| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/09/24

 

Τραπεζικός Δείκτης

Με όλα τα φώτα στραμμένα στο placement της ΕΤΕ και με παρακαταθήκη την πρόσφατη άνοδο που έφερε τον τραπεζικό δείκτη υψηλότερα κρίσιμων στηρίξεων. Τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρουσες οι επόμενες συνεδριάσεις, με πιθανότητες αυξημένης νευρικότητας λόγω placement ΕΤΕ και βασικό στόχο να προασπιστεί η πρόσφατη διαγραμματική βελτίωση του δείκτη.

Ο δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.277,03 μονάδες (-0,74%, πρώτη πτωτική μετά από 4 σερί ανοδικές) με πολύ κρίσιμη την παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 1.260 – 1.240 μονάδων. Κρίσιμες στηρίξεις από τις οποίες οριοθετείτε η διατήρηση της κεντρικής τάσης σε θετική. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα σχόλια μας. Σε αυτό το σενάριο, οι επόμενες αντιστάσεις στόχος είναι στα επίπεδα των 1.300 – 1.310 και 1.350 – 1.360 μονάδων, υψηλά του περασμένου Ιουλίου, ανοίγοντας την όρεξη για αρκετά υψηλότερα επίπεδα, στα πλαίσια μιας συνολικής ανοδικής κίνησης όλου του Χ.Α.

Τώρα, επιστρέφοντας χαμηλότερα, η τάση επιδεινώνεται, με πιθανότητα μιας μεγάλης δοκιμασίας, των πιο σημαντικών στηρίξεων, στα επίπεδα των 1.190 – 1.180 μονάδων. Στηρίξεις η οριστική απώλεια των οποίων θα ήτανε το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε σε αυτή τη χρονική στιγμή και δε βλέπουμε το λόγο στο σημείο που βρισκόμαστε να βρεθούμε μπροστά σε ένα τέτοιο σενάριο.

 
 

ΕΤΕ

Χωρίς καμία αμφιβολία και λόγω placement, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα είναι την καινούργια εβδομάδα η μετοχή της ΕΤΕ, με κλείσιμο την προηγούμενη Παρασκευή στα 7,844 ευρώ, +0,46%. Αν και βραχυπρόθεσμα και λόγω placement περισσότερη σημασία έχει η τιμή του placement, με ότι αυτή συνεπάγεται. Πάμε να δούμε πως έχει το σκηνικό διαγραμματικά μετά την προηγούμενη εβδομάδα που καταγράφηκαν κέρδη 9% (μετά από 4 σερί πτωτικές εβδομάδες). Αν υπάρχει ένας μεγάλος στόχος διαγραμματικά, αυτός θα είναι η παραμονή υψηλότερα των επόμενων πολύ ισχυρών στηρίξεων. Συγκεκριμένα των 7,70 – 7,60 ευρώ ή των πιο κρίσιμων στηρίξεων στα 7,30 – 7,20 ευρώ, στις οποίες και επί της ουσίας ήλθε η τελευταία αντίδραση της μετοχής.

Μένοντας τώρα υψηλότερα των παραπάνω κρίσιμων στηρίξεων, ο στόχος δεν είναι άλλος από τις αρκετά ισχυρές αντιστάσεις στα 7,90 – 8,00 ευρώ. Κρίσιμες αντιστάσεις η διάσπαση των οποίων θα άνοιγε το δρόμο για μια κίνηση προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, με επόμενο στόχο τα 8,50 – 8,50 ευρώ …. Με όρεξη για ακόμη μεγαλύτερες υπερβάσεις….

 

 

Metlen

Για τις προοπτικές της Μetlen για τα επόμενα χρόνια μίλησε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στο Back to Business Dinner του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, και όπως είπε αναμένει ότι σε 3-5 χρόνια θα έχει 2-3 φορές το μέγεθος που έχει σήμερα.

"Στην τριετία ή την πενταετία βλέπω τη Metlen να έχει 2-3 φορές το σημερινό της μέγεθος", είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας. Μια ομολογουμένως εντυπωσιακή δήλωση. Μια δήλωση η οποία είναι κυρίως και αυτή που θα κρατήσουμε, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτίμηση της εισηγμένης και την πορεία της μετοχής.

