| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 23/08/21

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

Πέραν των όσων αναφέρουμε στη στήλη Κυνηγός για το ΓΔ και το βασικό στόχο της νέας εβδομάδας που είναι η παραμονή υψηλότερα των 880 – 870 μονάδων. Θα επαναλάβουμε ξεκινώντας τη νέα εβδομάδα πως είναι πραγματικά κρίσιμο, ο τραπεζικός δείκτης να κρατήσει την επαφή με τα επίπεδα των 545 – 555 μονάδων (κλείσιμο Παρασκευής στις 530,75 μονάδες, -0,10%). Απώλεια της επαφής είναι μια αρκετά επικίνδυνη εξέλιξη, με κίνδυνο πτώσης, τουλάχιστον μέχρι τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 510 μονάδες, με ανησυχία μετά από εκεί τι θα μπορούσε να συμβεί, ειδικά αν μια τέτοια διόρθωση είναι αποτέλεσμα μιας διεθνούς διόρθωσης στις αγορές.

 

 
 

 

ΕΤΕ

 

Με ανησυχία ξεκινάει η εβδομάδα για τον τραπεζικό δείκτη. Και με τις τραπεζικές μετοχές να είναι πάντα πιο ευμετάβλητες, με ανησυχία ξεκινάει η νέα εβδομάδα και για την ΕΤΕ, με επιστροφή (μετά από εβδομάδες), χαμηλότερα των 2,37 – 2,39 ευρώ (έκλεισε στα 2,299 ευρώ, -0,43%).

 

Ζητείται λοιπόν άμεσα επιστροφή υψηλότερα των παραπάνω επιπέδων, όχι μόνο για να μιλήσουμε και πάλι για βελτίωση της εικόνας και επιστροφής του θετικού σεναρίου. Αλλά κυρίως για να απομακρυνθεί το αρνητικό σενάριο που αρχίζει να διαφαίνεται, με κίνδυνος περαιτέρω, αισθητής πτώσης. Όσον αφορά τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις έχουμε τα επίπεδα των 2,10 – 2,15 ευρώ. Και όπως ισχύει με τις στηρίξεις του τραπεζικού δείκτη και τα όσα αναφέραμε παραπάνω. Μετά από μια τέτοια προσέγγιση, κανείς δε μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Αξίζει να αναφέρουμε πως απώλεια και των παραπάνω στηρίξεων, θα μας έκανε να μιλήσουμε για αναστροφή τάσης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…..

 

 
 

 

ΛΑΜΔΑ

 

Στα πλαίσια και της συνολικής διόρθωσης του Χ.Α., στα 8,05 ευρώ (-0,49%) έκλεισε την Παρασκευή η ΛΑΜΔΑ. Και ο βασικός στόχος θα είναι η παραμονή υψηλότερα των πρώτων σημαντικών στηρίξεων, στα 7,90 – 8,00 ευρώ. Στηρίξεις που δεν πρέπει να χαθούνε αφού τότε θα είχαμε περαιτέρω γύρισμα, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα 7,50 – 7,60 ευρώ.

 

Τώρα όσο η παραμονή υψηλότερα των 8,00 ευρώ επιτυγχάνεται, η τάση παραμένει πλήρως θετική, με στόχο την εκ νέου προσέγγιση των αντιστάσεων στα 8,40 – 8,50 ευρώ, στις οποίες ολοκληρώθηκε, περίπου στα μέσα Αυγούστου, ένα μίνι ράλι της μετοχής που είχε ξεκινήσει περίπου στα 7,50 ευρώ. Απλώς θυμίζουμε πως διάσπαση τους, όποτε αυτή συνέβαινε, θα σηματοδοτούσε ένα νέο ανοδικό ράλι, με πιθανότητες να μιλήσουμε για επίπεδα υψηλότερα των 9,00 ευρώ.

 

 
 

 

ΟΠΑΠ

 

Στα 12,16 ευρώ (+0,50%) έκλεισε ο ΟΠΑΠ, αμετάβλητος, με τη μετοχή να συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες διάσπασης των ισχυρών αντιστάσεων στα τρέχοντα επίπεδα των 12,20 – 12,30 ευρώ, κάτι πάντως για το ποίο είχαμε προειδοποιήσει. Με το γενικό πάντως κλίμα της αγοράς να είναι κάπως επιβαρυμένο, το πρώτο μέλημα είναι να κρατηθεί η επαφή με αυτά τα επίπεδα και αν είναι εφικτό, κάποια στιγμή, να έχουμε την πολυπόθητη διάσπαση. Μια διάσπαση η οποία θα σηματοδοτούσε την έναρξη ενός νέου ράλι.

 

Τώρα όσο δεν έχουμε την επιστροφή, ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε μια διόρθωση, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 11,30 – 11,40 ευρώ. Στηρίξεις που δε θα θέλαμε να δούμε να προσεγγίζονται ξανά, πόσο μάλλον να χάνονται, αφού και σε αυτήν  την περίπτωση, με αυτές τις στηρίξεις συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής.

 

 
 

 

Briq

 

Και κλείνοντας με την Briq, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει ξανά - ξυπνήσει για τα καλά (2,18 ευρώ, +4,31%). Και δεν κρύβουμε πολύ χαιρόμαστε αυτό, αφού όσοι μας παρακολουθείτε. Θα θυμάστε πως σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα (1,60 – 1,70 ευρώ) αναφερόμασταν σχεδόν καθημερινά στη μετοχή, όταν κανείς δεν ασχολούνταν μαζί της. Και όπως χαρακτηριστικά γράφαμε τότε. Τη θεωρούσαμε ως την καλύτερη επιλογή σε σχέση κινδύνου – προσδοκώμενης απόδοσης. Και λαμβάνοντας υπόψη το μέρισμα, η μετοχή έχει μέσα σε μερικούς μήνες απόδοση περίπου 40%. Και για τον τόσο μικρό κίνδυνο που είχε η συγκεκριμένη επιλογή, η απόδοση είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

 
 

 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

24 Αυγ 2021 10:00: ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε. ( ΔΟΥΡΟ ) Γενική Συνέλευση, ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ 80 ΤΚ 26331 ΠΑΤΡΑ

 

26 Αυγ 2021 00:00: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ( ΕΛΠΕ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

26 Αυγ 2021 00:00: ALPHA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ( ΑΛΦΑ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

26 Αυγ 2021 15:00: ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. ( ΑΤΕΚ ) Γενική Συνέλευση, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 40, ΜΑΡΟΥΣΙ 15125

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

Δεν βρέθηκαν συναλλαγές σε πακέτα Τύποι πακέτων

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

19/08/21

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....