| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ελλάκτωρ – Γεκτερνα: Οι δύο εταιρείες του FTSE 25 με τους πιο μοχλευμένους ισολογισμούς

 

00:01 - 09/12/19

 

Την Παρασκευή είχαμε σχολιάσει πως ο Ελλάκτωρας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, της νέας και σοβαρής διοίκησης της εταιρείας. Παραμένει μια εξαιρετικά μοχλευμένη εταιρεία. Και σήμερα με αφορμή αυτό το σχόλιο, θα σταθούμε και στην Γεκτερνα. Με τις δύο κατασκευαστικές εταιρείες, να είναι αυτές με τους πιο μοχλευμένους ισολογισμούς μεταξύ των εταιρειών του FTSE 25 (εκτός φυσικά των τραπεζών).

 

Ειδικότερα, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει τον πιο μοχλευμένο ισολογισμό, με βάση το δείκτη συνολικές υποχρεώσεις προς ίδια κεφάλαια. Με το δείκτη στο 6,75χ, δηλαδή οι συνολικές υποχρεώσεις είναι κατά περίπου 7 φορές περισσότερα από τα ίδια κεφάλαια (συγκεκριμένα, 3,3δις ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 500εκ ευρώ).

 

Στην περίπτωση του Ελλάκτωρα, οι συνολικές υποχρεώσεις είναι κατά 5,56 φορές περισσότερες από τις ίδια κεφάλαια (συγκεκριμένα, 2,57δις ευρώ έναντι 460εκ ευρώ).

 

Επαναλαμβάνουμε, πως ένας δείκτης είναι πάντα ένας δείκτης. Και ότι σίγουρα διεθνώς οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουνε ιδιαιτέρως μοχλευμένους ισολογισμούς. Ωστόσο ως επενδυτές που ως πρώτο μέλημα έχουνε την αποφυγή μιας σοβαρής απώλειας από μια επενδυτική θέση (λόγω χρηματοοικονομικής ασφυξίας μιας εταιρείας – μετοχής). Τα υψηλά ποσοστά συνολικών υποχρεώσεων είναι ο βασικός λόγος που είμαστε αρνητικοί για τις μετοχές των δύο εταιρειών, ειδικά στην περίπτωση της Γεκτερνα, αφού σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει και ένα μεγάλο χρηματιστηριακό ράλι που έχει καταγραφεί κατά τα τελευταία χρόνια.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....