Ο κ. Μυτιληναίος, αναφέρθηκε και στα σχέδια εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τον δείκτη FTSE αλλά και για την παρουσία της εταιρείας στην Αγγλία.

«Μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές μας προτεραιότητες είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας να εξετάσουμε πιθανή εισαγωγή μας στο London Stock Exchange, με την ελπίδα σύντομα να συμπεριληφθούμε στον υψηλότατου κύρους δείκτη FTSE100, όπως όλοι οι δείκτες μας δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ένταξή μας σε αυτόν τον δείκτη δεν είναι απλά ένας στόχος, αλλά αποτελεί ένα κομβικό σημείο στην πορεία μας προς τη περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας. Βλέπουμε το LSE ως μια πύλη προς μια από τις πιο ευρύχωρες και διαφοροποιημένες δεξαμενές επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, η οποία θα δημιουργήσει αναρίθμητες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος της Ευρώπης. Η απόφασή μας να επιδιώξουμε την εισαγωγή μας στο LSE αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στην ανθεκτικότητα και τη σημασία της βρετανικής αγοράς για τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές.

Η Metlen έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, υλοποιώντας αυτή τη στιγμή περισσότερα από 10 μεγάλα έργα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει τη Σκωτία με την Αγγλία, το οποίο αποτελεί ένα έργο εθνικής σημασίας για τη χώρα» .

Επίσης, σχετικά με το ρόλο της Metlen στη Βρετανία, σημείωσε ότι στα δέκα χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, «έχουμε υποστηρίξει ουσιαστικά την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στηρίζουμε όχι μόνο την ανάπτυξη της εταιρείας μας, αλλά και το μέλλον της ενεργειακής ασφάλειας και βιωσιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και η προοπτική εισαγωγής μας στο LSE αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης για ανάπτυξη, καινοτομία και διεθνή παρουσία.

Πιστεύουμε βαθιά ότι θα συναντήσουμε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον και έναν ανταγωνισμό που θα μας ωθήσει να γίνουμε καλύτεροι, καθιστώντας μας παράλληλα φορείς θετικής αλλαγής και μέρος της επόμενης ημέρας στην ενεργειακή μετάβαση της Μεγάλης Βρετανίας», τόνισε.

Σημαντικός ο γεωπολιτικός παράγοντας

Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, η εποχή μας χαρακτηρίζεται από πρωτοφανείς προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία.

"Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από πρωτοφανείς προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία. Ακόμη και πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, βρισκόμασταν ήδη στην αρχή μιας νέας εποχής για την ενέργεια και τις αγορές πρώτων υλών. Η πανδημία, η αυξανόμενη πληθωριστική πίεση, καθώς και η αυξανόμενη ζήτηση για πρώτες ύλες, απαιτούμενες για την υποστήριξη μιας αποανθρακοποιημένης οικονομίας, έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τοπίο.

Οι αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένουν σφιχτές και ασταθείς, με συνεχείς αυξομειώσεις στις τιμές. Οι γεωπολιτικοί παράγοντες αναδεικνύονται πλέον ως ένας από τους κυριότερους κινδύνους στην προμήθεια πρώτων υλών και εμπορευμάτων. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, τα μέταλλα και η ενέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα".

Στη Metlen, είχαμε τη διορατικότητα να αναγνωρίσουμε αυτήν τη συνεργία νωρίς, μετασχηματίζοντας τη δομή μας γύρω από ένα ολοκληρωμένο μοντέλο Ενέργειας και Μετάλλων", τόνισε.

Μιλώντας για την Ευρώπη και τους στόχους για το 2050 για τις εκπομπές, τόνισε ότι για να πιαστούν χρειάζεται σχέδιο.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050, αλλά για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτούνται ρεαλιστικά σχέδια και αποφάσεις. Η έλλειψη χρηματοδότησης για μεγάλες επενδύσεις καθαρής ενέργειας αποτελεί ένα κρίσιμο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί. Τα ενεργειακά δίκτυα, που είναι κρίσιμα για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρειάζονται σημαντικές αναβαθμίσεις, και αυτή η πρόκληση έχει διεθνείς διαστάσεις.

Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε την ανάγκη για έξυπνες πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα καταστήσουν την Ευρώπη ξανά ανταγωνιστική σε έναν ολοένα και πιο σκληρό παγκόσμιο οικονομικό στίβο, όπως για παράδειγμα έγινε στις ΗΠΑ μέσω του Inflation Reduction Act που στηρίζει τη βιομηχανία και την οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Η ενεργειακή μετάβαση δεν πρέπει να είναι εις βάρος των πολιτών. Η επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης εξαρτάται από την εύρεση αξιόπιστων λύσεων που θα ωφελήσουν όλους. Οφείλουμε να αναπτύξουμε στρατηγικές που συνδυάζουν την περιβαλλοντική ευθύνη με την οικονομική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη ευημερία όλων", σημείωσε.

 

 

ΟΛΠ

Σε ένα σύντομο σχόλιο τώρα για τα αποτελέσματα 6μηνου του ΟΛΠ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Δεδομένων και των δυσκολιών που υπάρχουνε στο παγκόσμιο εμπόριο που λόγω γεωγραφίας πλήττει ιδιαίτερα τη χώρα μας. Καλύτερα των προβλέψεων μας ήτανε τα αποτελέσματα σε όλες τις γραμμές. Τόσο στην τελική γραμμή με αύξηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 4%, στα 40,5εκ ευρώ έναντι 38,75εκ ευρώ, θυμίζοντας πως στις προβλέψεις μας για τη φετινή χρονιά βλέπαμε μια μείωση κατά 2%. Μάλιστα η εκτίμηση στις αρχές της χρονιάς ήτανε για ακόμη μεγαλύτερη μείωση και την είχαμε αναθεωρήσει μετά τα αποτελέσματα 3μηνου. Παράλληλα, καλύτερη των εκτιμήσεων μας ήτανε η εικόνα και χρηματοοικονομικά, με την εισηγμένη να καταφέρνει να βελτιώσει και άλλο τους έτσι και αλλιώς καλούς δείκτες μόχλευσης. Στα 395,6εκ ευρώ τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του 1H24 Vs 355εκ στο τέλος του 2023. Στα 248,5εκ ευρώ οι συνολικές υποχρεώσεις Vs 256,3εκ ευρώ στο τέλος το 2023. Αν και μετά την τελευταία αντίδραση της μετοχής έχει εκ νέου προσεγγίζει αυτό που θεωρούμε Fair Value (30 ευρώ), πιστεύουμε πως μια πιθανή σταδιακή επίλυση του πολέμου (αν και προς στιγμήν μόνο αυτό δε φαίνεται), θα μπορούσε το 2025 να οδηγήσει σε κέρδη ρεκόρ, κάνοντας μας να προχωρήσουμε και σε μια αύξηση του Fair Value.

 

 

Jumbo

Πάμε και στην τελευταία ειδησεογραφία της Jumbo, μιας εξαιρετικής εισηγμένης, που φυσικά εδώ και χρόνια έχουμε στις πρώτες μας επιλογές. Πάμε να δούμε τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της εισηγμένης. Το «κόστος πολέμου», η νέα μεταβλητή που προσθέτει βάρος στον καταναλωτή λόγω των επιπτώσεων στην τιμολόγηση των προϊόντων από τη διαταραχή που προκαλεί η ένταση στο Ισραήλ, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του Απόστολου Βακάκη, επικεφαλής του ομίλου Jumbo, όπως ανέφερε ο ίδιος στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας του, που ενέκρινε χθες πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Αν και η κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών προκάλεσε έντονη συζήτηση με τους μικρομετόχους, ο κ. Βακάκης μετατόπισε το ενδιαφέρον στις εξελίξεις γύρω από το Ισραήλ και στην ακρίβεια, το «κόστος πολέμου», όπως το χαρακτήρισε, που είναι πλέον δυσβάσταχτο για τον απλό καταναλωτή. «Οι συνθήκες ευνοούν ορισμένους να κλέβουν υπεραξίες, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τους το επέτρεπε η αγορά», τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη το κόστος πολέμου δεν διαφεύγει της προσοχής οικονομολόγων, πολιτικών, κεντρικών τραπεζών, επιχειρήσεων κ.ο.κ. Απασχολεί τους πάντες και δεν είναι μόνο ότι δεν το αντέχει η Ελλάδα, αλλά δεν το αντέχει και η Ευρώπη, ενώ απειλεί καθεστώτα. Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχει προσδοκία για συμβιβασμό και επίλυση. Κατά την άποψη του κ. Βακάκη, ακόμη και το ανθρωπιστικό ζήτημα αναδεικνύεται λόγω της σημασίας του κόστους πολέμου, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Οι επιδόσεις των Jumbo και οι προκλήσεις της υπογεννητικότητας

