| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Σωτήρη Τσιόδρα: Τι λέει για την στιγμή που «λύγισε» μιλώντας για τους ηλικιωμένους

 

Παρασκευή, 17/07/2020

 

   Share

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στη πρώτη του συνέντευξη για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της πανδημίας και για τον τρόπο που αντιμετώπισε η Ελλάδα τον κορονοϊό.

 

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο Blue Magazine και μίλησε για τον τρόπο διαχειρίστηκε την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Ακόμη, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε στην καθημερινή ενημέρωση που πραγματοποιούσε με τον Νίκο Χαρδαλιά και για όταν επισκέφθηκε τους Ρομά στη Λάρισα και τους μετανάστες στο Κρανίδι.

 

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος είπε πως «από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην κάμερα, το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι πρέπει να πω την αλήθεια απέναντι στον κόσμο (όπως ήταν γνωστή εκείνη τη στιγμή) και ότι είμαι μέρος του όλου. Όλο αυτό ήταν τεράστιο βάρος και μεγάλη ευθύνη. Κοινωνική ευθύνη όχι ατομική, γιατί πάντα σκέφτεσαι μήπως πεις κάτι που δεν ερμηνευτεί σωστά ή που θα παρεξηγηθεί».

 

Παράλληλα, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο μίλησε για «παππούδες και γιαγιάδες» και τα μέτρα προστασίας που έπρεπε να ληφθούν.

 

Έτσι, είπε πως «οι δηλώσεις μου για τους ηλικιωμένους ήταν μέσα από την καρδιά μου, αλλά ταυτόχρονα εξέφραζαν και την επιστημονική μου επιθυμία και τη δυνατότητα που έβλεπα ότι υπήρχε να τους προστατεύσουμε. Άρα ήταν ένα πάντρεμα των δύο. Μίλησε η καρδιά μου. Και θέλω να πιστεύω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που ήταν στη θέση μου μιλούσαν με παρόμοιο τρόπο».

 

«Φοβάμαι το στίγμα»

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην πρώτη του συνέντευξη μίλησε για τις πιο συγκινητικές στιγμές που έζησε κατά την πανδημία. Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιαίτερη θέση κατέχουν στην καρδιά του, οι επισκέψεις στους Ρομά στη Λάρισα και στους μετανάστες στο Κρανίδι.

 

Ο ίδιος λοιπόν αποκάλυψε ότι «δεν θα ξεχάσω τις στιγμές που βρεθήκαμε μαζί με τους συναδέλφους μας και την ηγεσία κοντά σε κόσμο που είχε ανάγκη να μας δει. Αλλά κι εγώ ήθελα να γίνω μέρος του κόσμου αυτού, κομμάτι του όλου, όπως συνέβη στις περιπτώσεις με τους Ρομά στη Λάρισα, με τους μετανάστες στο Κρανίδι. Εκεί που έπρεπε να μην υπολογίσεις προσωπικά ρίσκα και κίνδυνο. Ενώ υπήρχαν και μέρη στα οποία αισθανόσουν την εσωτερική φωνή των ασθενών που σε καλούσαν να είσαι κοντά τους. Ή τη δική σου εσωτερική ανάγκη να είσαι δίπλα τους. Όπως όταν επισκέφτηκα κάποιες ΜΕΘ, ιδιαίτερα στην αρχή της πανδημίας και έμεινα μαζί με τους ασθενείς».

 

Παράλληλα, ο γνωστός λοιμωξιολόγος μίλησε για τους φόβους του, οι οποίοι προέκυψαν από την πανδημία.

 

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «φοβάμαι το στίγμα, το να διακρίνεις τους ανθρώπους σε μολυσμένους και μη μολυσμένους. Φοβάμαι την συνωμοσιολογία και το να επικροτεί κανείς την μερική -όχι όλη την αλήθεια, και ακόμη χειρότερα το ψέμα. Φοβάμαι το να μην έχεις την αντοχή να συζητήσεις και να συνδιαλλαγείς με την επιστήμη μένοντας προσκολλημένος στην δική σου ιδεοληψία. Φοβάμαι τον θάνατο, αλλά ελπίζω σε μια άλλη ζωή. Όχι τόσο τον θάνατο από τον ιό, αλλά τον θάνατο τον πνευματικό, τον θάνατο των ανθρώπων που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή ένα ποίημα, που δεν μπορούν να …κλάψουν ή να τραγουδήσουν, να ακούσουν συναρπαστικές μουσικές, να μυρίσουν πνευματικά αρώματα, που δεν μπορούν να αγαπήσουν. Νομίζω ότι μπορούμε να προβάλλουμε ως αντίβαρο την αλληλεγγύη, την ανάγκη για συνεχή αναζήτηση της αλήθειας και την επαναθεώρηση της ίδιας μας της ζωής μέσα από όλη αυτή την εμπειρία. Το να επαναξιολογήσουμε τον εαυτό μας, όχι ατομικιστικά αλλά να τον δούμε σαν ένα μέρος του συνόλου».

 

Παρόλα αυτά, μίλησε για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα και τους τουρίστες, οι οποίοι εισέρχονται εν μέσω πανδημίας.

 

Ο ίδιος όχι μόνο τους καλωσόρισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, αλλά τους έστειλε μήνυμα πως επισκέπτονται μία από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου.

 

«Θα τους έλεγα ότι έρχονται σε μία πανέμορφη χώρα, την οποία εμείς οι ίδιοι συνέχεια ανακαλύπτουμε. Η χώρα μας είναι ασφαλής και έχει την εμπειρία και την δυναμική να αντεπεξέλθει στη δύσκολη αυτή περίσταση. Μία χώρα που βασίζεται στην επιστήμη, όπως απέδειξε στην πρώτη φάση της πανδημίας και η οποία προσπαθεί με επιστημονικά κριτήρια να βάλει τους κανόνες της αντιμετώπισης τους ιού. Μία χώρα η οποία μέχρι και τώρα χάρη σε όλους τους Έλληνες, τα έχει καταφέρει πολύ καλά. (…) Αυτή τη στιγμή παραμένουμε μία από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Θα τους ευχόμουν να περάσουν υπέροχα».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....