| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

Από το Marx ως το Soros

Καθημερινή Στήλη με άρθρα για την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ο D. Trump & Οι λάθος επιθέσεις

00:01 - 11/09/20

 

Όπως πριν από μερικές ημέρες έγραψαν οι New York Times, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός πρόεδρος για ακόμα μία φορά εξαπέλυσε πολιτική επίθεση εναντίον μιας ισχυρής γυναίκας, της Λορίν Πάουελ-Τζομπς. Φαίνεται επίσης ότι απολαμβάνει να στρέφεται εναντίον Αφροαμερικανίδων, όπως είναι οι γυναίκες δήμαρχοι Ουάσιγκτον και Σικάγου, Μίριελ Μπάουζερ και Λόρι Λάιτφουτ, αντιστοίχως.

 

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα, αλλά η περίπτωση της κ. Πάουελ-Τζομπς φανερώνει δειλία ακόμα και για τα δεδομένα Τραμπ, διότι με σεξιστικό τρόπο αποπειράθηκε να την υποτιμήσει επικαλούμενος τον Στιβ Τζομπς, συνιδρυτή της Apple και σύζυγό της. Ο κ. Τραμπ σχολίασε στο Twitter το πόσο δυσαρεστημένος θα ήταν ο εκλιπών από τον τρόπο που ξοδεύει την περιουσία «του» η χήρα του. Πέραν του ότι εκείνος απεβίωσε το 2011, τα χρήματα είναι προφανώς και δικά της, διότι οι δυο τους ήταν παντρεμένοι 20 χρόνια. 

 

Η αντίληψη του μοιράσματος του οικογενειακού πλούτου είναι κάτι αδιανόητο για τον Αμερικανό πρόεδρο που προβαίνει σε προγαμιαία συμβόλαια. Οπότε, καλύτερα να μην πούμε στον Ντόναλντ Τραμπ πως υπάρχουν ακόμα δύο έτι πλουσιότερες στο πεδίο της υψηλής τεχνολογίας, η Μακένζι Σκοτ, που πρόσφατα χώρισε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και η Μελίντα Γκέιτς, η οποία είναι παντρεμένη με τον Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft. Αμφότερες επηρεάζουν δραστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τρόπο που ο πρόεδρος σίγουρα δεν εγκρίνει. Ακόμα χειρότερα για τον ίδιο, θα συνεχίσουν να μετασχηματίζουν εις βάθος την κοινωνία τα επόμενα χρόνια. Δεδομένου ότι καλύπτω τον κλάδο της τεχνολογίας 30 χρόνια και πλέον, γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο σημαντική επιρροή άσκησαν οι τρεις τους στις αντίστοιχες εταιρείες και στους συζύγους τους, ειδικά στην κρίσιμη αρχική φάση της καριέρας τους. Η κ. Πάουελ-Τζομπς, έκτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, έχει περιουσία άνω των 20 δισ. δολαρίων, η κ. Σκοτ σχεδόν 68 δισ. δολάρια, οπότε βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου, ενώ το ζεύγος Γκέιτς μοιράζεται πλούτο 116 δισ. δολαρίων.

 

Ξεκινώντας από τη Μελίντα Γκέιτς, η οποία έχει συχνή παρουσία στη δημόσια σφαίρα, θα πρέπει να πούμε πως ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft όταν συνάντησε τον Μπιλ Γκέιτς. Εκτοτε ασχολήθηκε με πολύ πιο μεγάλα πράγματα και το σπουδαιότερο είναι ότι συμπροεδρεύει στο Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντας Γκέιτς με 40 δισ. δολάρια κεφάλαια, έναν από τους σημαντικότερους μη κυβερνητικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Με επίκεντρο την εκπαίδευση και την καταπολέμηση της φτώχειας, το ίδρυμα έχει καταβάλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για την παγκόσμια υγεία, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας για την εξάλειψη της ελονοσίας, ενώ προσφάτως ασχολήθηκε και με το εμβόλιο του κορωνοϊού. Επιπλέον, η Μελίντα Γκέιτς εργάζεται για την προώθηση περισσοτέρων γυναικών σε θέσεις ευθύνης. Μια σειρά νέων καινοτόμων εταιρειών που δημιούργησαν γυναίκες, και στοχεύουν να αντιμετωπίσουν την ανισότητα στη χρηματοδότηση γυναικών και ανδρών επιχειρηματιών, τυγχάνουν μεγάλων επενδύσεων από εκείνην. Η κ. Σκοτ, η οποία πέραν των άλλων είναι συγγραφέας, δεν δημιούργησε θόρυβο γύρω από εκείνην, εκτός των τελευταίων μηνών, όταν ανακοίνωσε δωρεές 1,7 δισ. δολαρίων για δράσεις κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως θέματα οικονομικής κινητικότητας και ισότητας τόσο σε επίπεδο φύλων και φυλών όσο και σεξουαλικού προσανατολισμού.  

 

Τέλος, η κ. Πάουελ-Τζομπς, η οποία συμμετέχει σε εύρος δραστηριοτήτων και ίσως ακολουθεί και την πιο δημιουργική μέθοδο στην κατανομή του τεράστιου πλούτου της, χρηματοδότησε την Κολεκτίβα Εμερσον/ Emerson Collective, έναν οργανισμό-ομπρέλα για τις επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές της δραστηριότητες στην εκπαίδευση, στα δικαιώματα των μεταναστών, στην υγεία και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Κατόπιν τούτων, η συμβουλή μου στον Ντόναλντ Τραμπ, όταν αντιμετωπίζει ισχυρές γυναίκες όπως οι προαναφερθείσες, είναι η εξής: «Μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε στο Τwitter, αλλά μη βάζετε εμπόδια στον δρόμο τους».

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....