Όσον αφορά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Jumbo για το α’ εξάμηνο του 2024, o κ. Βακάκης σημείωσε ότι υπήρξε θετική επίδραση από τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες, οπότε η αύξηση δεν είναι διατηρήσιμη.

Στο 9μηνο ο ρυθμός ανάπτυξης είναι οριακά κάτω από το 4%, ρυθμό ανάπτυξης που είχε προβλέψει η διοίκηση της Jumbo για τις πωλήσεις του 2024. Η εταιρεία, που βρίσκεται στη σχολική σεζόν, αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της διατάραξης της τροφοδοτικής αλυσίδας, ήτοι ελλείψεις στο ράφι και ανατιμήσεις από τους προμηθευτές. Ο κ. Βακάκης επανέλαβε ότι δεν προβαίνει σε αγορές που σημαίνουν ανατιμήσεις στο ράφι, αλλά επωμίζεται την καθυστέρηση στην παράδοση των παραγγελιών, από περίπου 45 μέρες σε 1,5 μήνα. Οπότε, για παράδειγμα, σχολικά είδη που παραλαμβάνει με καθυστέρηση θα μεταφερθούν στην επόμενη χρονιά.

Μια άλλη πρόκληση για την Jumbo είναι η υπογεννητικότητα, που αναδύει έναν κίνδυνο ισότιμο με τον κίνδυνο που αναδύει το κόστος πολέμου. Η εταιρεία σε επίπεδο υποδομών έχει αναπτύξει κρίσιμο μέγεθος, αλλά αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με την υπογεννητικότητα. Σήμερα τα παιδικά είδη αντιστοιχούν σχεδόν στο 25% του χαρτοφυλακίου της, οπότε διευρύνει το μερίδιο άλλων ειδών.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι οι περιορισμένες ημέρες λειτουργίας των περισσότερων καταστημάτων, σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, που μετρά το κόστος αδράνειας σε 1,5% στην Ελλάδα. Πρόκειται για το μισθολογικό κόστος ως ποσοστό του τζίρου, που κινείται υψηλότερα στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες όπου έχει παρουσία το δίκτυο.

Ο ίδιος, ως «ιχνιλάτης», που προπορεύεται του στρατεύματος, όπως λέει, δεν είναι αισιόδοξος. Παρατηρεί ότι η κατάσταση δεν καλυτερεύει, πάει προς το χειρότερο, αλλά η πλήρης αντίληψη του κόστους πολέμου και η ανάγκη αλλαγής δίνει σήμα αισιοδοξίας.

Το δίκτυο και η ανάπτυξη των Jumbo στο Ισραήλ 

Αυτό αποτυπώνεται και στα σχέδια για την ανάπτυξη του δικτύου στο Ισραήλ. Η Fox Group, ο Ισραηλινός συνεργάτης της Jumbo στην τοπική αγορά, λειτουργεί ήδη δύο καταστήματα και στοχεύει μεσοπρόθεσμα σε 8. Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, αυτά τα σχέδια αποτελούν αχτίδα αισιοδοξίας. Εκτιμά ότι το Ισραήλ θεωρητικά δύναται να πλησιάσει σε τζίρο την Ελλάδα, λόγω της διαφορετικής δομής της αγοράς και των εισοδημάτων των καταναλωτών. Προς το παρόν, πάντως, σημαντικός αριθμός Ισραηλινών είναι στρατευμένοι, άρα λείπει κόσμος από την αγορά. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, το μέσο καλάθι είναι 3 φορές το μέσο καλάθι στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από τα franchise η Jumbo απολαμβάνει το 1/5 της κερδοφορίας χωρίς να αναλαμβάνει κάποιον κίνδυνο, ενώ οι εξαγωγές αντιστοιχούν σε μικρό μονοψήφιο ποσοστό του τζίρου.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου, αναμένεται το άνοιγμα δύο καταστημάτων σε Ρουμανία και Κύπρο στο προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, υπάρχει πρόγραμμα για άνοιγμα νέων καταστημάτων και στην Ελλάδα, που θα ενισχύουν το υφιστάμενο δίκτυο, που αριθμεί συνολικά 86 σημεία.

