| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 05/05/20

 

 

Με αυτά τα νούμερα ;

 

Δεν πιστεύουνε πως θα πάμε σε τέτοια νούμερα. Ωστόσο όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, σχολιάζοντας αντίστοιχες τόσο αρνητικές προβλέψεις. Αν πάμε σε τέτοια νούμερα όπως αυτά που προβλέπει σε τελευταίες της εκθέσεις η Morgan Stanley. Τα πράγματα στην ελληνική οικονομία θα γίνουνε τραγικά. Ξέρετε ότι δε μας αρέσει να υπερβάλουμε, αλλά πολύ φοβούμαστε ότι δύσκολα δε θα μιλήσουμε για μια νέα μεγάλη οικονομική κρίση, με ότι αυτό σημαίνει, με ανάγκη νέων παρεμβάσεων από τους ευρωπαίους, νέα πακέτα κτλ ……

 

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Morgan Stanley θεωρούνε πιθανότερη εκδοχή μια ύφεση φέτος  της τάξης του 13,3% και μια ανάκαμψη του 2021 της τάξης του 4%. Και λυπόμαστε που το λέμε, αλλά με ύφεση 13,3% (δηλαδή μια απώλεια ύψους περίπου 25,8δις ευρώ), τα χειρότερα στη χώρα δύσκολα θα αποφευχθούνε!!! με τη χώρα να μπαίνει σε μια νέα οικονομική κρίση.

 

Για την ιστορία και στα υπόλοιπα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, το έλλειμμα του δημοσίου θα αγγίξει το 8,3% φέτος για να υποχωρήσει στο 5,9% το 2021 στο βασικό σενάριο της τράπεζας. Ωστόσο οι αναλυτές επισημαίνουν ότι καθώς το χρέος θα έχει εκτοξευτεί (από 182% το 2019 ακόμα και 211% φέτος) η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει στα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αρχίσει άμεσα, μετά την κρίση του κορωνοϊού να το μειώνει εκ νέου. Τέλος, οι αναλυτές της Morgan Stanley προσφάτως είχαμε αναφέρει πως τα παλαιότερα ρίσκα σε σχέση με την πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας σε χρηματοδότηση έχουν μειωθεί, καθώς παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ικανοποιήσει ακόμα το κριτήριο της επενδυτικής κατηγορίας, τα ομόλογά της έχουν συμπεριληφθεί στις αγορές της ΕΚΤ στο πλαίσιο του QE για τον κορωνοϊό.

 

 

 

Αγορά εργασίας

 

Τώρα και στα της ελληνικής οικονομίας. Κακά τα ψέματα, η αγωνία των πάντων έχει να κάνει με την κατάσταση στην αγορά εργασίας, με εύλογη ανησυχία όλων των εργαζομένων για τον κίνδυνο μεγάλης αύξησης της ανεργίας. Και όπως όλοι παραδέχονται, η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι αυτή από τα μέσα του Ιουλίου, όταν πλέον για μιλάμε για 45 μέρες προστασίας όσων έχουν υπαχθεί σε αναστολή εργασίας.

 

 

 

Τσακαλώτος Vs ΥΠΟΙΚ

 

Με τον κ. Τσακαλώτο να είναι από τους ελάχιστους στο Σύριζα που μια σχετική εκτίμηση την έχουμε. Με ενδιαφέρον ακούσαμε τα όσα είπε για τις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ. Και η αλήθεια είναι πως ένα μικρό τουλάχιστον «point» το έχει, τουλάχιστον σε κάποια (όχι φυσικά σε όλα).

 

Ειδικότερα, φαίνεται η ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην ενημερώνει τους πολίτες για τίποτα σημαντικό αν δεν πιεστεί από εμάς» αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε ερώτηση για να μάθουμε για την χρήση του μαξιλαριού, χρειάστηκε ερώτηση για την παραδοχή του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων, χρειάστηκε παρέμβαση για να μάθουμε για το σενάριο ύφεσης 7,9%.

 

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι η εξής:

 

«ΥΠΟΙΚ, Πέμπτη 30/4/2020: Ύφεση 4,7%

ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 2/5/2020: Ανεδαφική η πρόβλεψη, δεν έχετε καν σενάρια.

