| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 22/12/20

 

 

Καλά  …..

 

Με αφορμή τώρα τις νέες δηλώσεις επιδημιολόγων (που non – stop συνεχίζουνε να βγαίνουνε στα ΜΜΕ, μπερδεύοντας και κουράζοντας ακόμη περισσότερο τον κόσμο) ότι το lockdown θα πρέπει να κρατήσει μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουνε μετά τα φώτα …. Εμείς θα πούμε ένα πολύ μεγάλο «ΚΑΛΑ» ….. Και θα επαναλάβουμε πως με τα δεδομένα που υπάρχουνε αυτή τη στιγμή, χωρίς φυσικά να είμαστε γιατροί. Και με δεδομένο πως θα καθυστερήσουμε να έχουμε εμβολιασμό ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Όλα δείχνουνε πως τους επόμενους 3-4 μήνες, συντριπτικά τον περισσότερο χρόνο θα τον περάσουμε σε lockdown …. Και η απορία μας είναι πως θα το διαχειριστεί ψυχολογικά ο κόσμος αυτό!!!

 
 

 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για μια σειρά επαγγελμάτων

 

Όσον αφορά τώρα το ζήτημα των εμβολιασμών, με ενδιαφέρον μαθαίνουμε πως στην κυβέρνηση αρχίζει να υπάρχει ένας σχετικός προβληματισμός πάνω σε ένα ζήτημα. Οι πάντες ξεκαθαρίζουνε πως ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό θα είναι προαιρετικός. Ωστόσο υπάρχουνε σκέψεις αν θα πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός σε μια σειρά ευαίσθητων κλάδων, όπως τους υγειονομικούς και τα σώματα ασφαλείας …. Πιθανόν και για κάποιους άλλους κλάδους ….. Και υπάρχουνε αυτοί που ξεκαθαρίζουνε πως ο εμβολιασμός δε γίνεται να είναι υποχρεωτικός. Αλλά την ίδια ώρα υπάρχουνε αυτοί που ζητάνε για μερικούς από τους κλάδους που αναφέραμε παραπάνω, να έχουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό. Και όπως και αν το δει κανείς, το όλο ζήτημα είναι αρκετά δύσκολο, αφού όλοι καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις που θα υπάρξουνε ……  

 
 

 

Σιγά τον ιό..

 

Και όσον αφορά τώρα όλους αυτούς που ακόμη και τώρα συνεχίζουνε να λένε όλες αυτές τις γραφικότητες γύρω από τον ιό …… Ας κρατήσουνε πως η θνητότητα λόγω Cοvid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 1,9% και το 0,1% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ απεβίωσε λόγω κορωνοϊου, την ώρα που μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν διαπιστωθεί 17,5 εκατομμύρια κρούσματα και 320.000 θάνατοι στη χώρα.

 

Επίσης, ο ημερήσιος ρυθμός θνητότητας, μόνο στις ΗΠΑ, αντιστοιχεί σε συντριβή 15 Airbus 150 επιβατών!!!!!

 

Βέβαια όταν πέφτει ένα αεροπλάνο με 150 νεκρούς οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να ασχολούνται μέχρι και 10 ημέρες με το τραγικό δυστύχημα. Όσον αφορά τον Covid-19, συνεχίζουνε να λένε τις γνωστές αρλούμπες, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν ένα πράγμα, τα νούμερα γύρω από το οποίο είναι πραγματικά σοκαριστικά.

 
 

 

Μάλιστα

 

Βλέπαμε τον παρακάτω πίνακα με τις συνήθεις 23 λαών και το πώς ξοδεύουνε τις ώρες της ημέρας. Και αν δεχθούνε πως τα στοιχεία είναι αληθινά (οι πηγές πάντως φαίνονται αξιόπιστες) …. Είναι αλήθεια πως υπάρχουνε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τη χώρα μας ….. Πρώτον μεταξύ των 23 λαών, ο έλληνας ξοδεύει καθημερινά 137 λεπτά βλέποντας τηλεόραση και μετά τους αμερικάνους που ξοδεύουνε 148 λεπτά ημερησίως, είναι ο δεύτερος λαός που ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο.

