| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Ψάχνει τη μεγάλη υπέρβαση, αν και πάλι δεν το πιστεύουμε…

00:01 - 04/08/21

 

Με το Χ.Α. να έχει με αρκετά αθόρυβο τρόπο,  ενα μίνι ράλι 10 ανοδικών συνεδριάσεων, το οποίο διακόπηκε χθες με οριακές απώλειες 0,25%, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και πάλι στις καθοριστικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 900 – 910 μονάδων. Εξίσου και ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του τραπεζικού δείκτη, με το μεγάλο ερώτημα να είναι αν στην καρδιά του καλοκαιριού και εντελώς αθόρυβα, μπορεί να κάνει την υπέρβαση, μπαίνοντας σε ένα νέο ανοδικό trend.

 

Και ναι μεν περιμέναμε την τελευταία αντίδραση της αγοράς (σε ένα μεγάλο βαθμό - μέχρι περίπου τις 880 μονάδες), συνεχίζουμε όμως να είμαστε επιφυλακτικοί για τη συνέχεια, πιστεύοντας πως δεν είναι εύκολο η αγορά σε αυτή τη χρονική στιγμή να κάνει την υπέρβαση. Ωστόσο τα χρηματιστήρια και ειδικά όταν μιλάμε για το ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο, ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνουνε την έκπληξη … Κάτι το οποίο ευχόμαστε, αφού αυτό σημαίνει πως η αγορά μας θα έμπαινε σε ένα νέο ανοδικό trend.

 

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 549,91 μονάδες, -1,10%, με υψηλό ημέρας τις 559,99 μονάδες …. Και μετά την τελευταία άνοδο του δείκτη, η οποία θυμίζουμε πως ξεκίνησε σχεδόν ακριβώς στα όρια των στηρίξεων των 500 – 510 μονάδων, οι οποίες λειτούργησαν για 2η φορά τους τελευταίους μήνες. Το μεγάλο στοίχημα είναι η οριστική διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 555 – 545 μονάδων. Μια "χρυσή διάσπαση" για όλη την αγορά και κυρίως τις τραπεζικές μετοχές. Μια διάσπαση που ξεκλειδώνει ένα νέο ανοδικό trend. Επόμενες αντιστάσεις – στόχος σε αυτό το θετικό σενάριο ….. Οι 570, 580 και οι 600 – 610 μονάδες, όλες αδύναμες προς μέτριες αντιστάσεις, κρατώντας πως λείπουν οι ισχυρές αντιστάσεις μέχρι περίπου τις 640 – 645 μονάδες!!

 

Και ναι μεν επαναλαμβάνουμε πως είμαστε επιφυλακτικοί για άμεση, περαιτέρω, άνοδο. Ωστόσο όπως είναι τώρα τα δεδομένα και ελλείψει ισχυρών αντιστάσεων. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αποκλείσουμε, μια αθόρυβη υπέρβαση της αγοράς, με το ελληνικό χρηματιστήριο παραδοσιακά να δίνει καλές αποδόσεις σε περιόδους που οι μικροί επενδυτές δε συμμετέχουν μαζικά στην αγορά …..

 

Παραμονή λοιπόν του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 555-545 μονάδων ….. και άντε να δούμε αν θα έχουμε μια καλοκαιρινή έκπληξη …..

 

 

 

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 
   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....