ΥΠΟΙΚ, Κυριακή 3/5/2020: Σενάριο ύφεσης 7,9%

 

Το Υπουργείο Οικονομικών χθες έκανε την παγκόσμια πρωτοτυπία να βγάλει Δελτίο Τύπου (ΔΤ) που ήταν ταυτόχρονα ΔΤ κατάθεσης του προγράμματος Σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΤ απάντησης σε εμένα.

 

Πάλι καλά δηλαδή που βγάλαμε ανακοίνωση για το θέμα και ο κ. Σταϊκούρας εδέησε να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το τι έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εδέησε μάλιστα να μας ενημερώσει και για ένα σενάριο ύφεσης 7,9% το οποίο πουθενά δεν υπήρχε στο ελληνικό κείμενο που απέστειλε και εμφανίζεται μόνο στο αγγλικό. Το ίδιο και οι προβλέψεις για το έλλειμμα. Για τη ΝΔ αυτά μάλλον δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό.

 

Φαίνεται η ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην ενημερώνει τους πολίτες για τίποτα σημαντικό αν δεν πιεστεί από εμάς. Χρειάστηκε ερώτηση για να μάθουμε για την χρήση του μαξιλαριού, χρειάστηκε ερώτηση για την παραδοχή του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων, χρειάστηκε παρέμβαση για να μάθουμε για το σενάριο ύφεσης 7,9%.

 

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να πιέζω τον κ. Σταϊκούρα. Να μην έχει κανένα άγχος για αυτό. Αν και ο ελληνικός λαός πρέπει να τα μαθαίνει αυτές τις βασικές πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται κάποιος να ρωτάει.

 

Αναφορικά με την απάντησή του σε εμένα με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν έδωσε την αρμόζουσα προσοχή σε αυτά που έγραψα πριν με κατηγορήσει για τεχνική ανεπάρκεια.

 

Είναι βέβαια ακόμη πιο ενδιαφέρον ότι φαίνεται να μην έχει κάποιο σχόλιο για τη γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβούλιου (ΕΔΣ) πάνω στις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα λοιπόν με το ΕΔΣ οι προβλέψεις χαρακτηρίζονται ως «εξαιρετικά αισιόδοξες» (highly optimistic) και σημειώνει «ότι δεν μπορεί να αποκλείσει πολύ βαθύτερη ύφεση». Μάλλον τώρα που κυβέρνηση είναι η ΝΔ η κριτική του ΕΔΣ δεν είναι άξια λόγου.

 

Στο δια ταύτα:

 

1. Επιμένει να προσπαθεί να μας πείσει ότι το 1%>2,8% λέγοντας μάλιστα ότι «Οι βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ κατέγραψαν μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης στο δεύτερο παρά στο πρώτο εξάμηνο του 2019!». Προφανώς κάποιες συνιστώσες θα έχουν θετικό πρόσημο και κάποιες αρνητικό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σύνολο. Όταν οι βασικές συνιστώσες ενός μεγέθους αυξάνονται, και το μέγεθος μειώνεται, μάλλον ο ορισμός «οι βασικές» είναι κάπως παραπλανητικός

 

2. Αν ο κ. Σταϊκούρας είχε διαβάσει την ανακοίνωσή μου θα πρόσεχε ότι είπα ότι «τα ουσιαστικά μέτρα που έχουν ληφθεί και που δεν προκαλούν χρέη στους πολίτες, σύμφωνα με την παραδοχή της κυβέρνησης είναι 6 δις» και αυτό ο κ. Σταϊκούρας δεν το αμφισβητεί. Η κριτική προφανώς δεν είναι επί δημοσιονομικού κόστους και ταμειακών διαθεσίμων, αλλά επί των επιλογών της κυβέρνησης.

 

Και για το συγκεκριμένο δεν χρειάζεται τεχνική επάρκεια ούτε από εμένα, ούτε από το μέσο πολίτη για να καταλάβει ότι η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει μέτρα που επιβαρύνουν τους πολίτες με χρέη.

 

Όσο για την ενσωμάτωση του συνολικού ποσού των εγγυήσεων -μετά μόχλευσης- στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, θα το αφήσω ασχολίαστο γιατί είμαι καλός άνθρωπος.

