Για πολλούς ανθρώπους το φαγητό καταλαμβάνει ένα
ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή τους. Αυτός είναι ο
λόγος που ξοδεύουν αρκετά χρήματα για να
δοκιμάσουν σπάνιες τροφές και φαγητά στα οποία
χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα υλικά.
Το TheRichest αναζήτησε
τα 10 πιο ακριβά
προϊόντα στον κόσμο.
Ποιο βρίσκεται στην
κορυφή της λίστας;
10. Χαβιάρι
Πρόκειται για το «βατόμουρο»
των ψαριών. Το χαβιάρι
είναι η μάζα των αυγών
που βρίσκονται στις
ωοθήκες ορισμένων ειδών
ψαριών της οικογένειας
των οξυρρυγχιδών.
9. Στρείδια
Οι επιπτώσεις της
ρύπανσης έχουν
προκαλέσει σημαντική
μείωση του συνολικού
όγκου στρειδιών που για
πολλά χρόνια, αποτελούσε
βασική τροφή για τους
φτωχούς. Ωστόσο, τα
τελευταία χρόνια, με την
εξέλιξη της γαστρονομίας
τα στρείδια αποτελούν
μια ιδιαίτερα «τσιμπημένη»
τροφή. Συγκεκριμένα τα
αγγλικά στρείδια
προτιμώνται από τους
λάτρεις των «gourmet»
φαγητών με την τιμή τους
να εκτοξεύεται.
8. Φουα γκρά
Ένα ιδιαίτερα ακριβό
γαστρονομικό έδεσμα
είναι το φουα γκρά, που
παρασκευάζεται από το
συκώτι της χήνας ή της
πάπιας. Ωστόσο, διεθνώς
η παραγωγή φουα γκρά
έχει δεχθεί έντονη
κριτική καθώς παραβιάζει
τις ορθές τακτικές
εκτροφής των πουλερικών.
7. Κρέας Wagyu
Το Wagyu είναι μία από
τις τέσσερις ιαπωνικές
φυλές βοοειδών. Μερικά
παραδείγματα από το
Wagyu είναι το βόειο
κρέας Matsusaka, το
βόειο κρέας Kobe, το
βόειο κρέας Yonezawa, το
βόειο κρέας Mishima, το
βόειο κρέας Ōmi και το
Sanda beef. Το Kobe beef
βέβαια δεν είναι άλλο
από βόειο κρέας, κοινώς
μοσχαράκι. Η διαφορά με
όλα τα υπόλοιπα βόεια
κρέατα είναι η καταγωγή
του και η διατροφή του.
6. Σαφράν
Ένα από τα ακριβότερα
μπαχαρικά στον κόσμο,
είναι το κόκκινο σαφράν
ή αλλιώς κρόκος. Η
Κοζάνη διαπρέπει
παγκοσμίως στην παραγωγή
του σαφράν. Τα κόκκινα
λεπτά νήματα του κρόκου
έπειτα από επεξεργασία
αποξηραίνονται και
χρειάζονται περίπου
150.000 άνθη για ένα
κιλό αποξηραμένων
στιγμάτων.
5. Προσούτο
Ένα από τα πιο εκλεκτά
αλλαντικά είναι το
προσούτο. Το γνήσιο
προσούτο είναι το πίσω
πόδι που παίρνεται από
τον χοίρο ή από το
αγριογούρουνο. Περιοχές
της Ιταλίας ειδικεύονται
στην παραγωγή του
προσούτου, έχοντας
διασφαλίσει αυτού με
προστατευόμενη ονομασίας
προέλευσης (ΠΟΠ).
4. Μαύρο καρπούζι
Η ιδέα ενός μαύρου
καρπουζιού μπορεί να
ακούγεται νόστιμη αλλά
και παράξενη και αυτή
είναι και η ίντριγκα
γύρω από το μεγάλο
καρπούζι Densuke. Στο
παρελθόν το καρπούζι
Densuke κόστιζε μέχρι
και 1.500 δολάρια.
3. Τυρί Moose
Το τυρί Moose είναι το
τυρί που δημιουργείται
από το γάλα με μους. Οι
ποικιλίες του τυριού
«lose» παράγονται στη
Σουηδία από τον Christer
και την Ulla Johansson
στην τοποθεσία τους που
ονομάζεται «Moose
House».
2. Κοτόπουλα Ayam Cemani
Τα κοτόπουλα Ayam Cemani
είναι μαύρα σε χρώμα και
δεν μοιάζουν σε τίποτα
με τα συνηθισμένα
κοτόπουλα. Αυτός ο
συγκεκριμένος τύπος
κοτόπουλου μπορεί να
κοστίσει πολλά χιλιάδες
ευρώ και να ταξιδέψει σε
όλο τον κόσμο για
μερικούς ιδιαίτερους
γευσιγνώστες.
1. Άσπρη τρούφα
Το κόστος της μαύρης
τρούφας μπορεί να είναι
υψηλό, ωστόσο όταν
μιλάμε για άσπρη τρούφα
τότε το κόστος φτάνει σε
εξαψήφιο αριθμό. Τόσο η
σπανιότητα της άσπρης
τρούφας όσο και η έντονη
ξεχωριστή γεύση της
εκτοξεύουν την τιμή της,
με την Ιταλία να
διατηρεί και εδώ τα ηνία.
Fortune
Greek Finance Forum
Σχόλια Χρηστών
Trading
σε ελληνικές μετοχές μέσω
της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και
Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία
οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης"
- Demo).