| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 09/06/20

 

 

Αρκετά σύντομα …

 

Θα ξεκινήσουμε με ένα ζήτημα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί και άλλες φορές. Με αφορμή λοιπόν και τις τελευταίες δηλώσεις του έλληνα υπουργού οικονομικών, για το ζήτημα της εξόδου στις αγορές. Και αν και τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουνε πως αυτή η έξοδος στις αγορές αναμένεται να γίνει εξαιρετικά σύντομα. Ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες, με το καλό κλίμα στις αγορές να ευνοεί για κάτι τέτοιο.

 

ΥΓ: Ειλικρινά το σχόλιο είχε γραφτεί το Σάββατο μεσημέρι, προτού βγει στον τύπο το συγκεκριμένο ζήτημα...

 
 

 

Μέτρια άποψη

 

Είναι γνωστό πως κατά καιρούς κάνουμε κριτική σε πολιτικά πρόσωπα. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα, για έναν υπουργό της κυβέρνησης. Σε μια λοιπόν δύσκολη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Νιώθουμε πως δεν είναι τόσο καλός όσο θα έπρεπε ο υπουργός εξωτερικών κ. Δένδιας. Και ξέρουμε πως αυτό το σχόλιο μπορεί να ξαφνιάζει κάποιους. Ωστόσο νιώθουμε πως το υπουργείο εξωτερικών κινείται αρκετά αργά, σε αρκετά από τα “καυτά” ζητήματα. Ο κ. Δένδιας σε καμία περίπτωση δεν είναι κακός πολιτικός. Ωστόσο στα τρέχοντα καθήκοντα του, θα περιμέναμε πολύ περισσότερα.

 

 

Πραγματικά ετοιμάζονται για κάτι τέτοιο ….

 

Και με πάσα από τα παραπάνω και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται σε οριακό σημείο. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να κινδυνολογήσουμε. Ωστόσο μαθαίνουμε πως πραγματικά έχει ληφθεί η απόφαση, η Ελλάδα να απαντήσει «στρατιωτικά» (σε ένα βαθμό τουλάχιστον – αν και αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση), σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να κάνει το αντίστοιχο με την Κύπρο, στην Κρήτη. Όπως λένε ανώτεροι αξιωματούχοι. Η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση και δε γίνεται να αφήσει τους τούρκους να κάνουνε παράνομες γεωτρήσεις σε ελληνικές περιοχές, όπως η Κρήτη. Και αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρξει μιας μορφής στρατιωτικής απάντησης …..

 
 
 

 

Ανασχηματισμός …..

 

Και θα επανέλθουμε στα της κυβέρνησης. Θα επαναλάβουμε λοιπόν πως μάλλον εκλογές δεν θα έχουμε. Αλλά πιστεύουμε πως η κυβέρνηση χρειάζεται, τουλάχιστον ένα μίνι ανασχηματισμό, ειδικά στην περίπτωση κάποιων υπουργείων, που φανερά υστερούνε. Βέβαια το πρωθυπουργικό περιβάλλον λέει πως ανασχηματισμός γρήγορα δε θα γίνει. Ωστόσο πιστεύουμε πως αυτό θα είναι λάθος.

 

 

Ο Τραμπ, ο υπουργός Αμυνας και ο κορωνοϊός

 

 

Τέλος, τα ακόλουθα ενδιαφέροντα έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Δείτε τώρα πώς ο κορωνοϊός, αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επρόκειτο να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον Μάιο, μετά από επίσημη πρόσκληση του αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Εσπερ, αλλά η επίσκεψη αυτή αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Αφού ήρθησαν πολλά περιοριστικά μέτρα, οι αμερικανοί επανήλθαν και ανανέωσαν την πρόσκληση προς τον κ. Παναγιωτόπουλο. Δηλαδή ο αμερικανός υπουργός Μαρκ Εσπερ τον προσκαλεί να έρθει στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο. Η ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας και η βάση της Σούδας, σφόδρα ενδιαφέρουν τους αμερικανούς. Ενδιαφέρον βεβαίως δείχνουν και για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει αρχίσει η αναβάθμιση των 84 F-16.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....