| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 05/03/20

 

 

Συνεχίζει να το χειρίζεται σωστά ….. Αλλά ……

 

Θα ξεκινήσουμε επαναλαμβάνοντας και πάλι πως η κυβέρνηση χειρίζεται το τόσο σοβαρό θέμα του μεταναστευτικού πολύ σωστά. Και αυτό ανάμεσα σε άλλα φαίνεται και από τη στάση των ευρωπαίων μέχρι τώρα …. Αλλά κατά μέσο όρο και από τα σχόλια της κοινής γνώμης, όσο σημασία έχουνε αυτά…. Ωστόσο το πράγμα θέλει μεγάλη προσοχή, αφού είναι τόσο οριακές οι καταστάσεις, που εκεί που λέμε πως χειρίζεται σωστά το ζήτημα … Είναι εύκολο να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για μοιραία λάθη …… Μεγάλη προσοχή λοιπόν….

 

 

 

Μην χύσουμε την καρδάρα με το γάλα….

 

Και σε συνέχεια των παραπάνω. Δε σας κρύβουμε ότι με μεγάλη ανησυχία διαβάζουμε όλα αυτά περί «εθνοφυλακών», με πολίτες οι οποίοι λέει πως έχουνε ξεκινήσει με όπλα να πάνε στα σύνορα να βοηθήσουνε!!!!! Οι πληροφορίες μάλιστα μιλάνε ανάμεσα σε άλλα και για 150 αρματωμένους κρητικούς που ήδη φτάνουνε ή και έφτασαν στα σύνορα ….. Συγνώμη αλλά αυτά εμείς αρχίζουμε να τα βλέπουμε πολύ γραφικά. Και κυρίως βλέπουμε τον μεγάλο κίνδυνο, για ακόμη μια φορά ως έθνος να χύσουμε την «καρδάρα με το γάλα». Γιατί πολύ φοβούμαστε ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι να προκαλέσουμε από μόνοι μας ένα ατύχημα και εκεί που έχουνε το πράσινο φως από τους ευρωπαίους (έστω σε ένα βαθμό). Τα πάντα να γυρίσουνε μπούμερανγκ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει … Ας αφήσουμε λοιπόν την κατάσταση να τη χειριστούνε οι αρχές και οι «Rambo» ας κάτσουνε σπίτι τους μέχρι πραγματικά να τους χρειαστεί το έθνος.

 
 

Σύριζα …

Και  αφού πιάσαμε το μεταναστευτικό …. Έχουμε μια απορία …Η νεολαία του Σύριζα που μίλησε για φασίστες και ανοιχτά σύνορα ….. Πως σχολιάζει τον πρόεδρο του κόμματος κ. Τσίπρα, που μόλις μερικές ώρες μετά ανέφερε πως σωστά έκλεισαν τα σύνορα και πως εμείς ποτέ δε μιλήσαμε για ανοιχτά σύνορα ….. Τώρα θα μας πείτε, ποιός μπορεί να βγάλει άκρη με αυτά που λένε στο Σύριζα…..

 
 

Ότι πιο αστείο

Τώρα πάμε στο ανέκδοτο της ημέρας …. Τις συνεχείς αναφορές του Ερντογάν στα ανθρώπινα δικαιώματα, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά. Ο Ερντογάν λοιπόν ο οποίος έχει συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες στα χέρια του και έχει βάλει στη φυλακή τη «μισή» Τουρκία. Μιλάει για Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Δημοκράτης σουλτάνος είναι θα μας πείτε ότι θέλει λέει ….. Και ο Σαντάμ, ο Καντάφι αλλά και ο Μαδούρο μήπως για Δημοκρατία δεν μιλούσανε …..

 

 

Για την ιστορία

Και μια που μιλάμε για την δημοκρατική Τουρκία και τον δημοκράτη κ. Ερντογάν. Για όποιον δεν έχει διαβάσει την είδηση, άνω κάτω έγιναν στη τουρκική Βουλή βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ενγκίν Ουζκότς.

Ορισμένες από τις δηλώσεις του για τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν θεωρήθηκαν προσβλητικές από τους βουλευτές του ΑΚΡ που συνεπλάκησαν με συναδέλφους τους από το CHP και διέκοψαν την ομιλία Ουζκότς. 

 

 

Την άποψη μας την ξέρετε ….

Την άποψη μας για το πόσο πολύ πιστεύουμε πως η Γαλλία έχει στηρίξει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, την έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές.  

Είναι λοιπόν πολύ ενδιαφέροντα τα παρακάτω:

Ενισχυμένη λοιπόν εμφανίζεται η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων για τη διεθνή θέση της χώρας, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και βασικά σημεία της οποίας παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα». Την ίδια στιγμή, η Γαλλία αναδεικνύεται ως η χώρα την οποία οι έλληνες πολίτες θεωρούν ως την πιο φιλική, με σημαντική απόσταση τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από τη Ρωσία. Παρά την αυξημένη αυτοπεποίθηση πάντως, οι Ελληνες αισθάνονται ότι απειλούνται. Οπως είναι δε φυσικό, η ισχυρότερη απειλή προέρχεται από την Τουρκία.

