| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 18/08/21

 

 

Ευχαριστημένοι

 

Όχι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά επί της ουσίας μια από τα ίδια χθες στο Χ.Α., με τους καλοκαιρινούς – πολύ χαμηλούς τζίρους να συνεχίζονται και το ΓΔ να κλείνει με οριακά κέρδη 0,11% (899,98 μονάδες), δείχνοντας για ακόμη μια φορά, πως τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική στιγμή ο δείκτης δεν έχει διάθεση να διορθώσει. Και αν και φυσικά μιλάμε για περιόδους αισθητά μικρών συναλλαγών (πάντως χθες κατά την τελευταία ώρα ο τζίρος αυξήθηκε αρκετά – καλά τα 40,6εκ καθαρά για αυτήν την περίοδο), εμείς θα επαναλάβουμε και πάλι σήμερα πως συνολικά με την πορεία της αγοράς, όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε ευχαριστημένοι. Και κυρίως είμαστε ευχαριστημένοι με το γεγονός πως ο ΓΔ μένει υψηλότερα των 880 – 870 μονάδων, στα όρια των 900 – 910 μονάδων.

 

 
 

 

Δεν τον αποκλείουμε…

 

Πάμε τώρα σε μια πονηρή σκέψη … Με τους μικρούς επενδυτές να είναι σε αυτήν την περίοδο χαμηλών συναλλαγών «ψιλό – ζαλισμένοι» και θα μπορούσαμε να πούμε όχι υπέρ-αγορασμένοι. Δίνουμε κάποιες πιθανότητες, αν όχι άμεσα, αλλά προς το τέλος Αυγούστου (ας πούμε από την επόμενη εβδομάδα), αφού πρώτα η αγορά έχει συσσωρεύσει κάπου εδώ. Να έχουμε μια προσπάθεια ανόδου προς τις 910 ίσως και ίσως παραπάνω … Βασικό μέλημα θα είναι να φανεί πως ζεσταίνετε και πάλι λίγο το Χ.Α. να μπει ο κόσμος μέσα. Και εφόσον συμβεί αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος ενός γυρίσματος και πάλι.

 

Ωστόσο αν οι μικροί επενδυτές δεν τσιμπήσουνε και ειδικά αν βγούνε, έστω σε ένα βαθμό, πωλητές. Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα για τη συνέχεια, αν και πάντα το θετικό σενάριο της οριστικής διάσπασης των 900 – 910 μονάδων, δεν είναι το επικρατέστερο για την ώρα. Βέβαια επαναλαμβάνουμε πως όλα αυτά είναι πονηρές σκέψεις για να τις γράφουμε.

 
 

 

Μη – τραπεζικά χαρτιά

 

Τώρα γιατί γράψαμε το παραπάνω σχόλιο. Γιατί έστω και αν βρισκόμαστε σε περιόδους μικρών συναλλαγών, παρατηρήσαμε χθες κάποιες πολύ «πονηρές» (επιλεκτικές ο πιο χρηματιστηριακός όρος) αγορές, κυρίως σε επιλεγμένης μη – τραπεζικές μετοχές. Είπαμε πως έχουμε πολύ μικρούς τζίρους …. Αλλά σε μετοχές όπως ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, αλλά σε ένα βαθμό και σε κάποιες άλλες, υπήρχανε πονηρές αγορές … Για να δούμε …

 
 

 

ΔΕΗ

 

Είχαμε πει τις τελευταίες ημέρες πως κάτι ζεσταίνεται στη ΔΕΗ, με κλείσιμο χθες στα 9,40 ευρώ, +0,48%. Και ο μεγάλος στόχος για να μπει η μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend, είναι η παραμονή υψηλότερα των 9,10 και 9,00 – 8,90 ευρώ, κάτι το οποίο συνεχίζει να επιτυγχάνεται. Και μετά από αρκετούς μήνες συσσώρευσης αυξάνονται οι πιθανότητες να μιλήσουμε για ενεργοποίηση του θετικού σεναρίου, θέτοντας ως επόμενους στόχους τα επίπεδα των 9,70 – 9,80 και 10,00 ευρώ. Ακόμη υψηλότερα οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα επίπεδα των 11,00 και 11,70  - 11,80 ευρώ.

 

Τώρα σε περίπτωση επιστροφής χαμηλότερα των 9,00 – 8,80 ευρώ, η βραχυπρόθεσμη μιζέρια θα επιστρέψει και πάλι, με τις επόμενες στηρίξεις στα επίπεδα των 8,40 – 8,30 και 7,90 – 7,80 ευρώ.

 

 
 

 

Wall Street

 

Κλείνοντας με τη Wall Street. Και με το 90% των εισηγμένων να έχει ανακοινώσει αποτελέσματα 6μηνου. Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό πως στις εταιρείες του S&P 500 καταγράφεται (y-o-y) μια αύξηση των πωλήσεων κατά 21%, η μεγαλύτερη στην ιστορία της Wall Street.

 

 
 

 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

18 Αυγ 2021 00:00: ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ ( ΚΡΙ ) Ημερομηνία Καταβολής Μερίσματος

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

17 Αυγ 2021 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

PHOENIX VEGA MEZZ PLC

13:22:01

3.418.611

0,04

136.744,44

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

16/08/21

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....