί.

 

Για την ποιοτική αξιολόγηση των στοιχείων του διαγωνισμού, ο PISA έχει ορίσει έξι επίπεδα εγγραμματισμού για τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μαθητές στην κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Το πρώτο επίπεδο είναι το χαμηλότερο και το έκτο το υψηλότερο. Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία του διαγωνισμού, το 2018 το 69% των Ελλήνων μαθητών βρίσκεται από το επίπεδο 2 και πάνω, ενώ το 2015 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 72,7%. Αρα καταγράφεται μία ποιοτική υποχώρηση των επιδόσεων των Ελλήνων μαθητών.

 

Διεθνώς, στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν:

 

- Στην κατανόηση κειμένου, η Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη, Γιανκσού, Ζεϊάνγκ), η Σιγκαπούρη, το Μακάο της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ και η Εσθονία,

 

- Στα μαθηματικά, η Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη κ.λπ.), η Σιγκαπούρη, το Μακάο, το Χονγκ-Κονγκ και η Ταϊπέι.

 

- Στις φυσικές επιστήμες, η Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη κ.λπ.), η Σιγκαπούρη, το Μακάο, η Εσθονία και η Ιαπωνία.

 

 
 

 

Αρκετά ενδιαφέρον, αν και επικίνδυνο για τη χώρα μας

 

Από τα της τελευταίας ειδησεογραφίας τώρα. Την πτώχευση και των νοικοκυριών θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το οποίο ευελπιστεί να έχει έτοιμο ώστε να τεθεί σε ισχύ έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Και δεν κρύβουμε πως βρήκαμε αυτήν την είδηση πολύ ενδιαφέρουσα, αν και πάντα τέτοιες ειδήσεις απαιτούνε προσοχή όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Και την ελληνική νοοτροπία.

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι ρυθμίσεις του θα προσομοιάζουν στο αμερικανικό πτωχευτικό δίκαιο για τα νοικοκυριά και θα βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα ενιαίο πτωχευτικό δίκαιο για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ εκτός από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας που το επόμενο διάστημα θα καταργηθούν.

 

Το νέο πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση έρχεται να αντικαταστήσει τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη που περιλαμβάνουν και την προστασία της πρώτης κατοικίας και βαίνουν προς λήξη τους επόμενους μήνες. Θα έχει μόνιμο και ολιστικό χαρακτήρα και στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμο ώστε να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2020.

 
 

 

Μάλιστα -----

 

Τώρα στα της ΛΑΡΚΟ. Δεν κρύβουμε πως πρόκειται για μια εξοργιστική υπόθεση την οποία παρακολουθούμε χρόνια. Μια πραγματική τρέλα. Με μια απίστευτη προκλητικότητα των εργαζομένων. Οι οποίοι σε μια εταιρεία που εδώ και χρόνια βάζει μέσα τον ελληνικό λαό δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Πέρασαν πριν από λίγο καιρό αυξήσεις στους εαυτούς τους. Και θα περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσει η όλη ιστορία. Και αυτό γιατί δεν αποκλείουμε η εταιρεία να βάλει λουκέτο…. Και όλοι οι εργαζόμενοι να οδηγηθούνε στο δημόσιο. Και καταλαβαίνουνε την αγωνία κάποιων ανθρώπων. Αλλά αυτό θα το βρίσκαμε τουλάχιστον προκλητικό.

 

Για την ιστορία, παρακάτω παρουσιάζονται οι αμοιβές στην εταιρεία, με βάση τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας.

 

 
 

 

Για να γελάσουμε και λίγο

 

Κλείνοντας και για να γελάσουμε και λίγο. Επειδή πολύ συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό γύρω από τη Λιβύη (το όλο ζήτημα με τη συμφωνία με την Τουρκία φυσικά είναι πολύ σοβαρό). Μας ήλθε στο μυαλό μας η παλαιότερη συνάντηση Παπανδρέου με τον πραγματικά παλαβό Καντάφι. Και αξίζει κανείς να δει το video παρακολουθώντας το ύφος του άλλοτε Λίβυου ηγέτη – δικτάτορα, που τόσο πολύ αγαπήσαμε σε αυτή τη χώρα (όπως άλλους ηγέτες – Μαδούρο, Μοράλες, Τσάβες κτλ – Αραφάτ παλαιότερα με τον Α. Παπανδρέου).

 

 

ΥΓ: Εκεί είχε καταντήσει η Ελλάδα να ζητάει βοήθεια από τη Λιβύη …. Αυτό να μην το παραβλέπουμε ….. Η συνάντηση είναι στην αρχή της κρίσης ….

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....