| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 21/04/21

 

 

Μπροστά σε μεγάλη αύξηση

 

Δε γίνεται να μην ξεκινήσουμε και πάλι με το ζήτημα της πανδημίας … Όπου καθημερινά παρακολουθούμε τα στοιχεία και την ειδησεογραφία, μαζί με τα όσα βλέπουμε και εμείς, σχετικά με το πόσο πολύ προσέχει ο κόσμος. Και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει και τις τελευταίες ημέρες, είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι πως πάμε για σημαντική αύξηση των αριθμών κατά τις επόμενες περίπου 2-3 εβδομάδες. Και μπορεί αρκετοί γιατροί να μιλάνε για αποκλιμάκωση των αριθμών από την ερχόμενη εβδομάδα. Έλα όμως που εμείς δεν το βλέπουμε (με βάση τους αριθμούς, αφού φυσικά εμείς γιατροί δεν είμαστε). Και όχι μόνο δεν το βλέπουμε, φοβόμαστε πως πάμε για το ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων (ή τέλος πάντων τη διατήρηση των αριθμών σε υψηλά νούμερα) στη σκιά της τελευταίας χαλάρωσης των μέτρων και κυρίως ότι σχεδόν πλέον όλοι έχουμε χαλαρώσει. Καλά για τις εικόνας συνωστισμού και τα Covid Party δε χρειάζεται να γράψουμε κάτι.

 

Και κάπως έτσι, επαναλαμβάνουμε πως πολύ φοβούμαστε πως πάμε σε δύσκολες καταστάσεις.

 
 

 

Δεν είναι τυχαίο

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Δε θεωρούμε τυχαίο πως εκεί που μιλούσαμε έστω και για μικρή αποκλιμάκωση. Ξαφνικά, μιλάμε για αύξηση στα λύματα στην Αττική. Όπως χαρακτηριστικά είπανε οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική.» 

 

Όπως είπαν για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία.»

 

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας προσέθεσε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη. «Τα νούμερα επανέρχονται».

 
 

 

Το έχουμε επισημάνει τις τελευταίες ημέρες …

 

Και ο κ. Μανωλόπουλος είπε και κάτι άλλο. Κάτι στο οποίο έχουμε σταθεί και εμείς τις τελευταίες ημέρες …. Κάτι το οποίο μας προβληματίζει, αφού μελετώντας τα στοιχεία από αρκετές χώρες διαπιστώσαμε πως είμαστε από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο. Μιλώντας λοιπόν για τα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν.

 

Όταν λοιπόν λέμε πως αρχές Μαΐου θα έχουμε εμβολιαστεί όσοι είναι πάνω από 60 χρονών, αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να έχουμε εμβολιαστεί όσοι είναι πάνω από 60%, αφού όπως αναφέραμε, 40 με 50% αρκετών ηλιακών ομάδων δεν έχουμε πάει να εμβολιαστούνε.

 
 

 

Θετικές ειδήσεις

 

Πάντως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουνε θετικές ειδήσεις και από ένα άλλο μέτωπο. Στο ότι όλο και πιο συχνά ακούμε ειδήσεις γύρω από φάρμακο για τον Covid-19. Όχι εμβόλιο, φάρμακο, κάτι το οποίο έχει περάσει στα ψιλά … Και μπορεί να μην είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο.

 

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως κοντά στον εντοπισμό δραστικής ουσίας, η οποία θα εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2 στο ανθρώπινο σώμα, θεωρούν ότι βρίσκονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι», δηλώνει ο καθηγητής μοριακής μικροβιολογίας Ραλφ Βάγκνερ.

 

Σύμφωνα με την Muenchner Merkur, το Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοξικολογίας και Πειραματικής Ιατρικής (ΙΤΕΜ), την νεοφυή επιχείρηση βιοτεχνολογίας «2bind» και το πανεπιστημιακό νοσομοκείο της πόλης, αναζητούν τη δραστική ουσία που θα παρέμβει στο έργο της πρωτεΐνης Ν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την εξάπλωση του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

 

Η ερευνητική ομάδα εξετάζει εδώ και καιρό την συγκεκριμένη πρωτεΐνη, ενώ με τη βοήθεια και της τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζει εκατομμύρια πιθανές ουσίες και την αποτελεσματικότητά τους. «Κάποιες δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο με επιτυχία. Ελπίζουμε ότι θα λειτουργούν το ίδιο και στις κλινικές δοκιμές», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Γκέρνοτ Λενγκστ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου απαιτούνται τουλάχιστον πέντε-δέκα χρόνια. «Έχει όμως νόημα να γίνει αυτή η προσπάθεια, καθώς ο ιός ήρθε για να μείνει», επισημαίνει ο ίδιος, ενώ, όπως εξηγεί, η πρωτεΐνη Ν δεν φαίνεται να αλλάζει με τις μεταλλάξεις του βασικού στελέχους.

 

Ήδη η προσπάθεια φέρνει κάποιες επιτυχίες, καθώς, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο καθηγητής μοριακής μικροβιολογίας Ραλφ Βάγκνερ, από τις δέκα πρώτες ουσίες που έφθασαν ως υποψήφιες από το εργαστήριο του καθηγητή Λενγκστ, τουλάχιστον τρεις φαίνεται να αναστέλλουν την αναπαραγωγή του ιού στην κυτταρική καλλιέργεια. «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη δυναμική της συνεργασίας και την πρόοδο των εργασιών και ελπίζουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου κατά της Covid-19», δήλωσε ο κ. Βάγκνερ.

 
 

 

Ποιος διέρρευσε τα πρακτικά των Λοιμωξιολόγων

 

Τέλος όπως σχολίαζε ο «Βηματοδότης» … Πάμε τώρα στο θέμα που από προχθές απασχολεί και τα 31 μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι πώς διέρρευσαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων, που δημοσιεύθηκαν σε κυριακάτικη εφημερίδα. Και οι 31 δηλώνουν έκπληκτοι, επειδή ουδείς απ΄αυτούς κρατά πρακτικά κατά τις πολύωρες συνεδριάσεις της Επιτροπής. Επιπλέον αναφέρουν ότι τα πρακτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε τρία έγγραφα και είναι αποσπάσματα από «Πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων από τις συνεδριάσεις στις 12 Μαρτίου, στις 19 Μαρτίου και 26 Μαρτίου 2021. Είναι μεν πρακτικά εν περιλήψει, αλλά είναι ακριβή. Η απορία των Ειδικών για το πώς έφτασαν σε ΜΜΕ τα πρακτικά των συνεδριάσεων, μεγαλώνει εάν λάβει κανείς υπόψη ότι τα υπογράφουν τα ενώπιον γραμματέως του υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα, όπως μου είπαν «κάθεται από πάνω τους έως ότου τα υπογράψουν».

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....