| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Κρι – Κρι – Πάντα πολύ σοβαρή …. Δίκαια αποτιμημένη

00:01 - 04/12/19

 

Ελαφρώς καλύτερα του αναμενομένου ήτανε τα αποτελέσματα 9μηνου της Κρι – Κρι, η οποία παραμένει πάντα μια σοβαρή εισηγμένη, με τη μετοχή κατά τα τελευταία χρόνια να έχει καταγράψει μια σημαντική άνοδο, στα πλαίσια βέβαια και της ανόδου της αγοράς. Αλλά και με τη μετοχή της εισηγμένης να το αξίζει αφού μιλάμε πάντα για μια πολύ σοβαρή εισηγμένη.

Στα επιμέρους σημεία του 9μηνου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 17,7%, στα 12,45εκ ευρώ έναντι 10,58εκ ευρώ το περσινό 9μηνο. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 92,94εκ ευρώ (έναντι 78,1εκ ευρώ). Αναφορικά με το EBITDA, αυτό κατέγραψε άνοδο 15,5%, στα 19,9εκ ευρώ έναντι 17,23εκ ευρώ την περσινή αντίστοιχη περίπτωση.

Η εταιρεία έχει πάντα πολύ χαμηλά επίπεδα δανεισμού, με τις συνολικές υποχρεώσεις στα 46,29εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 12,8εκ ευρώ τραπεζικός δανεισμός. Σημειώνεται πως τα ίδια κεφάλαια διαμορφώνονται στα 63,3εκ ευρώ.

Η εταιρεία συνεχίζει να έχει θετικό cash flow, από τα πράγματα μας αρέσουνε. Στο 9μηνο στα 12,1εκ ευρώ.

Συνολικά λοιπόν η άποψη μας παραμένει θετική για την εισηγμένη. Στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 179εκ ευρώ, διαπραγματεύεται περίπου 17,5 φορές τα φετινά κέρδη. Με το P/BV στο 2,81χ και την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση, περίπου στο 2,8%. 

Και αν και είναι αλήθεια πως με ένα P/E Ratio 17,5 φορές δε μπορεί να θεωρηθεί φθηνή. Ωστόσο η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να πετύχει την ανάπτυξη αυτή. Και κάπως έτσι διαπραγματεύεται περίπου 14φορές τα κέρδη του 2021.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε πως η εταιρεία στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση είναι τουλάχιστον δίκαια αποτιμημένη και σε καμία περίπτωση ακριβή, έχοντας τη δυνατότητα σε ένα θετικό κλίμα στο χρηματιστήριο να δει ακόμη υψηλότερες αποτιμήσεις.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....