| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

OTE: Συνεχίζουμε να μην τον θεωρούμε φθηνό

00:01 - 08/11/19

 

Αποτελέσματα 9μηνου ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ και ουσιαστικά θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο είχαμε γράψει στα μέσα Οκτωβρίου, όταν και πάλι είχαμε ασχοληθεί με τη μετοχή της εταιρείας. Αρχικά να αναφέρουμε και σήμερα πως η πορεία της μετοχής από τις αρχές του χρόνου είναι κάτι παραπάνω εξαιρετική. Και πώς να διαφωνήσει κανείς όταν μιλάμε για ένα +41%. Τώρα στα υπόλοιπα ζητήματα ….. Επίσης θα επαναλάβουμε πως αρκετοί είναι οι επενδυτές που παίζουνε το σενάριο μιας γενναίας επιστροφής κεφαλαίου (ειδικά μετά από μια πώληση της θυγατρικής στου Ρουμανία, η οποία πάντως συνεισφέρει σημαντικά στα αποτελέσματα του ομίλου). Και με τη διαγραμματική εικόνα να είναι πλήρως θετική. Δεν αποκλείουμε συνέχιση της ανόδου ….. ειδικά αν το κλίμα στο Χ.Α. είναι καλό …

Ωστόσο και μετά και την ανακοίνωση 9μηνου, εμείς θα επαναλάβουμε πως βρίσκουμε τη μετοχή στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 6,45δις ευρώ, ακριβή. Ναι μεν μια πολύ μεγάλη εταιρεία, σοβαρή και με σημαντικά assets (και από το χώρο των ακινήτων). Και όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερα επιβαρυμένους δείκτες μόχλευσης (ειδικά σε σχέση με τα όσα συμβαίνουνε με αρκετές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη). Ωστόσο με βάση την κερδοφορία και τις προοπτικές της μίζερης ελληνικής αγοράς. Η μετοχή διαπραγματεύεται περίπου 27χ φορές τα κέρδη του 2019, χωρίς να πιστεύουμε πως υπάρχει η δυνατότητα ενός μεγάλου growth κατά τα επόμενα χρόνια.  Η μακροπρόθεσμη μερισματική απόδοση (ασχέτως αν υπάρξει κάποιο έκτακτο μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου) δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεπερνά κατά πολύ το 1,5 με 1,8% (καθαρό μετά το φόρο). Και σταθμίζοντας τα όλα, θα λέγαμε πως η μετοχή στην τρέχουσα τιμή είναι σχετικά ακριβή. Και αν θα λέγαμε πιο είναι ένα fair value για τη μετοχή, θα λέγαμε μια κεφαλαιοποίηση περίπου στα 5δις ευρώ (αισθητά χαμηλότερη της τρέχουσα κεφαλαιοποίησης των 6,5δις ευρώ).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....