 

3. Ο κ. Σταϊκούρας, αφού απέστειλε κείμενο με τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ βασανίζει ξανά τα δεδομένα προσπαθώντας να τα κάνει να ομολογήσουν ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε τόσο καλά.

 

Μας λέει μάλιστα ότι «Μεταξύ 2015 και 2018, η Ελλάδα ήταν η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσίασε τη μικρότερη αύξηση του κατά κεφαλήν πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος». Ξεχνάει μάλλον ότι μεταξύ 2010-2014 η φράση «αύξηση εισοδήματος» ήταν άγνωστη στην Ελλάδα.

 

4. Με προβληματίζει πολύ η φράση «τα κέρδη που απέφερε η πολιτική αυτή στον τομέα των ανισοτήτων είναι πολύ μικρά σε σχέση με το κόστος που προκάλεσε τόσο στη βραχυχρόνια όσο και την μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη.»

 

Δείχνει ότι για τον κ. Σταϊκούρα η ανάπτυξη έχει ως προϋπόθεση την αύξηση των ανισοτήτων. Ή τουλάχιστον ότι είναι θιασώτης της αντίληψης ότι πρέπει πρώτα να μεγαλώσει η πίτα, και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Μόνο που για ένα περίεργο λόγο, για τους θιασώτες αυτής της προσέγγισης τα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης ποτέ δεν είναι επίκαιρα ανεξάρτητα από το μέγεθος της πίτας.

 

5. Η φράση περί αύξησης του Χρέους/ΑΕΠ κατά 2% την περίοδο 2015-2018 είναι ενδιαφέρουσα. Θέλει να την συγκρίνω με τις δικές του επιδόσεις ή με τα ταμειακά διαθέσιμα που παραδέχτηκε ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

Γιατί αν από το χρέος αφαιρούσε τα ταμειακά διαθέσιμα που του αφήσαμε (ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν 42 δις- πάνω από 20% του ΑΕΠ) θα προέκυπτε σαφώς η μείωση του λόγου χρέους/ΑΕΠ.

 

Τα υπόλοιπα το απόγευμα, στην ερώτηση για την μεσαία τάξη.

 

ΥΓ: Πάλι καλά που στην ανακοίνωση ο κ. Σταϊκούρας αφιέρωσε μία σελίδα για να μας αναπτύξει το σχέδιο για το μέλλον, γιατί θα διάβαζε κανείς τις δύο σελίδες που αφορούν τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα νόμιζε ότι η ανακοίνωση γράφτηκε όταν ήταν στην αντιπολίτευση». 

 
 

 

Σύριζα

 

Και μια που αναφερθήκαμε στο Σύριζα. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η κόντρα που φαίνεται να έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος (όχι για πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό), με χαρακτηριστική την επίθεση του εντύπου του κόμματος, Documento, στον κ. Σκουρλέτη.

 

Χαρακτηριστικά ήτανε τα σχετικά σχόλια:

 

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίσθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγα 24ωρα με πρωταγωνιστή τον απερχόμενο -και αποτυχημένο-γραμματέα της ΚΕ κ. Παν. Σκουρλέτη και συμπαραστάτη τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε από την Κ.Ο. του κόμματος να ακυρώσει ειλημμένη απόφαση που συνυπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της για λόγους που χαρακτηρίζονται «προσωπικοί».

 

Για την ακρίβεια ο γραμματέας αξίωσε, με υποστήριξη Βούτση, να μην κατατεθεί η ερώτηση των 77 βουλευτών κατά της κυβέρνησης για τη παράλειψη της εφημερίδας «Documento» από την διανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ για ενημέρωση σε θέματα κορονοϊού.

 

Την πρωτοβουλία για την ερώτηση ανέλαβε ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης και υπέγραψαν άλλοι 76 βουλευτές .

 

Με αφορμή τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης εφημερίδας από ενημερωτική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» οι βουλευτές θέλουν θέμα διαφάνειας της διαδικασίας, και καταγγέλλουν προσβολή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του Τύπου.

