| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κίνα: Το μεγαλύτερο σύστημα παρακολούθησης στον κόσμο διευρύνεται

 

Τρίτη, 00:01 - 10/11/2020

 

   Share

 

του Grady McGregor

 

Η Κίνα διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο παρακολούθησης στον κόσμο, χρησιμοποιώντας πάνω από τις μισές κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Και πλέον, μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει τον ρυθμό με τον οποίο επεκτείνεται το σύστημα αυτό.

 

 

Από το 2010 έως το 2019, οι κρατικές παραγγελίες για προϊόντα και υπηρεσίες όπως κάμερες αναγνώρισης προσώπου και υπηρεσίες συντήρησης εξοπλισμού παρακολούθησης αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1.900%, σύμφωνα με έκθεση της ChinaFile, μιας έκδοσης του Κέντρου Σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας του Asia Society. Το 2019, όπως εκτιμούν οι συγγραφείς, σχεδόν το ένα τρίτο των κινεζικών επαρχιών αγόρασαν εξοπλισμό που αφορά την παρακολούθηση.

 

Η ChinaFile, η οποία λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και εργάζεται με ένα δίκτυο αναλυτών και ερευνητών με εστίαση στην Κίνα, δημοσίευσε την έκθεση State of Surveillance αφότου μελέτησε 76.000 δημοσιοποιημένες παραγγελίες τεχνολογιών παρακολούθησης από το 2004 έως τον Μάιο του 2020. Η έκθεση καταδεικνύει την κλίμακα του προγράμματος παρακολούθησης της Κίνας και αποκτά μεγαλύτερη αξία δεδομένου ότι το Πεκίνο δεν δημοσιοποιεί τέτοιες πληροφορίες με άλλα μέσα.

 

Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου και τα συστήματα παρακολούθησης της Κίνας χρησιμοποιούνται για μια σειρά καθηκόντων, από τα πλέον αθώα (παρακολούθηση επισκεπτών σε τουριστικούς χώρους, έλεγχοι ασφαλείας σε αεροδρόμια) μέχρι τα πιο παρεμβατικά (αστυνόμευση βάσει προβλέψεων, πολιτικές καταπίεσης).

 

Οι αρχές στη δυτική επαρχία της Xinjiang, για παράδειγμα, έχουν σε λειτουργία εκτεταμένα συστήματα παρακολούθησης για να συλλέγουν πληροφορίες αναγνώρισης προσώπου, κινητής τηλεφωνίας κλπ. για την παρακολούθηση μελών της μειονότητας των Ουιγούρων.

 

Επίσης, στην Xiqiao, μια πόλη 300.000 κατοίκων στη νότια Κίνα, οι αξιωματούχοι εγκατέστησαν πάνω από 1.400 βιντεοκάμερες και πάνω από 300 κάμερες αναγνώρισης προσώπου από το 2006, σύμφωνα με τα ευρήματα της ChinaFile.

 

Παράλληλα, όμως, φαίνεται να αναδύεται και μια σειρά αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο ενάντια στις νέες αυτές τεχνολογίες. Και οι αντιδράσεις αυτές ίσως οδηγήσουν στη θέσπιση νέων προτύπων ιδιωτικότητας, σε μια χώρα που δεν διακρίνεται για την ευρεία χρήση τέτοιων προτύπων.

 

Ενδεικτικά, στην πόλη Hangzhou στην ανατολική Κίνα, πρόσφατα ξεκίνησε να συζητείται μια πρόταση νόμου που θα απαγορεύει στους ιδιοκτήτες κατοικιών την εγκατάσταση καμερών αναγνώρισης προσώπου σε μπλοκ πολυκατοικιών χωρίς την άδεια των κατοίκων.

 

Εξάλλου, οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τη διάθεση της κοινής γνώμης να αντιτεθεί στη διάδοση των συστημάτων παρακολούθησης. Μια τέτοια έρευνα γνώμης με τη συμμετοχή 6.000 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2019, από το Ερευνητικό Κέντρο Nandu στο Πεκίνο, βρήκε ότι το 57% των ερωτηθέντων είπαν ότι ανησυχούν που παρακολουθούνται οι κινήσεις τους ενώ το 74% ανέφεραν ότι προτιμούν αναλογικές μεθόδους ταυτοποίησης σε σχέση με την αναγνώριση προσώπου.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....