| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

MLS: Ακριβή στην τρέχουσα αποτίμηση …

00:01 - 10/10/19

 

Με τη μετοχή τις τελευταίες ημέρες να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με μεγάλες πιέσεις. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα οικονομικά – αποτίμηση της εταιρείας MLS. Η μετοχή λοιπόν χθες έκλεισε στα 2,92 ευρώ (-4,26%), σε μια κεφαλαιοποίηση 36.260.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η μετοχή από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται στο -38%, ενώ από τα υψηλά των 5,32 ευρώ (στις αρχές Απριλίου) καταγράφεται μια πτώση 45%.

 

Στα του ισολογισμού, η εταιρεία έχει συνολικές υποχρεώσεις 31.5εκ ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια να είναι 26,8εκ ευρώ, όχι σίγουρα υπερβολικά δανεισμένη η εταιρεία.. Αλλά σίγουρα υποχρεώσεις (σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ένα εταιρικό ομόλογο 10εκ ευρώ) που στο πιθανό σενάριο περαιτέρω μείωσης των μεγεθών της εταιρείας, θα μπορούσανε να αποδειχθούνε πρόβλημα μελλοντικά.

 

Αναφορικά τώρα με την αποτίμηση της εταιρείας, με τα μεγέθη να είναι μεωιμένα και στο φετινό 6μηνο, όπως και στη χρήση του 2018 σε σχέση με το 2017. Στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 36εκ ευρώ, το P/E Ratio διαμορφώνεται περίπου στο 30χ, με το P/BV στο 1,35χ, με την εταιρεία να μην προσφέρει υψηλές μερισματικές αποδόσεις (ακριβώς το αντίθετο).

 

Και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες του κλάδου, αφού μια μικρή τεχνολογική εταιρεία προσπαθεί να ανταγωνιστεί τεχνολογικούς κολοσσούς, αλλά και άλλους φθηνότερους από την Ασία κυρίως.  Θα χαρακτηρίζαμε τη μετοχή ακριβή στην τρέχουσα αποτίμηση.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....