| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Lamda Development: «Just» περιθώρια ανόδου 70 με 80%!!!

00:01 - 19/07/21

 

Βασικοί Μέτοχοι

Μέτοχος

% Δικ. Ψήφου Μετοχές

CONSOLIDATED LAMDA HOLDINGS S.A.

42,97

VOXCOVE HOLDINGS LTD

10,07

BREVAN HOWARD CAPITAL MANAGEMENT LTD

6,36

 

Τιμή μετοχής: 8,09 ευρώ

Αριθμός Μετοχών: 176.736.715
Κεφαλαιοποίηση: 1.429.800.024 ευρώ

 

Απόδοση ytd: +13,49%

Απόδοση 52 εβδομάδων: +36,98%

Απόδοση 3 ετών:+34,8%

Απόδοση 5 ετών: +102%

 

Συνολικές υποχρεώσεις: 1.110.427.000 ευρώ 

Ίδια κεφάλαια: 1.001.027.000 ευρώ

Δείκτης Συνολικών υποχρεώσεων προς ίδια κεφάλαια:

 

Ζημίες 2020: -51.714.000 ευρώ (λόγω Covid-19 και κλειστών εμπορικών κέντρων, αν και η εικόνα της εισηγμένης του 2020 δεν έχει καμία σχέση με τις προσδοκίες λόγω του project του ελληνικού)

 

P/E Ratio: Ζημίες το 2020

P/BV (e2021): 1,2χ (επίσης μικρή σημασία έχει ο συγκεκριμένος δείκτης για την εισηγμένη, με τα δεδομένα που υπάρχουνε)   

Μερισματική απόδοση: Κυρίως θα μείνουμε στην αναμενόμενη επιστροφή κεφαλαίου σε είδος, στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, με την εισαγωγή (spin-off) των εμπορικών κέντρων στο Χ.Α. 

 

Διάγραμμα

 
 
 

Τουλάχιστον εντυπωσιακά θα χαρακτηρίζαμε τα όσα παρουσίασε η ΛΑΜΔΑ Development την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με την πορεία του Project του ελληνικού, με τις προπωλήσεις που ανακοινώθηκαν να απομακρύνουνε τη βασική μας ανησυχία, που ήτανε να συμπέσει η κατασκευή του έργου με μια διεθνή οικονομική κρίση, οδηγώντας σε μικρό αριθμό πωλήσεων και πτώση τιμών, όπως έχει γίνει με διάφορα μεγάλα οικιστικά project ανά τον κόσμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μεγάλα κατασκευαστικά project στο Dubai.

 

Μιλώντας σε επενδυτική ημερίδα που οργάνωσε η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου ανέφερε πως ήδη οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, ανέρχονται σε 700εκ ευρώ, ποσό που προσωπικά βρήκαμε, τουλάχιστον εντυπωσιακό.  

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έργου!!

 

Ο κ. Αθανασίου είπε πως οι προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1,2δις ευρώ, επαναλαμβάνοντας πως χωρίς καμία υπερβολή, βρήκαμε τα νούμερα εντυπωσιακά.

 

Πέραν όμως του Project του ελληνικού, προσωπικά πιστεύουμε πως μεγάλες κρυμμένες υπεραξίες υπάρχουνε και στα σχέδια για spin – off των εμπορικών κέντρων και μέσω επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, την εισαγωγή τους στο Χ.A. Χρονικά αυτό αναμένεται να συμβεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Και επαναλαμβάνουμε πως σε όλη αυτή τη διαδικασία βλέπουμε μεγάλες κρυμμένες υπεραξίες για τους μετόχους, οι οποίες λόγω της σημασίας του project του ελληνικού έχουνε μπει σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι επενδυτές θα βρεθούνε μπροστά σε πολύ θετικές εκπλήξεις.

 

Συνολικά θα χαρακτηρίσουμε τη ΛΑΜΔΑ ως το καλύτερο growth story του ελληνικού χρηματιστηρίου για την επόμενη 2ετία - 3ετία, θέτοντας ως Fair Value για τον όμιλο, στο βασικό σενάριο, τα 2,5 με 2,7δις ευρώ, με περιθώρια ανόδου περίπου 70 με 80% σε σχέση με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 1,43δις ευρώ.

 

Κλείνοντας, δε θα ήτανε υπερβολή να πούμε πως με την εισαγωγή των εμπορικών κέντρων στο Χ.Α., οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές της εισηγμένης θα βρεθούνε να κατέχουνε μετοχές δύο εισηγμένων, με την «ΛΑΜΔΑ Εμπορικά Κέντρα» και την Lamda Development να έχουνε ως fair value τα 7 και 8 ευρώ αντίστοιχα, συνολική κεφαλαιοποίηση και των δύο περίπου 2,7δις ευρώ ή 15 ευρώ ανά μετοχή με τη σημερινή μορφή (επαναλαμβάνουμε περιθώρια ανόδου στην 3ετία 80%).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....