| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 04/08/21

 

 

Την άποψη μας σας την έχουμε πει

 

Καιρό τώρα προειδοποιούμε πως ναι μεν είναι πολύ σημαντικό (μονόδρομος για κάποιες ηλικίες, άνω των 50-55 ετών) να είναι κανείς εμβολιασμένος. Ωστόσο είναι λάθος να τους παρουσιάζουμε ως πραγματικά άτρωτους, ειδικά όταν έχουνε μεσολαβήσει τόσοι πολύ μήνες από τους πρώτους εμβολιασμούς. Επίσης είναι λάθος να παραβλέπουμε πως οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μεταδίδουνε τον ιό ….. Και δεν είναι τυχαίο πως ξαφνικά είδαμε να επιστρέφουνε στις ΗΠΑ οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και παράλληλα να υπάρχουνε εισηγήσεις για self tests σε εμβολιασμένους …

 

Αξίζει λοιπόν να δούμε τι είπε στις τελευταίες του δηλώσεις ο κ. Καπραβέλος ….  

 

Ειδικότερα, για την πολύ μεγάλη διασπορά του ιού, και για την αλλαγή στην πανδημία, που έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος.

 

Παράλληλα, προειδοποιεί πως τo  τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει και εξασθενεί.

 

«Ανησυχούμε από το εκρηκτικό μείγμα που διαμορφώνεται, η πανδημία έχει πάρει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες είναι πιο μικρές από τις δυνατότητες που έχουμε. Το ρήγμα των ανεμβολίαστων στο τείχος ανοσίας με ανησυχεί, οι εμβολιασμένοι είναι αναγκαίο να κάνουν αναμνηστικές δόσεις», επεσήμανε.

 

«Πρέπει να προλάβουμε το τέταρτο κύμα για να μην έχουμε εκατόμβη νεκρών από το φθινόπωρο», σημείωσε.

 

Παράλληλα, αναφερόμενος στον πρώτο διπλά εμβολιασμένο ασθενή που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, είπε πως η κατάστασή του είναι υπό έλεγχο.

 

Και προσωπικά χαιρόμαστε που όπως καταλαβαίνουμε είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εμβολιασμού (3η δόση), που είναι αναγκαίος ειδικά στις υψηλού κινδύνου κατηγορίες πολιτών που ήτανε και οι πρώτοι που έχουνε εμβολιαστεί, αρκετούς μήνες πριν.

 
 

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός ενός νέου πακέτου από το φθινόπωρο ….

Πάμε τώρα στα της οικονομίας … Και με ενδιαφέρον μαθαίνουμε πως στελέχη του ΥΠΟΙΚ συνεχίζουνε να σχεδιάζουνε ένα νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το φθινόπωρο. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον πως ο σχεδιασμός προβλέπει την ενεργοποίηση αυτού του πακέτου μέτρων με ανοιχτή την αγορά (κανείς δε μιλάει για lockdown), κάτι το οποίο επανειλημμένως έχουμε γράψει πως χρειαζόμαστε, με βασικό στόχο την αναχαίτιση της ανεργίας, εν μέσω πάντα μεγάλης ανησυχίας πως από το φθινόπωρο – αρχές χειμώνα θα μπορούσαμε να βρεθούμε μπροστά σε μεγάλη αύξηση των απολύσεων.   

 
 

«Θα έχουμε κάποιες νέες μειώσεις φόρων» ….

Και συνεχίζοντας με τα της οικονομίας. Είναι ενδιαφέρον πως με βάση τα όσα λένε κυβερνητικά στελέχη. Ενόψει και της ΔΕΘ, κάτι θα δώσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει κάποιες νέες μειώσεις φόρων, με έμφαση στην τόνωση – προστασία της αγοράς εργασίας …. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι, ωστόσο ευχόμαστε να επιβεβαιωθούνε αυτές οι εκτιμήσεις και να έχουμε στη ΔΕΘ νέες μειώσεις φόρων, που τόσο πολύ χρειάζονται οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην επόμενη ημέρα της πανδημίας….

 
 

Πάμε να τα ψάλουμε

Πάμε τώρα να τα ψάλουμε στην κυβέρνηση και τα στελέχη της …. Όχι ότι έγινε και κάτι σημαντικό. Ωστόσο με τις δηλώσεις τους περισσότερο κουράζουνε, παρά βοηθάνε …. Η πολιτεία λοιπόν ζήτησε και καλά έκανε από τους πολίτες να περιορίσουνε τη χρήση ρεύματος. Μέχρι εδώ καλά … Δε χρειάζεται τώρα, τα στελέχη της ΝΔ, το ένα μετά το άλλο, να μιλάνε και να βγάζουνε μηνύματα στα social media και τις τηλεοράσεις, τονίζοντας πως δεν έγινε τίποτα αν δε μαγειρέψουμε, δεν πλύνουμε, δε σιδερώσουμε και δε μαγειρέψουμε … Ας παραγγείλουμε από έξω είπε στέλεχος της ΝΔ  ….

Είναι λοιπόν σεβαστή η προτροπή της πολιτείας να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος και έχει συμβεί σε χώρες όπως ΗΠΑ και Γερμανία …. Ωστόσο όλα αυτά τα μηνύματα-δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ (που παραδοσιακά έχουνε και μια αυστηρότητα) είναι γραφικά …… και κυρίως εκνευρίζουνε αρκετό κόσμο ….

 
 
 

Σύριζα

Αλλά θα μας πείτε τι να πει κανείς για τη ΝΔ, όταν ο Σύριζα είναι μια κατηγορία μόνος του …. Για την ακρίβεια είμαστε σίγουροι πως στη ΝΔ είναι ευτυχισμένοι που υπάρχει ο Σύριζα, αφού κάνουνε την κυβέρνηση της ΝΔ να φαίνεται ως μονόδρομος για τη χώρα …

Διαβάζουμε λοιπόν:

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Ιούλιος για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην Κουμουνδούρου παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από μία σειρά εξελίξεων που έχουν βάλει κάτω από το μικροσκόπιό τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Ιούλιος επιβεβαίωσε ότι έχει, πλέον, δημιουργηθεί ένα αντικυβερνητικό μέτωπο. Μάλιστα, σημειώνουν ότι αυτό έχει πάρει τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά χαρακτηριστικά.

«Για αυτό στην κυβέρνηση επιχειρούν απελπισμένα να νεκραναστήσουν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», λέει στο ethnos.gr στέλεχος στα υψηλά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο, την επιλογή της κυβέρνησης να επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Καμιά φορά νομίζεις ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως οι πολίτες πλέον αξιολογούν αυτήν της ΝΔ» προσθέτει το ίδιο στέλεχος.

Και η μεγάλη μας απορία είναι που τα βλέπουνε αυτά τα πράγματα στο Σύριζα. Είναι η πρώτη φορά που μετά από 2 και πλέον χρόνια εξουσίας, εν μέσω μάλιστα και πανδημίας. Η αντιπολίτευση φαίνεται τόσο αδύναμη και παράλληλα η κυβέρνηση έχει τόσο μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις  ….  Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν πορεύεσαι με Πολάκη, Νοτοπούλου και πολλούς άλλους, την ίδια ώρα που κορυφαία στελέχη του Σύριζα δηλώνουνε πως η πανδημία είναι ευκαιρία για την αριστερά να ανεβάσει τα ποσοστά της!!

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....