| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 10/11/20

 

 

Επιβεβαιώνονται οι «θεωρίες συνομωσίας»;

 

Το ξέρετε ότι στις θεωρίες συνομωσίας δεν πιστεύουμε, αφού το 99,9999% αυτών δεν είναι ούτε για τα σκουπίδια …. Ωστόσο μεταξύ σοβαρού και αστείου και βλέποντας και τις χθεσινές ανακοινώσεις για το εμβόλιο …. Θα θυμίσουμε κάτι το οποίο είχαμε γράψει. Τις πληροφορίες που υπήρχανε για σημαντικές εξελίξεις με το εμβόλιο με την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών, φυσικά όλα αυτά για ευνόητους λόγους ….

 

Και δεν πέρασαν μόλις μερικές ώρες από την εκλογή Μπάιντεν και είχαμε τις χθεσινές ανακοινώσεις …. Μην παρεξηγηθούμε δε λέμε πως ο ιός ήτανε φτιαχτός να πέσει ο Trump και άλλα τέτοια … Αυτό που λέμε είναι ότι μια φήμη η οποία υπήρχε εδώ και καιρό …. Και την είχαμε γράψει … Επί της ουσίας επιβεβαιώνεται, περιμένοντας να δούμε γενικά ποιές θα είναι οι εξελίξεις με τον ιό από εδώ και πέρα και μετά και την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών …

 
 

 

Μπορεί και να είναι η αρχή του τέλους του Ερντογάν …..

 

Μπορεί χθες η τουρκική λίρα να έδωσε μια ισχυρή αντίδραση ….. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία αμφιβολία πως πολιτικό «σεισμό» προκάλεσε στην Τουρκία αργά το βράδυ της Κυριακής η είδηση περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Μια παραίτηση που ήλθε λίγες μόνο ώρες μετά την εκδίωξη από τον Ερντογάν του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας ….

 

Λαμβάνοντας τώρα υπόψη και την εκλογή Μπάιντεν, χωρίς φυσικά να πρέπει να υπερβάλλουμε για τις πιθανές πιέσεις που θα υπάρξουνε στην Τουρκία από το νέο Λευκό Οίκο. Και λαμβάνοντας υπόψη και τις σχέσεις με την Ευρώπη, με τον Μακρόν να έχει πάρει προσωπικά πάνω του το θέμα ….. Νιώθουμε πως το όλο σκηνικό μπορεί και να είναι η αρχή του τέλους για τον Ερντογάν …..

 

Δε λέμε ότι από τη μια ημέρα στην άλλη θα πέσει ….. Ωστόσο και ειδικά αν η κρίση του Covid-19 κρατήσει παγκοσμίως για αρκετούς μήνες ακόμη …. Νιώθουμε πως ο Ερντογάν θα κινδυνεύσει μέχρι και να πέσει από την εξουσία, με την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας να γίνεται όλο και πιο εκρηκτική, με μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και κυρίως την τουρκική ελίτ να έχει αρχίσει ήδη να δυσανασχετεί  …….

 
 

 

Μόνο έτσι σωζόμαστε …

 

Θα έχουμε αύριο σχετικά σχόλια τα οποία αναβάλαμε για σήμερα λόγω της ειδησεογραφίας. Ωστόσο έχοντας τα βάλει όλα κάτω, εμείς βλέπουμε πως μόνο με εμβόλιο σχετικά σύντομα (τους επόμενους 4-5 μήνες), μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα ως οικονομία-οικονομίες. Είπαμε πως θα έχουμε αύριο σχετικά σχόλια, αλλά πραγματικά χωρίς αποτελεσματικό εμβόλιο τα νούμερα δε βγαίνουνε ..

 
 
 

 

Το πιο αστείο με τον Covid-19

 

Το πιο αστείο πάντως με την κρίση του Covid-19 είναι αυτή ρητορική που ακολουθεί ο Σύριζα και προσωπικά ο Α. Τσίπρας, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει μέχρι και τεχνοκράτη υπουργό υγείας, κοινής αποδοχής!!!!

 

Και δε μπορούμε να μην κάνουμε τα σχόλια μας ….

 

Αυτά τα λέει ο κ. Τσίπρας όταν επί κυβερνήσεως του είχε και στήριζε συνεχώς τον κ. Πολάκη που βγήκε σε συνέντευξη τύπου με τσιγάρο και μετά έβριζε τους ευρωπαίους αξιωματούχους που τον επέκριναν για αυτή τη στάση του ….

 

Αλλά και μια άλλη παρατήρηση θέλουμε να κάνουμε …. Ότι πραγματικά η κυβέρνηση θα πρέπει να ακούσει τον κ. Τσίπρα, αφού αυτός ξέρει από καραντίνα και lockdown ….. Να θυμίσουμε το lockdown του τραπεζικού συστήματος του 2015, με capital controls και τα όσα πρωτοφανή έγιναν, ειδικά σε κράτος μέλος της ευρωζώνης (ουρές σε ΑΤΜ – κλειστό χρηματιστήριο για ένα μήνα και πολλά άλλα) ….  Ε! ποιος άλλος το έχει καταφέρει αυτό!! Είδατε πόσο μπροστά ήτανε ο Σύριζα ….

 

 

 

 

Κυβέρνηση – Βασίλης Κικίλιας …

 

Και με πάσα από τα παραπάνω και ασχέτως των όσων γράψαμε για το Σύριζα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως επιτέλους η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει κάτι με τον κ. Κικίλια. Είναι φανερό πως οι σχέσεις Μαξίμου – Κικίλια μόνο καλές δεν είναι….. Κάτι το οποίο έτσι και αλλιώς επιβεβαιώνουνε και οι πληροφορίες ….  Ειδικά λοιπόν το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά το πρόσφατο άδειασμα του υπουργού υγείας, ο κ. Κικίλιας είναι φανερό ότι θέλει να πάρει το αίμα του πίσω, βγαίνοντας όλο και περισσότερα στα ΜΜΕ, προσπαθώντας μάλιστα πολλές φορές να προλάβει μέχρι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως έγινε προσφάτως όταν ανακοίνωσε πρώτος πως πάμε για lockdown. Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως και μόνο αυτό έκανε έξαλλο το Μαξίμου …

 

Και πιστεύουμε πως σε μια τέτοια χρονική στιγμή, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι μια τέτοια διαμάχη μεταξύ Μαξίμου και υπουργού υγείας (έστω και αν του έχουνε αφαιρέσει αρμοδιότητες)…..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....