| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 08/10/19

 

 

Έκδοση ομολόγου …

 

Σε μια νέα έκδοση ομολόγου προχωράει το ελληνικό δημόσιο, μια απόφαση που πιστεύουμε ότι είναι αρκετά ορθή, αν και θα μπορούσε να γίνει και πριν λίγες εβδομάδες, τον Σεπτέμβριο (υπήρχε ακόμη μεγαλύτερη ηρεμία). Φυσικά η προσοχή θα είναι στραμμένη στην απόδοση που θα επιτύχει το ελληνικό δημόσιο, μην κρύβοντας την αισιοδοξία μας πως η απόδοση μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερη από την εικόνα που υπάρχει στη δευτερογενή αγορά.

 
 

 

Γιατί όχι και δεύτερη;

 

Σε σχέση μάλιστα με τα όσα γράφαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Πιστεύουμε πως θα έπρεπε το ελληνικό δημόσιο να εξετάσει και μια δεύτερη έκδοση σε κοντινό χρονικό διάστημα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών του 2020. Και ναι μεν πιστεύουμε πως το κλίμα στις αγορές ομολόγων θα παραμείνει όπως είναι σήμερα, πιθανόν και ακόμη χαμηλότερες αποδόσεις. Ωστόσο με την εικόνα που υπάρχει σήμερα. Όσο περισσότερο μέρος καλύψουμε, τόσο πιο ήσυχοι θα ήμαστε ως χώρα.  

 
 
 

 

ΔΕΗ

 

Εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό πως τα δύσκολα για τη ΔΕΗ είναι μπροστά της. Και σας παραθέτουμε ένα μέρος δημοσιεύματος της Καθημερινής, σε συνέχεια φυσικά των όσων γράφουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

«Ενταση του ανταγωνισμού μεταξύ των ιδιωτών παρόχων, σε επίπεδα που οι «καλές πρακτικές» να αμφισβητούνται εκ των έσω έχει πυροδοτήσει  η αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ. Στον ένα μήνα εφαρμογής των νέων τιμολογίων και ενώ ακόμη οι αυξήσεις δεν έχουν φανεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών, η τάση φυγής από τη ΔΕΗ προς τους ιδιώτες παρόχους έχει ενταθεί. Το ρεύμα μετακίνησης από τη δεσπόζουσα εταιρεία προς τους εναλλακτικούς παρόχους είναι μεγαλύτερο στην κατηγορία των συνεπών πελατών, οι οποίοι εκτός της αύξησης στο ανταγωνιστικό σκέλος του ρεύματος επιβαρύνθηκαν και από τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10% στο 5%».

 
 

 

Που τα είδε αυτά;

 

Εγχώριοι επιχειρηματίες δηλώνουνε συμμετοχή στο project. Ο Λάτσης που ήτανε έτοιμος σχεδόν να αποχωρήσει από τη χώρα (με λίγη δόση υπερβολής), εμφανίζεται βάζει νέα χρήματα. Το έργο σταδιακά ξεμπλοκάρει και ετοιμάζεται να αρχίσει. Ένα έργο που θα προσθέτει ετησίως στο ελληνικό ΑΕΠ ακόμη και 0,2 με 0,4%  (πιθανόν και περισσότερο) !!!! Και η κα Δούρου δήλωσε τα ακόλουθα (κάνοντας μας για ακόμη μια φορά να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά!!):

 

«Πάνε οι θέσεις εργασίας και τα αναπτυξιακά έργα. Μένει… ο τζόγος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπληρώνει τα χρέη της», λέει σε δήλωσή της αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

 

Αναλυτικότερα η δήλωση έχει ως εξής:

 

«Οι Εμίρηδες έφυγαν, οι Κινέζοι έφυγαν. Τα χρήματα δεν υπάρχουν και τα ψάχνουν. Οι δημόσιοι χώροι δεν θα παραχωρηθούν στους δήμους όπως προβλεπόταν. Τα μεγάλα διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία δεν έκαναν ποτέ τις μελέτες – δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη κτιρίου! Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν μόλις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε να «βοηθάει» τους επενδυτές του Ελληνικού.

Πάει το project των 75.000 θέσεων εργασίας, πάνε τα αναπτυξιακά έργα των 5-7 δισεκατομμυρίων, πάνε τα mall και τα ξενοδοχεία, οι πολυτελείς κατοικίες και το πάρκο στο οικόπεδο των 6.300 στρεμμάτων. Τώρα μιλάνε για λίγες δεκάδες εκατομμύρια και για τριακόσια στρέμματα. Και έτσι μας έμειναν το καζίνο, τα τραπέζια της ρουλέτας και οι κουλοχέρηδες. Ιδού το αναπτυξιακό σχέδιο των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Ρουλέτες, κουλοχέρηδες και καμμιά διακοσαριά νέες θέσεις εργασίας κρουπιέρηδων και σερβιτόρων.

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα ξεπληρώνει τα χρέη της. Ξηλώνει μέρα-μέρα τις νομοθετημένες δεσμεύσεις και ρήτρες για τους επενδυτές, αυτές που πετύχαμε με σκληρή διαπραγμάτευση το 2016-2017 για τα υποχρεωτικά δημόσια έργα, για το μεγάλο δημόσιο πάρκο, για την ανοικτή παραλία, για το εμπροσθοβαρές project όπου προηγούνται οι υποδομές δημοσίου συμφέροντος. Και κρατάει τον… τζόγο παίζοντας στημένη ρουλέτα με τα δημόσια χρήματα και την δημόσια ακίνητη περιουσία».

 
 
 

 

Αυτή είναι η αλήθεια

 

Μια μεγάλη αλήθεια είχε γράψει σε ένα από τα τελευταία του άρθρα στο Protagon, o Αλέκος Παπαναστασίου. Συγκεκριμένα έγραψε: «Η όλη φασαρία γίνεται επειδή τα golden boys του συνδικαλισμού χάνουν το πατρογονικό δικαίωμα να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως πρόβατα και να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Και αυτό είπε ο Πρωθυπουργός. Το γιατί κάνει πως δεν κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη ιστορία»...

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Plus500

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....