Βακάκης: «Εγώ παιχνίδια πουλάω, αλλά παιχνιδιάρης δεν είμαι»

Όσον αφορά το πρόγραμμα ιδίων μετοχών, που ήταν και το θέμα της χθεσινής γενικής συνέλευσης, ο κ. Βακάκης σημείωσε ότι είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων, θεσμικών και μικρομετόχων.

Απάντησε έτσι στις ερωτήσεις μικρομετόχων που αναρωτήθηκαν για τον σκοπό της κίνησης. Ειδικότερα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης ενέκρινε με απαρτία 80,25% των δικαιωμάτων ψήφου την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% του μετοχικού κεφαλαίου σε εύρος 1 ευρώ έως 27,20 ευρώ. Εν συνεχεία οι μετοχές θα ακυρωθούν και θα ακολουθήσει ισόποση μείωση μετοχικού κεφαλαίου. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 24 μήνες και σύμφωνα με τον κ. Βακάκη η κίνηση θωρακίζει την εταιρεία και εξυπηρετεί τον στόχο οι υφιστάμενοι μέτοχοι που μένουν πιστοί στην εταιρεία να απολαμβάνουν ένα κέρδος, που θα έρθει σχετικά σύντομα. «Γιατί να μην απολαύσει αυτό το κέρδος ο μέτοχος που έμεινε πιστός στην εταιρεία;», αναρωτήθηκε σε συνέχεια ερωτήματος μετόχου που εξέφρασε προβληματισμό για το αν το πρόγραμμα θα επηρεάσει το μέρισμα 2024 και 2025 στην περίπτωση που η μετοχή βρεθεί στο πάνω όριο του εύρους του προγράμματος (27,20 ευρώ). Ο κ. Βακάκης διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να δίνει μέρισμα, επιβραβεύοντας και με αυτόν τον τρόπο τους μετόχους.

«Εγώ παιχνίδια πουλάω, αλλά παιχνιδιάρης δεν είμαι», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα «χρηματιστηριακά παιχνίδια» και πρόσθεσε ότι κάνει κινήσεις που επιβραβεύονται από τους θεσμικούς επενδυτές και ως εκ τούτου ωφελούν την εταιρεία και τους μικρομετόχους.

Εν κατακλείδι, η διοίκηση της Jumbo θεωρεί ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών επιβραβεύει τους υφιστάμενους μετόχους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επενδύσουν έμμεσα στην εταιρεία, αυξάνοντας το ποσοστό τους χωρίς την καταβολή μετρητών.

Ας σημειωθεί ότι η Jumbo είναι από τις εταιρείες με τους περισσότερους θεσμικούς στο μετοχικό της κεφάλαιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου FMR LLC και Capital, ελέγχουν περίπου 15%, έναντι 16,4% που είναι το ποσοστό του Απ. Βακάκη, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό είναι στην κατοχή θεσμικών, με ποσοστά κάτω του 5% και μικρομετόχους.

 
 

 

