| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 15/12/20

 

 

Στο 30 με 40%

 

Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μια νέα πρόβλεψη αυτή τη φορά για το ποσοστό του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί. Προσωπικά λοιπόν με βάση αυτά που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά και από φίλους, χωρίς να αναφερόμαστε στην ειδική κατηγορία των αρνητών. Αναμένουμε να εμβολιαστεί το 30 το πολύ 40% του γενικού πληθυσμού, σχεδόν με τους πάντες γύρω μας να λένε πως δε θα εμβολιαστούνε (κυρίως γιατί δεν είναι ευπαθής ομάδα). Και αν και πάνω από τα 65-70 έτη, τα ποσοστά του πληθυσμού που θα εμβολιαστούνε θα είναι σχετικά μεγάλα. Κάτω των 50-55 ετών, περιμένουμε πως τα ποσοστά θα πέσουνε εντυπωσιακά πολύ.

 

Και αν δεχθούμε πως εμβολιαστεί περίπου ένα 35% του πληθυσμού, είναι εύλογο κανείς να ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, αν και επαναλαμβάνουμε την κεντρική μας εκτίμηση πως μετά την άνοιξη και από το καλοκαίρι, τα πράγματα θα είναι πολύ καλά, σχεδόν φυσιολογικά.

 
 

 

Από την πρώτη στιγμή μας φαίνεται κάπως αστείο…

 

Και όσον αφορά τις τελευταίες ανακοινώσεις για τις ημέρες το εορτών, θα το επαναλάβουμε και πάλι. Πως αυτή η ανακοίνωση για τα 9 άτομα, τα οποία όπως μπορούνε να μαζευτούνε μέχρι τις 22:00, μας φαίνεται κάπως αστεία. Στα όρια της βλακείας …. Πως βγαίνει ο αριθμός 9 ; Πριν τις 22:00 με 9 άτομα δεν κολλάει, μετά τις 22:00 κολλάει;

 

Θα επαναλάβουμε και σήμερα. Είτε κάνουμε σκληρό lockdown, για να πέσουνε ουσιαστικά τα κρούσματα και να ανοίξει η οικονομία το συντομότερο δυνατόν. Ή κοροϊδευόμαστε (όπως συνεχίζουμε σε μεγάλο βαθμό να κάνουμε), ο ιός κυκλοφορεί παντού και στο τέλος την πληρώνει η οικονομία που παραμένει κλειστή. Και όπως έχουμε γράψει, έτσι όπως το πάμε, φοβόμαστε πως τους επόμενους μήνες, από τους περίπου 4-5 μήνες, με το ζόρι θα ανοίξει η αγορά 1 με 1,5 μήνα ….

 
 

 

Πέσαμε έξω ….

 

Τώρα όσον αφορά το “click and way”, που όπως είχαμε γράψει περιμέναμε να γίνει ο κακός χαμός. Τελικά πέσαμε τελείως έξω στην εκτίμηση μας.  Τελικά έγινε το ακριβώς αντίθετο, αφού περίπου 7 με 8 στα 10 καταστήματα δεν άνοιξαν ……. Και από αυτά που άνοιξαν, περίπου τα μισά λένε πως θα κλείσουνε και πάλι, αφού δε συμφέρει οικονομικά, όπως πάντα λένε οι ίδιοι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό το click away, αποδεικνύεται μια αποτυχία, όπως είχε διαφανεί από την αρχή.

 
 

 

Φτάνει….

 

Tο έχουμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό και θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά. Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος, σε αυτές τις συνεχείς και πολλές φορές αντικρουόμενες δηλώσεις των επιστημόνων. Σεβόμαστε τους ιατρούς, όπως και κάθε άλλο επιστήμονα. Ωστόσο, ειδικά όσον αφορά τα μέλη της επιτροπής, θα πρέπει να σταματήσουνε τις καθημερινές εμφανίσεις στα ΜΜΕ. Θα πρέπει να καταλάβουνε όλοι, πως ο κόσμος δεν αντέχει πλέον ... Και αυτό φέρνει τελείως αντίθετα αποτελέσματα, με τον κόσμο να μην σέβεται τα μέτρα και φυσικά να μην τηρεί την καραντίνα …..

 
 
 

 

Σηκώνουμε τα χέρια ψιλά

 

Και την ώρα που γίνονται όλα αυτά, συνεχίζονται οι καθημερινές ανακοινώσεις – αναρτήσεις εργαζομένων στα super market (όπου δε γίνονται τεστ), πως η κατάσταση μέσα στα καταστήματα (όλων των εταιρειών) είναι το απόλυτο μπάχαλο, με πλήθος κρουσμάτων, με πολλούς από αυτούς να συνεχίζονται να εργάζονται κανονικά … Και όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει. Αν και δεχόμαστε πως η όλη κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, για κάποια πράγματα σηκώνουμε τα χέρια ψιλά!

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....