Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

22/02/19

Κουτεντάκης: Nα μη δημιουργηθεί δημοσιονομικό ρίσκο για τα κόκκινα δάνεια

 

Μήνυμα ότι το νέο σχέδιο για την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια που θα αντικαταστάσει το νόμο Κατσέλη δεν πρέπει να δημιουργεί δημοσιονομικό ρίσκο απέστειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Φραγκίσκος Κουντετάκης. 

 

 

«Για τα κόκκινα δάνεια έχουν ακουστεί δύο σχέδια. Το κρίσιμο είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό ρίσκο. Την ώρα που έχουμε κλείσει το μέτωπο των δημοσιονομικών, δεν πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο» προειδοποίησε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. 

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στο πλαίσιο και της δήλωσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε σε αυτό το θέμα τη ΝΔ, σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η συναίνεση σε αυτό το θέμα είναι πρόοδος».

«Θα είναι ευνοϊκή μια τέτοια εξέλιξη για την ελληνική οικονομία… Ένα από τα επιχειρήματα είναι πως το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει την αξιοπιστία του να επιτυγχάνει τα πλεονάσματα» εξήγησε. «Δεν ήταν σκόπιμη η επιδίωξη των υπερπλεονασμάτων» αποσαφήνισε πάντως. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουτεντάκη, βασική στόχευση πλέον είναι η πραγματική οικονομία και πως θα αποκατασταθούν οι πληγές της κρίσης.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....