| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 16/04/21

 

 

Μάλλον κάνουμε λάθος εμείς

 

Και πάλι θα ξεκινήσουμε γκρινιάζοντας (καλό ΣΚ να έχουμε J) εκφράζοντας την απορία μας για όλα αυτά που ακούμε καθημερινά για τους αριθμούς που σχετίζονται με την πανδημία. Έκπληκτοι παρακολουθούμε όλα αυτήν τη συνεχιζόμενη ικανοποίηση που υπάρχει, την ώρα που μόλις χθες είχαμε νέα ρεκόρ νεκρών και διασωληνωμένων.  Και είναι τόσο μεγάλη η έκπληξη μας, που κάθε φορά που ακούμε κάποιον από τους ειδικούς να μιλάει για ύφεση της πανδημίας … Μπαίνουμε και πάλι να δούμε τα στοιχεία νιώθοντας πως κάποιο λάθος θα κάνουμε εμείς. Ειλικρινά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε σε αυτή τη φάση έχει τεράστιο ρίσκο, με όλο και πιο επιθετικό άνοιγμα της αγοράς. Ωστόσο πραγματικά ευχόμαστε να κάνουμε λάθος …

 
 

 

Και αυτό είναι σοβαρό θέμα ….

 

Και να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Με ενδιαφέρον ακούμε να λέγεται πως αρχές Μαΐου θα έχουνε εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών …. Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Ότι κανονικά θα έπρεπε αρχές Μαΐου να έχουνε εμβολιαστεί όσοι είναι πάνω από 60 ετών!! Αναφερόμαστε στο ζήτημα των αρκετά χαμηλών ποσοστών εμβολιασμών, ένα ζήτημα που μπορεί να το βρούμε μπροστά μας, ειδικά όταν κρίσιμες ηλικιακές ομάδες που συνήθως χάνουνε τη ζωή τους, εμβολιάζονται σε τόσο χαμηλά ποσοστό, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, με τον οποίον είχαμε και προσφάτως ασχοληθεί.

 

 
 

 

Από τα χαμηλότερα στον κόσμο

 

Και να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Με βάση τα επίσημα στατιστικά, τα παραπάνω ποσοστά στη χώρας μας είναι από τα χαμηλότερα παγκοσμίως, όταν για παράδειγμα σε χώρες όπως η Βρετανία, οι αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες έχουνε εμβολιαστεί σε ποσοστό 93 και 95%!!! Και για ακόμη μια φορά η χώρα μας θριαμβεύει ….

 
 

 

Τελειώνουμε όμως ….

 

Για να μην γίνει όμως κάποια παρεξήγηση ….. Από τα τέλη του 2020 έχουμε πει πως βάζοντας κάτω τους αριθμούς, μας προκύπτει πως περίπου στα μέσα Μαΐου και με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, αφήνουμε τα χειρότερα πίσω, με την αγορά συνολικά να ανοίγει και να μην ξανακλείνει ποτέ. Και ακόμη και αν τα πράγματα στραβώσουνε για κάποιο (μικρό σχετικά) χρονικό διάστημα, εξαιτίας του επιθετικού - πρόωρος ανοίγματος της αγοράς. Το τέλος της πανδημίας μέσα στους επόμενους μήνες είναι 99,99% δεδομένο.  

 
 

 

Οικονομία

 

Και να κλείσουμε με ένα γρήγορο σχόλιο για την οικονομία. Μπορεί λοιπόν να ακουστεί κάπως. Ωστόσο και για τον κακό χαμό που έχει γίνει, εμείς βρήκαμε το έλλειμμα της τάξης περίπου του 2% για το 2020 (πρωτογενώς εννοείται) μια αρκετά ικανοποιητική επίδοση. Θα λέγαμε πως δείχνει πως τα 10 χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής και θυσιών όλων μας, δεν πήγανε χαμένα. Είπαμε πως το σχόλιο αυτό θα ακουστεί κάπως, αλλά αυτό δείχνουνε οι αριθμοί.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....