Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

20/12/17

Goldman Sachs: Έως τα τέλη του 2018 το QE

 

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης θα αποδυναμωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αν και θα παραμείνει ισχυρός, ενώ o πληθωρισμός θα παραμείνει πεισματικά κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ κυρίως λόγω της Γερμανίας, σημειώνει ο Huw Pill, o επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη της Goldman Sachs, σε συνέντευξη στο Capital.gr.

 

 

Όπως επισημαίνει, η πολύ διευκολυντική νομισματική πολιτική που ακολούθησε η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών, κρατικών και τραπεζικών κρίσεων των τελευταίων ετών έχει συμβάλει στην εκτόξευση των τιμών των assets σε πολύ υψηλά επίπεδα. Υπάρχει ο κίνδυνος ότι, μόλις αρχίσει να αποσύρεται αυτή η πολιτική στήριξη, θα υπάρξει απότομη διόρθωση των τιμών τους, και αυτό καθιστά το έργο της ΕΚΤ πολύ δύσκολο.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό μέτωπο, όπως τονίζει, ακόμη και αν η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι συμμετέχοντες στην αγορά πρέπει να αποφύγουν τον εφησυχασμό απέναντι στους πολιτικούς κινδύνους. Η στήριξη των λαϊκιστικών κομμάτων παραμένει ισχυρή και τα αποτελέσματα των εκλογών του 2017 οδήγησαν στην "νομιμοποίησή" τους ως η κύρια αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις. Εάν το δημοκρατικό εκκρεμές ταλαντωθεί και πάλι, η προοπτική της εκλογής μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί στον επόμενο ή στους επόμενους εκλογικούς κύκλους.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....