| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 08/05/20

 

 

No good at all

 

Θα ξεκινήσουμε με τα της οικονομίας, με τη χώρα μας να προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ στην Ε.Ε., με παράλληλα μεγάλη αύξηση της ανεργίας. Και πέραν αυτών που είναι γνωστά κατά τις τελευταίες ημέρες, με μεγάλο προβληματισμό διαβάζουμε και μερικά από τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε φόρους άφησαν απλήρωτοι οι φορολογούμενοι τον Φεβρουάριο.  Συγκεκριμένα, αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία παρακολούθησης της φορολογικής διοίκησης για τον μήνα Φεβρουάριο, δηλαδή πριν το ξέσπασμα της κρίσης, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία:

 

- το ποσό των φόρων που δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα τον Φεβρουάριο  διαμορφώθηκε στα 1,574 δισ. ευρώ, έναντι 597 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης των 977 εκατομμυρίων ευρώ

 

- οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων ανήλθαν τον Φεβρουάριο στα 106,055 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μικρή μείωση 95 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο

 

- ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανήλθαν στα 3.993.521 παρουσιάζοντας μείωσης σε σχέση με τον Ιανουάριο κατά περίπου 128.000. Η μείωση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη ρύθμιση οφειλών με την πάγια ρύθμιση των έως 48 μηνιαίων δόσεων καθώς και στην εξόφληση με καθυστέρηση της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ που είχε λήξει τον Ιανουάριο

 

- ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανήλθε τον Φεβρουάριο στους 1.268.819 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9.365.

 

 

 

Πάνω από 50 με 60%....

 

Με το κλειδί για το πώς θα πάνε τα πράγματα στην ελληνική οικονομία να είναι φυσικά η πορεία του τουρισμού,  όπου τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από οριακά, με όλα και μεγαλύτερα προβλήματα. Μπορεί να μην είμαστε από τους απαισιόδοξους. Αλλά βάζοντας τα όλα κάτω. Δυστυχώς βλέπουμε πως υπάρχουνε πιθανότητες άνω του 50% με 60%, από το φθινόπωρο να πάμε σε μια νέα κρίση, με ότι αναμένεται αν ακολουθήσει μετά από αυτήν, έστω και με μεγαλύτερη κατανόηση από τους ξένους, με μεγάλο ερώτημα ανάμεσα σε άλλα, πόσο μεγάλη ανοχή μπορεί να δείξουνε οι ευρωπαίοι.

 

 

 

2015 & 2020

 

Ξέρετε τι μας θυμίζει το 2020. Το 2015, όταν και πάλι είχαμε ένα τεράστιο πίσω γύρισμα για τη χώρα και την ελληνική οικονομία. Βέβαια το 2015 ευθυνόμασταν καθαρά εμείς ως χώρα με τις βλακείας του Α. Τσίπρα και το Γιάνη με ένα «Ν» να ζημιώνουνε τη χώρα με πολλά δις ευρώ …… Τώρα ευθύνεται ο Covid-19. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ίδιο, με τη χώρα να γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, με τη χώρα να βρίσκεται σε μια μόνιμη κρίση, ελλείψει και ενός πραγματικού παραγωγικού μοντέλου.

 
 

 

Να είμαστε σίγουροι για αυτό!!

 

Όπως αναφέραμε, τα όσα έγιναν το 2015 ήτανε καθαρά δικής μας ευθύνη. Και να είμαστε όλοι σίγουροι. Πως αν δεν είχανε γίνει όσα έγινα το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τα τελευταία χρόνια (2015 – 2019), η ελληνική οικονομία θα ήτανε σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση. Και δε θα μιλούσαμε για σχεδόν 5 χαμένα χρόνια. Και με τη χώρα να είναι καλύτερη, στην τωρινή κατάσταση με τον Covid-19, ναι μεν δε θα αποφεύγαμε μια μεγάλη κρίση. Ωστόσο σίγουρα τα πράγματα θα ήτανε καλύτερα, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να έχουνε περισσότερο λίπος!!! Αυτό για να καταλάβουμε πως η μοίρα κάποιων χωρών μόνο τυχαία δεν είναι.

 

 

 

Covid-19

 

Και κλείνοντας και όσον αφορά τον Covid-19 και από αυτά που κρατάμε. Είναι πως κάποιες τελευταίες έρευνες δείχνουνε πώς ο κορονοϊός δεν μεταλλάσσεται τόσο γρήγορα, όπως για παράδειγμα ο ιός της γρίπης. Και όπως σχολιάζει η επιστημονική κοινότητα, αυτό το νέο στοιχείο έχει δύο πολύ ενθαρρυντικά σημεία.

 

Πάντα με βάση σχετικές έρευνες, ο Covid-19 ή SARS-CoV-2 από την ημέρα που έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο δεν έχει σχεδόν καθόλου μεταλλαχθεί, αυτό είναι το πρώτο. Αυτό σημαίνει πως, μάλλον, δεν θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος απ’ ότι ήδη είναι. Και σε σχέση με αυτό, οι εκτιμήσεις είναι πως ένα εμβόλιο θα σήμαινε πως η θεραπεία του ίσως να είναι εφικτή μακροπρόθεσμα. Αυτό μας δείχνει πως ένα τέτοιο εμβόλιο θα ήταν κάτι παρόμοιο με το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς ή της ιλαράς και όχι σαν ένα εμβόλιο κατά της γρίπης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο μοριακός γενετιστής Peter Thielen του πανεπιστημίου John Hopkins στην εφημερίδα Washington Post, μετά από την ανάλυση 1.000 δειγμάτων του ιού βρέθηκαν μόνο 4 με 10 ήδη μεταλλάξεων από τον αρχικό ιό της Ουχάν.

 

Αυτό μας λέει πως δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να βρίσκουμε άλλο εμβόλιο, όπως γίνεται για την γρίπη.

 

Είναι δηλαδή αλήθεια πως ο κορονοϊός, παρόλη την υψηλή του μεταδοτικότητα, είναι ένας πιο σταθερός ιός από τη γρίπη.

 

Ο βιολόγος Andrew Rambaut του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δήλωσε στο περιοδικό Science πώς ο ιός είναι 4 φορές πιο αργός από την κανονική γρίπη.

 

Ήδη πάνω από δέκα εμβόλια κατά του κορονοϊού δοκιμάζονται, κάποια από αυτά σε ανθρώπους. Παρόλα αυτά ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ίσως χρειαστεί ακόμη και ένα ολόκληρο χρόνο για να ετοιμαστεί.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....