Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

25/09/17

Εκτός διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν την Δευτέρα να κλείσουν την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ελλάδας για το υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα μετά την βελτίωση της δημοσιονομικής της θέσης.

 

Οι χώρες της ΕΕ υποστήριξαν την πρόταση της Κομισιόν να τερματίσει την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα.

«Μετά από πολλά χρόνια σημαντικών δυσκολιών, τα οικονομικά της Ελλάδας είναι σε πολύ καλύτερη θέση. Για αυτό το λόγο, η σημερινή απόφαση είναι καλοδεχούμενη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, Toomas Toniste σε ανακοίνωση.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 12 Ιουλίου. Ακολούθησε το πράσινο φως των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC), που έδωσε θετική εισήγηση για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία. Μετά το ΕFC, τη σκυτάλη πήραν οι πρέσβεις των κρατών - μελών στην Ε.Ε. (Coreper). Και τελικά σήμερα, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, οι υπουργοί επικύρωσαν την απόφαση.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....