| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 16/09/20

 

 

Εμείς έχουμε ως στόχο να προσλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο

 

Με καρφιά θα ξεκινήσουμε και πάλι σήμερα …. Να διευκρινίσουμε πως δεν έχουμε γίνει ξαφνικά τόσο πολύ απαισιόδοξοι ….. Και ελπίζουμε πάντα πως μπορεί με αφορμή τον Covid-19 να έχουμε ένα restart στη χώρα και την ελληνική οικονομία. Ωστόσο βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια …. «Συνήθειες» που έχουνε καταστρέψει αυτή τη χώρα …. Και μας τη δίνει στα νεύρα, παρά τα όσα έχουμε περάσει ως χώρα, να μην βάζουμε μυαλό …..

 

Χαρακτηριστικά λοιπόν ήτανε τα όσα είπε χθες ο κ. Ρέγκλινγκ στο συνέδριο του Economist. Και είναι αλήθεια πως δεν έχει καθόλου άδικο.

 

Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη για να αυξηθούν οι επενδύσεις, καθώς η οικονομία της Ελλάδας γνώρισε μεγάλη μείωση κεφαλαίου στα χρόνια της ύφεσης. Και όπως είπε, μέχρι στιγμής, το ποσοστό επένδυσης παραμένει πολύ κάτω από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ, προσθέτοντας «και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να στοχεύουν κυρίως στην ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας αντί να εστιάζουν στα βραχυπρόθεσμα οφέλη».

 

Τόνισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για περισσότερες εγχώριες και ξένες επενδύσεις. Και για αυτό χαιρέτισε . «τα βήματα της κυβέρνησης για περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάζεται στην έκθεση «Πισσαρίδη».

 

Με απλά λόγια, τα ίδια και τα ίδια ……. Αυτά που ακούμε από μικρά παιδιά και φτάσαμε 40+!!!!

 

Και φυσικά αντί σε αυτή τη χώρα να νοιαζόμαστε για επενδύσεις και επιτέλους να φτιάξουμε μια παραγωγική χώρα. Νοιαζόμαστε πως θα προσλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο δημόσιο, όπως λίγο πολύ κάνει και αυτή η κυβέρνηση, για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

 
 

 

Τι μουρμούρα είναι αυτή;

 

Βέβαια υπάρχει και κάτι άλλο που στοιχειώνει αυτήν την χώρα ….. Ότι όλοι τρώγονται με όλους ….Βγήκε λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποια αρκετά σωστά μέτρα (για να μην λέμε μόνο τα κακά) για τον ιδιωτικό τομέα …. Και σιγά – σιγά αρχίζει να γίνεται ο κακός χαμός …. Με το Σύριζα να έχει ήδη ξεκινήσει να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, εμφανιζόμενος ως ο μεγάλος προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων ….

 

Και όλα αυτά, συνεχίζοντας να μην καταλαβαίνουμε πως μόνο κακό κάνουνε στη χώρα …. Κακό στα πάντα …. Και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, αφού στο τέλος πάντα η μπάλα τα παίρνει όλα ……

 
 

 

Καταλάβατε γιατί ….

 

Όλα τα παραπάνω είναι και λόγος που η χώρα έχασε την καλύτερη 5ετία της ευρωπαϊκής – παγκόσμιας οικονομίας, από το 2015 – 2019. Σε αυτήν λοιπόν την 5ετία, η ελληνική οικονομία κατέγραψε άνοδο 4,8%. Και η ευρωζώνη που δεν έρχονταν από μια τόσο μεγάλη κρίση (-25% το ελληνικό ΑΕΠ), κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ κατά 10% …. Και 11,2% η αύξηση του ΑΕΠ στην Ε.Ε.

 
 

 

 

Για την ιστορία 12,4%

 

Για την ιστορία …… Η Πορτογαλία (λίγο πολύ μια παρόμοια περίπτωση με τη χώρα μας) αυτήν την περίοδο κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ κατά 12,4%. Πόσο είπαμε πέτυχε η Ελλάδα; Μόλις 4,8%. Πόση είναι η διαφορά; Περίπου όσο θα χάσουμε φέτος με την κρίση του Covid-19, 8%....

 

 

 

Ο «Τσεο» & Το υπουργείο τουρισμού..

 

Διαβάζαμε χθες τις δηλώσεις του CEO της Εθνικής Τράπεζας. Και πιάσαμε τον εαυτό μας να γελάει … Όχι φυσικά για τα όσα είπε ο κ. Μυλωνάς. Αλλά γιατί μόλις είδαμε την ιδιότητα CEO, θυμηθήκαμε το «τσεο» που είπε η κα Νοτοπούλου πριν από περίπου 1 χρόνο. Ξέρετε η κα Νοτοπούλου που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας για υπεύθυνη της βαριάς βιομηχανίας της χώρας (τουρισμού). Που την έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας στα πλαίσια του μεγάλου εκσυγχρονισμού του κόμματος …. Και περιμένετε τώρα εσείς να σωθούμε; Υπουργός τουρισμού ένας άνθρωπος που δεν ξέρει ούτε την ορολογία CEO …… Οκ !!!! Εμείς είμαστε οι περίεργοι ….

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....