Η έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ – και πιο συγκεκριμένα του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ιδρύματος – πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ερευνητική Μονάδα Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διενεργήθηκε σε εθνική κλίμακα κατά το χρονικό διάστημα 13-20 Δεκεμβρίου 2019. Το δείγμα της ήταν 1.128 άτομα.

Αυτοπεποίθηση και φιλοευρωπαϊκή στάση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 36,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα η θέση της Ελλάδος στο διεθνές περιβάλλον είναι ισχυρότερη. Στην αντίστοιχη προηγούμενη έρευνα, η οποία είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα 23-25 Ιανουαρίου 2018, το αντίστοιχο ποσοστό (και πάλι σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα) ήταν 15,5%, ενώ όσοι πίστευαν ότι η θέση της Ελλάδος είναι πιο αδύναμη ανέρχονταν σε 38%. Σήμερα, μόνο το 19,5% κρίνουν ως πιο αδύναμη τη θέση της Ελλάδος. Ενα αρκετά υψηλό ποσοστό πάντως (41,5%) κρίνει ότι δεν έχει σημειωθεί μεταβολή στη διεθνή θέση της χώρας, στοιχείο που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως στασιμότητα. Η βελτίωση είναι πάντως ακόμη πιο αισθητή αν συγκριθεί με την κατάσταση τον Μάρτιο του 2016, όταν το 72% των ερωτηθέντων έκρινε ως πιο αδύναμη τη θέση της Ελλάδος διεθνώς σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες. Είναι επίσης σαφές ότι η αίσθηση βελτίωσης είναι ισχυρότερη στους ψηφοφόρους της ΝΔ (ποσοστό 62%), όταν το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει ότι δεν έχει μεταβληθεί η κατάσταση.

Το 52,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Το αντίστοιχο ποσοστό για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 16%, για τη Ρωσία 15%, ενώ ένα 12% απάντησε «Αλλο». Η ΕΕ έχει ελαφρώς βελτιώσει την εικόνα της σε σχέση με προηγούμενες έρευνες το 2017 και το 2018 (τότε το ποσοστό ήταν 47,5%), ενώ το ποσοστό της Ρωσίας βαίνει μειούμενο, συγκρινόμενο με τα έτη 2017 και 2018, όταν κυμαινόταν στο 24,5% και στο 23,5% αντιστοίχως. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το ακόλουθο εύρημα: τα υψηλότερα ποσοστά όσων θα επιθυμούσαν στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία εντοπίζονται α) στις ηλικίες 17-34 ετών με ποσοστό 21,5% και β) στους αποφοίτους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ποσοστό 23,5%.

Ο τουρκικός παράγοντας και η στάση του Παρισιού

Η στάση της Γαλλίας έναντι της Τουρκίας σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η στενότερη συνεργασία που φαίνεται να διαμορφώνεται μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας στον πολιτικό και αμυντικό τομέα αντικατοπτρίζονται και στην εικόνα του Παρισιού στη χώρα μας. Το 29,5% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη Γαλλία ως τον «καλύτερο φίλο» της Ελλάδος, με την ΕΕ (ως σύνολο), τη Ρωσία, την Κύπρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση (5%, 4,5% και 4% αντιστοίχως). Ωστόσο, το 24% απάντησε «Κανένας» στο ερώτημα περί του καλύτερου φίλου της χώρας. Η δε κατανομή αυτού του ποσοστού ανά πολιτική προτίμηση και μορφωτικό επίπεδο θα πρέπει να χαρακτηριστεί αρκετά ισορροπημένη.

Η Τουρκία και οι απόψεις για τις γειτονικές χώρες

Παρά την αυξημένη τους αυτοπεποίθηση για την ισχυρότερη διεθνή θέση της χώρας, οι Ελληνες νιώθουν ότι απειλούνται. Πιο συγκεκριμένα, το 89% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αισθάνονται απειλή από μία ξένη χώρα, ποσοστό σημαντικά αυξημένο τόσο σε σχέση με το 2018 (64,5%) όσο και σε σχέση με το 2016 (69%). Σε επίπεδο ηλικιακών ομάδων και μορφωτικού επιπέδου, καθώς και πολιτικών προτιμήσεων, η διαμορφωμένη αίσθηση απειλής εμφανίζεται εξαιρετικά ισορροπημένη. Είναι δε λογικό ότι η απειλή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Τουρκία, από την οποία πιστεύει ότι απειλείται το 80,5% όσων ρωτήθηκαν. Γενικότερα, το 75,5% έχει αρνητική γνώμη για την Τουρκία, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες ξεχωρίζει το 61,5% όσων έχουν θετική άποψη για τη Σερβία, καθώς και το 50,5% των θετικών γνωμών για το Ισραήλ. Αρκετά αρνητική είναι η γνώμη για την Αλβανία (41%) και για τη Βόρεια Μακεδονία (40,5%).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....