 

Επίσης ο έλληνας ξοδεύει ημερησίως 128 λεπτά για φαγητό, που επίσης είναι ο δεύτερος περισσότερος χρόνος μετά τη Γαλλία.

 

Επίσης είμαστε ο λαός, που μετά τους γάλλους και τους ινδούς, ξοδεύει το λιγότερο χρόνο σε εθελοντισμό – κοινωνική εργασία, 45 λεπτά της ημέρας ….

 

Είπαμε πως τέτοιου είδους στατιστικά σηκώνουνε μεγάλη συζήτηση για το πώς βγαίνουνε. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι πολύ ενδιαφέροντα … Δε θέλουμε να κάνουμε κάποιο επιπρόσθετο σχόλιο ….

 

 
 
 

 

Φοιτητές… για τις συντάξεις

 

Τέλος και όπως έγραψε το Bήμα, αν και η «καυτή πατάτα» των 160.000 εκκρεμών αιτήσεων κύριας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο οποίος διαβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου ότι το έχει «υπό έλεγχο και θα επιλυθεί ως τον Δεκέμβριο του 2021», η κυβέρνηση αναζητεί λύσεις σε άλλα – πολλαπλά – επίπεδα καθώς λαμβάνει μηνύματα ότι οι καθυστερήσεις στις συντάξεις προκαλούν γκρίνια και παρατεινόμενες θα φέρουν απροσμέτρητο πολιτικό κόστος. Οπως πληροφορούμαστε, έχει επιστρατευθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προκειμένου να βοηθήσει την ΗΔΙΚΑ, αλλά κυρίως τον ΕΦΚΑ, ώστε να καταστεί ταχεία και αξιόπιστη απονομή και καταβολή των συντάξεων. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει και δεν μπορεί να απαντηθεί όσο καθυστερεί η ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη και σοβαρότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το αρμόδιο υπουργείο. Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πάνος Τσακλόγου, παρότι το διαχειριστικό ζήτημα του ΕΦΚΑ δεν είναι στην αρμοδιότητά του, μαθαίνουμε ότι υιοθετεί και εισηγείται τη λύση της επένδυσης σε ανθρώπους, δηλαδή των προσλήψεων. Οπως έχει μεταφέρει αρμοδίως, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αν γίνουν προσλήψεις «experts» και μερικών εκατοντάδων νέων – π.χ. φοιτητών – εξοικειωμένων με τους υπολογιστές και ικανών να περάσουν τα εκατομμύρια χειρόγραφα αρχεία και ατομικούς φακέλους ασφαλισμένων σε ηλεκτρονικά αρχεία.

 

Ο ίδιος έχει επισημάνει ότι η εκκρεμότητα βραδείας απονομής συντάξεων πλήττει κυρίως όσους είχαν παράλληλη ή διαδοχική ασφάλιση σε διαφορετικά Ταμεία. Το πρόβλημα εντοπίζεται με ένταση στους εμπόρους και στους επαγγελματίες, όπου οι καθυστερήσεις φτάνουν και τα τρία χρόνια. Το ζήτημα «μπερδεύτηκε» ακόμη περισσότερο με τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς οι εισφορές από όλα τα Ταμεία πρέπει να συγκεντρωθούν σε μία και μόνη ατομική μερίδα. Πώς θα γίνει αυτό με τους ατομικούς φακέλους και τη γραφειοκρατία; Ετσι ταυτόχρονα προβάλλει και η αναγκαιότητα κωδικοποίησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας, χωρίς την οποία δεν θα βρεθούν οι διεκδικούμενες λύσεις. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, προέχει η ψηφιοποίηση για τον κ. Τσακλόγλου, παρότι έχει μπροστά του και τον πολιτικό γολγοθά θεσμοθέτησης του νέου επικουρικού ταμείου που αφορά τους νεότερους εργαζομένους.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....