 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

30 Σεπ 2024 00:00: ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ( ΒΟΣΥΣ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: GALAXY COSMOS MEZZ PLC ( ΓΚΜΕΖΖ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΦΙΕΡΑΤΕΞ ΑΦΟΙ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ Α.Ε. ( ΦΙΕΡ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΑΦΟΙ Ι.& Β. ΛΑΔΕΝΗΣ Α.Ε."ΜΙΝΕΡΒΑ" Β. ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ( ΜΙΝ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: SPACE HELLAS Α.Ε. ( ΣΠΕΙΣ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε. ( ΛΑΝΑΚ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. ( ΤΖΚΑ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ-ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε. Ανώνυμος Τεχνική Εμποροβιομηχανική Ναυτιλιακή Εταιρεία ( ΞΥΛΚ ΞΥΛΠ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ( ΒΙΟΣΚ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε. ( ΜΟΥΖΚ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. ( ΚΟΡΔΕ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: MEDICON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ( ΜΕΝΤΙ ) Δημοσιοποίηση Τριμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: EPSILON NET Α.Ε. ( ΕΠΣΙΛ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: SPACE HELLAS Α.Ε. ( ΣΠΕΙΣ ) Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. ( ΑΛΜΥ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΒΙΣ Α.Ε. ( ΒΙΣ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ Α.Α.Ε.Γ.Α. ( ΙΝΛΙΦ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. ( ΔΟΜΙΚ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. ( ΟΛΥΜΠ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: SATO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΟΥ ( ΣΑΤΟΚ ) Δημοσιοποίηση Εννιαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ( ΛΑΜΨΑ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. ( ΑΤΕΚ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ ( ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε. ( ΙΑΤΡ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: Ε. ΠΑΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ( ΠΑΙΡ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. ( ΠΡΔ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ ( ΙΝΤΚΑ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΙΛΥΔΑ ΑΕ ( ΙΛΥΔΑ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. ( ΜΠΤΚ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. ( ΜΕΒΑ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 00:00: ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΕΣ ( ΙΝΤΕΤ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 09:00: ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ( ΕΛΒΕ ) Γενική Συνέλευση, ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΒΕ ΑΕ,ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 64007, Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

30 Σεπ 2024 17:26: PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. ( ΠΕΡΦ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων,

30 Σεπ 2024 17:30: INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ( ΙΝΚΑΤ ) Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων\

 

01 Οκτ 2024 15:00: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ( ΤΕΝΕΡΓΧΟ2 ) Γενική Συνέλευση, Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.

 

02 Οκτ 2024 16:00: CENERGY HOLDINGS S.A. ( CENER ) Γενική Συνέλευση, 30 Avenue Marnix, 1000, Βρυξέλλες, Βέλγιο 02 Οκτ 2024 16:00: CENERGY HOLDINGS S.A. ( CENER ) Γενική Συνέλευση, 30 Avenue Marnix, 1000, Βρυξέλλες, Βέλγιο

02 Οκτ 2024 16:00: CENERGY HOLDINGS S.A. ( CENER ) Γενική Συνέλευση, 30 Avenue Marnix, 1000, Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

27 Σεπ 2024 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.

17:10:32

706.623

3,93

2.777.028,39

ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.

16:58:26

100.000

3,928

392.800

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

16:57:30

35.000

19,47

681.450

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

15:24:30

6.700

12

80.400

ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.

14:57:00

77.000

3,93

302.610

TITAN CEMENT INTERNATIONAL S.A.

14:45:06

15.000

35,625

534.375

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

14:27:11

15.000

12

180.000

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

14:25:00

693.300

12

8.319.600

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

14:22:00

50.000

12

600.000

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

14:21:11

80.000

12

960.000

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

14:19:05

130.000

12

1.560.000

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ

14:18:16

25.000

12

300.000

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

12:05:50

217.000

16,015

3.475.255

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

11:24:49

50.000

7,866

393.300

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

11:13:30

26.829

26

697.554

ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.

11:06:06

2.200.000

3,919

8.621.800

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

10:57:04

100.000

7,81

781.000

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

10:36:41

146.084

19,5

2.848.638

 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

26/09/24

EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.  [ ΕΥΡΩΒ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 2
   

B

26 Σεπ 2024

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

2,11

227.907

481.520,30

Πλήθος: 2
   

B

26 Σεπ 2024

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

2,11

239.722

506.977,37

Πλήθος: 1
   

A

26 Σεπ 2024

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Άλλη Ιδιότητα

Ο Ιδιος

2,10

130.000

273.309,3

Πλήθος: 1
   

A

26 Σεπ 2024

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεν. Διευθυντής

Ο Ιδιος

2,12

20.000

42.340

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

26 Σεπ 2024

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

4,64

799

3.703,55

Πλήθος: 1
   

B

26 Σεπ 2024

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

4,65

799

3.717,31

ΟΤΕ Α.Ε.  [ ΟΤΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

A

26 Σεπ 2024

Π

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Άλλος Διευθυντής

Ο Ιδιος

16,00

1.000

16.000

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιoτερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum