| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 11/03/21

 

 

Και ξαφνικά

 

Και με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Και εκεί που κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες έδιναν, κάτι το οποίο είχαμε γράψει πως δε μπορούσαμε να καταλάβουμε, ημερομηνίες για δυναμικό άνοιγμα της αγοράς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες!! Ξαφνικά κυβερνητικά στελέχη από χθες άλλαξαν το τροπάριο και άρχισαν να φωτογραφίζουνε την παύση μέχρι νεωτέρας, οποιουδήποτε σχεδίου για άνοιγμα της αγοράς. Και αυτό γιατί απλά πλέον όλοι παραδέχονται πως τα κρούσματα είναι σε πολύ υψηλά και δύσκολα θα αποκλιμακωθούνε τόσο γρήγορα.

 

Και αυτή είναι η αλήθεια και το γράφουμε εδώ και καιρό.

 

Ωστόσο για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η ξαφνικά αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης κουράζει. Και είναι που είναι και ο κόσμος πολύ κουρασμένος. Υπάρχουνε και αυτές οι αντιφατικές δηλώσεις, με διαφορά μόλις μερικών ημερών. Και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, με την κυβέρνηση να είναι ξεκάθαρο πως τελευταία, έχει σχεδόν χάσει τον έλεγχο. Τουλάχιστον επικοινωνιακά τα έχει κάνει μαντάρα, σε μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση.

 
 

 

Και πώς να πέσουνε …

 

Kαι πάντα σε σχέση με αυτά που καθημερινά αναφέρουμε από αυτήν την στήλη. Με τον κόσμο να είναι κουρασμένος και αν μην προσέχει. Και με τον ιό πλέον να είναι παντού και κυρίως μέσα στα σπίτια-πολυκατοικίες (για όσους μένουνε σε αυτές). Όταν βλέπει κανείς τα τελευταία νούμερα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 1 έως 7 Μαρτίου 2021. Μόνο αισιόδοξος δε μπορεί να είναι για γρήγορη αποκλιμάκωση του προβλήματος.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα δεδομένα στο δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων που ίδρυσε ο ΕΟΔΥ δεν φαίνεται να «δουλεύουν» τα μέτρα, τόνισε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης και εκτίμησε ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι και ένας ακόμη μήνας έως ότου ξεκινήσει η αποκλιμάκωση. Και αυτό ας το κρατήσουμε …

 
 

 

Εμβόλια

 

Σε σχέση και με αυτά που κατά καιρούς σας έχουμε αναφέρει για το πόσο αποτελεσματικά λειτουργούνε τα εμβόλια. Ο βασικός λόγος που πιστεύουμε πως από τα μέσα περίπου Μαΐου ανοίγουμε και δεν κλείνουμε ξανά ποτέ. Ας κρατήσουμε και τα παρακάτω:

 

Υψηλό τίτλο αντισωμάτων (550 – 80000 AU/ml) ανέπτυξε το 100% των εμβολιασθέντων, μετά τη χορήγηση και της 2ης δόσης του εμβολίου BNT162b2 mRNA (Comirnaty, Pfizer/BioNtec) , όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Στους εμβολιασθέντες χωρίς ιστορικό νόσησης, ο τίτλος αντισωμάτων πολλαπλασιάστηκε μετά τη δεύτερη δόση. Όμως στους εμβολιασθέντες που είχαν ιστορικό νόσησης, η δεύτερη δόση δεν αύξησε σημαντικά τους τίτλους αντισωμάτων. Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, τονίζεται η αναγκαιότητα της έγκαιρης χορήγησης της δεύτερης δόσης σε όλες τις ηλικίες, όμως εγείρονται ερωτήματα για την αναγκαιότητα χορήγησης δεύτερης δόσης σε άτομα με ιστορικό λοίμωξης.

 

Οι μετρήσεις έγιναν σε 401 υγειονομικούς υπαλλήλους, ηλικίας 21 έως 67 ετών εκ των οποίων οι 59 είχαν ιστορικό νόσησης, 14 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου.

 

Τα κύρια αποτελέσματα της μελέτης, η οποία είναι η πρώτη προδημοσιευμένη στη χώρα μας για μετρήσεις αντισωμάτων μετά την δεύτερη δόση σε τέτοιο μέγεθος δείγματος που συμπεριελάμβανε σημαντικό αριθμό ατόμων με ιστορικό νόσησης, έδειξαν ότι:

– Στα 342 άτομα χωρίς προηγούμενο ιστορικό νόσησης, ο τίτλος αντισωμάτων πολλαπλασιάστηκε μετά τη δεύτερη δόση. Εντυπωσιακότερη ήταν η αύξηση στις ηλικίες άνω των 50 στις οποίες, ενώ μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης παρατηρήθηκε σημαντικά μειωμένος τίτλος αντισωμάτων, συγκριτικά με τον αντίστοιχο στις ηλικίες 20 έως 50, μετά τη δεύτερη δόση οι τίτλοι προσέγγισαν αυτούς των νεότερων ηλικιών.

 

-Τα 59 άτομα με ιστορικό νόσησης, εμφάνισαν ήδη μετά την πρώτη δόση, πολύ υψηλούς τίτλους αντισωμάτων, υψηλότερους και από αυτούς που εμφάνισαν τα άτομα χωρίς ιστορικό νόσησης μετά τη δεύτερη δόση. Ωστόσο, η δεύτερη δόση στους πρώην νοσήσαντες δεν αύξησε σημαντικά τους τίτλους αντισωμάτων.

 

-Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες κανένας από τους εμβολιασθέντες δεν παρουσίασε αναφυλακτική αντίδραση ή οποιαδήποτε άλλη σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν μετά τη δεύτερη δόση ήταν παροδικές, διάρκειας 1-3 ημερών (με ελάχιστες εξαιρέσεις που διήρκεσαν ως και 5 ημέρες) και ελαφρώς πιο έντονες από τις αντίστοιχες της πρώτης δόσης (πόνος στο σημείο της ένεσης, καταβολή, μυαλγίες, πονοκέφαλος, πυρετική κίνηση 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου).


Η εξέταση έγινε με τη μέθοδο SARS-CoV-2 IgG II Quant που ανιχνεύει ποσοτικά αντισώματα ανοσοσφαιρίνης τάξης G (IgG), συμπεριλαμβανομένων των εξουδετερωτικών αντισωμάτων, στην περιοχή δέσμευσης υποδοχέα της υπομονάδας (RBD) S1 της πρωτεΐνης ακίδας του SARS‑CoV‑2 και όριο θετικότητας τα 50.0 AU/mL.

 

Συντονιστής της μελέτης ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Γεώργιος Παπαζήσης, σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ.Γεννηματάς» .

 
 

 

Ένα μόνο σχόλιο μπορούμε να κάνουμε …

 

Ξέρουμε ότι κάποιοι περιμένουνε σχόλιο και τις τελευταίες εξελίξεις και αυτά που γίνονται, με την αστυνομία, τις συγκεντρώσεις κτλ ….

 

Εμείς μόνο ένα πράγμα μπορούμε να πούμε. Αυτό που πάρα πολλές γράφουμε. Πως απλά αυτή η χώρα δε σώζεται. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Δε σωζόμαστε. Πέρασαν 10 χρόνια κρίσης …. Και πάλι τα ίδια με νέες γενιές αγανακτισμένων, στη βάση παράλογων θεωριών συνωμοσίας. Γιατί δεχόμαστε πως όλοι είμαστε κουρασμένοι. Ναι μεν έχουνε γίνει λάθη από την κυβέρνηση σε μια πολύ περίεργη – δύσκολη συγκυρία. Ωστόσο αυτό το μπάχαλο, που θυμίζει ξαφνικά τα αντιμνημόνια δεν έχει λογική. Είναι η γνωστή τρέλα μιας τρελής χώρας … Μιας χώρα που πρέπει συνεχώς να τρωγόμαστε μεταξύ μας ….  

 
 

 

Ερώτημα

 

Και να κλείσουμε με ένα βασικό ερώτημα. Μόλις πριν από μερικές ημέρες δεν είχε ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας … Και δεν είχε πει ξεκάθαρα πως αναλαμβάνει την ευθύνη για τις καθημερινές πορείες και διαδηλώσεις …. Τι ψάχνουμε τότε;

 

Την ίδια ώρα περιμένουμε να πέσουμε τα κρούσματα και να μην γίνουμε Μπέργκαμο, όπως κατηγορεί την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο καθημερινά o Σύριζα προκαλεί συγκεντρώσεις, ακόμη και με τη συμμετοχή του Ρουβίκωνα και των συνδέσμων ποδοσφαιρικών σωματείων… Και τώρα αυτά δηλαδή είναι λογικά;

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....