 

Είναι φανερό ότι το θέμα της ερώτησης δεν είναι ακριβώς η εφημερίδα, αλλά με αφορμή τον αποκλεισμό της καταγγέλλεται η κυβέρνηση για τις πρακτικές της στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι δηλαδή μια πολιτική πρωτοβουλία που εγκρίθηκε από την συγκριτική πλειοψηφία της ΚΟ και φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

 

Ωστόσο ο Π. Σκουρλέτης αξίωσε να μην κατατεθεί η ερώτηση -και η ερμηνεία που δόθηκε είνααι ότι στο παρελθόν έχει δεχθεί κριτική από τον Κ. Βαξεβάνη και την εφημερίδα του.

 

Σε αντίστοιχους λόγους αποδίδεται και η συμπαράσταση που του προσέφερε ο Ν. Βούτσης, αλλά και μια μικρή ομάδα από τη φράξια «53+» αφού οι περισσότεροι βουλευτές της υπέγραψαν.

 

Μέλη της ΚΟ όμως του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν προσβλητική για την λειτουργία της παρέμβαση του -βουλευτή Επικρατείας σ’ αυτή τη Βουλή- γραμματέα. Πολλοί εξοργίσθηκαν για την προσβολή και της δημοκρατικής διαδικασίας, αφού ήθελε να ακυρώσει μια απόφαση που είχε την έγκριση της πλειοψηφίας- προσφέροντας κατ’ ουσίαν υπηρεσία στην κυβέρνηση.

 

Σημειώνεται ότι εκτός από την αποδεδειγμένη στη περίπτωση του ΑΠ αξίωση του Σκουρλέτη να καταγγέλλονται με κομματική απόφαση τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική στον ίδιο, αντίστοιχα θέματα έχει θέσει σε κομματικές διαδικασίες και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

 

Εννοείται ότι κανείς από τους δυο, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν υπέγραψαν της ερώτηση- όπως και ο «σκληρός» της φράξιας Ανδρέας Ξανθός.

 

 

 

Υπάρχει και αυτή η άποψη

 

Και να κλείσουμε με μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα άποψη, για το ζήτημα του lockdown, με το ζήτημα σίγουρα να σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

 

-------------------------------

 

Το lockdown δεν φαίνεται να είναι το ενδεδειγμένο φάρμακο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ιδίως με δεδομένες τις σοβαρά αρνητικές επιπτώσεις: μαζική ανεργία και αύξηση της οικιακής βίας, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και παιδικής κακοποίησης, καθώς και οι θάνατοι που προκαλούνται από καθυστερημένη ή ματαιωμένη ιατρική θεραπεία».

 

Αυτό αναφέρει ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής ιατρικής, επιδημιολογίας και στατιστικής Γιάννης Ιωαννίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια σε άρθρο του στους χθεσινούς «Sundays Times» του Λονδίνου, σε συνεργασία με τον Ρόχαν Σίλβα, πρώην σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού και συνεργάτη της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE).

 

«Ο κίνδυνος θανάτου από Covid-19 είναι χαμηλός, συνεπώς οι πολιτικοί μπορούν να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν περάσει» λέει χαρακτηριστικά.

 

Όπως αναφέρει το άρθρο, όσο περνάει ο χρόνος, προκύπτει μια πιο αισιόδοξη εικόνα σχετικά με τις αρχικές «τρομοκρατικές» στατιστικές, που οδήγησαν πολλές κυβερνήσεις να «κατεβάσουν ρολά» στις οικονομίες τους και να βάλουν σε καραντίνα τον πληθυσμό τους.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, «πρώτον, είναι σαφές ότι η Covid-19 είναι πολύ πιο συχνή από ό,τι είχε αρχικά υποτεθεί. Η τεράστια πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται, έχουν ήπια συμπτώματα ή καθόλου. Οι ερευνητές έχουν ελέγξει για αντισώματα γενικούς πληθυσμούς και έχουν φθάσει στο ίδιο συμπέρασμα: ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από Covid-19, είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από ό,τι δείχνουν οι επίσημες στατιστικές».

 

Δεύτερον, όπως επισημαίνεται, «τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Covid-19 είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι είχε υπάρξει αρχικά ο φόβος. Από τη στιγμή που λαμβάνεται υπόψη ο μεγάλος αριθμός μη διαγνωσμένων περιστατικών, η νόσος έχει θνητότητα συγκρίσιμη μιας σοβαρής εποχικής γρίπης, τουλάχιστον στις περιοχές όπου τα νοσοκομεία και οι οίκοι ευγηρίας δεν έχουν κατακλυστεί. Επίσης βλέπουμε την απότομη ηλικιακή διαβάθμιση της θνητότητας της Covid-19, με περίπου το 90% έως 95% των θανάτων στην Ευρώπη να συμβαίνουν σε άτομα άνω των 65 ετών. Για τα παιδιά και τους νέους ξέρουμε ότι η Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρα από τη γρίπη».

 

Τρίτον, σύμφωνα με τους Ιωαννίδη και Ρόχαν, «η θανατηφόρα Covid-19 είναι συχνά μια «νοσοκομειακή» λοίμωξη, που οι άνθρωποι κολλάνε στο νοσοκομείο. Επίσης ο ιός μπορεί να αποβεί ολέθριος σε όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας: σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες περίπου οι μισοί θάνατοι προέρχονται από τέτοιες εγκαταστάσεις».

 

Ακόμη, οι δυσανάλογα πολλοί θάνατοι σε μέρη όπως το Μπέργκαμο της Ιταλίας και το Κουίνς της Νέας Υόρκης, αποδίδονται κυρίως στο ότι μολύνθηκε μεγάλο ποσοστό του ιατρικού προσωπικού, που μετέδωσε τον κορονοϊό σε ήδη ασθενείς (με άλλη πάθηση).

 

«Οι ηγέτες μας πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τη βασισμένη στην επιστήμη προσέγγισή τους και να μη φοβούνται να επικοινωνήσουν στο κοινό τα τελευταία ευρήματα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι «ο τερματισμός του lockdown δεν πρέπει να σημαίνει την έναρξη μιας εποχής μαζικής επιτήρησης, είτε μέσω τεστ ιχνηλάτησης ή αναξιόπιστου ελέγχου αντισωμάτων για πιστοποιητικά ανοσίας». Από την άλλη, επισημαίνεται ότι «η προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια για επίτευξη ανοσίας της αγέλης – μια ασύνετη στρατηγική για μια λοίμωξη που τόσο εύκολα μολύνει νοσοκομεία και γηροκομεία».

 

Ο κ. Ιωαννίδης προτείνει τακτικά τεστ σε νοσοκομεία και γηροκομεία, ενώ συμβουλεύει το κοινό να αποφεύγει τα νοσοκομεία, αν έχει συμπτώματα Covid-19, εκτός και αν κάποιος νιώθει πολύ άρρωστος. «Η περαιτέρω χαλάρωση του lockdown μπορεί να διαμορφωθεί από προσεκτική αξιολόγηση του πώς εξελίσσεται η επιδημία και η διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών», όπως λέει και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

«Ασφαλώς ο Covid-19 είναι ένας νέος ιός και υπάρχουν πολλά που έχουμε ακόμη να μάθουμε. Όμως όλα τα τελευταία στοιχεία και δεδομένα δείχνουν προς μια ευνοϊκή κατεύθυνση… Με βάση όλα όσα ξέρουμε για τον ιό, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση και να αρχίσουν να βάζουν ένα τέλος στο lockdown», καταλήγει αισιόδοξα το άρθρο.

 

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι την προηγούμενη Κυριακή η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal παρουσίασε εκτενώς τις απόψεις του Γ. Ιωαννίδη με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων για τον κορονοϊό».

 

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, ορισμένοι άλλοι συνάδελφοί του τον έχουν επικρίνει ως υπερβολικά αισιόδοξο και βιαστικό να καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα. Ο ίδιος απαντά ότι προτιμά να κοιτάζει τα πραγματικά νούμερα για τον κορονοϊό (ούτε καν τα μαθηματικά μοντέλα που συχνά βασίζονται σε εκτιμήσεις) και να μη διαδίδει «ιστορίες τρόμου» και ψευδείς ειδήσεις (fake news) που απλώς τραβούν την προσοχή.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....