| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ο δείκτης συνολικών υποχρεώσεων προς ίδια κεφάλαια των εταιρειών του FTSE 25

00:01 - 10/12/19

 

Το είχαμε κάνει και πριν μερικές εβδομάδες. Αλλά με αφορμή το χθεσινό σχόλιο για τον Ελλάκτωρα και την Γεκτερνα. Θα θυμίσουμε σήμερα το δείκτη συνολικών υποχρεώσεων προς ίδια κεφάλαια των εταιρειών του FTSE 25 (εκτός τραπεζών).

Όπως λοιπόν φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, τον υψηλότερο δείκτη έχουνε οι δύο εταιρείες από τον κατασκευαστικό κλάδο. Η Γεκτερνα (6,75χ) και ο Ελλάκτωρας (5,56χ). Ακολουθεί η Aegean Airlines (5,25χ) στην οποία είχαμε αναφερθεί χθες. Με τη χαμηλότερη μόχλευση, με μηδενικές υποχρεώσεις, ο ΑΔΜΗΕ. Με πολύ μικρές υποχρεώσεις το Jumbo (δείκτης μόλις 0,30χ) και μπράβο του για τα μεγέθη της εταιρείας. Ο Σαράντης (0,58χ) και ο ΟΛΠ (0,89χ). Αλλά και ο Τιτάνας, για το μέγεθος της εταιρείας.

Και αν και σίγουρα ανάλογα με τον κλάδο και τη φάση που βρίσκεται η εταιρεία. Η χρήση ξένων κεφαλαίων μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για την ανάπτυξη μιας εταιρείας. Ωστόσο ως www.greekfinanceforum.com συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως οι ιδιαίτερα μοχλευμένες εταιρείες θέλουνε μεγάλη προσοχή. Απλώς θα παραπέμψουμε στην ιστορία του χρηματιστηρίου (και όχι μόνο του ελληνικού). Και απλά θα πούμε πως στη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών που έχουνε οδηγηθεί στη χρεοκοπία, με τους επενδυτές να χάνουνε τα χρήματα τους. Το μεγάλο πρόβλημα ήτανε τα υψηλά επίπεδα δανεισμού και γενικά οι υψηλές συνολικές υποχρεώσεις που έπνιξαν τις εταιρείες. Και όπως έχουμε γράψει. Καλύτερα κάποιες φορές να χάνει κανείς ένα growth story, μετρώντας διαφυγόντα κέρδη. Παρά να ρισκάρει τα κεφάλαια του. Γιατί όπως έχει αποδειχθεί. Και 9 φορές να κερδίσει ένας επενδυτής (σχήμα λόγου). Μια να χάσει, χάνει όλα του τα χρήματα.

 

FTSE 25 (εκτός τραπεζών)

Συνολικές Υποχρεώσεις / Ίδια κεφάλαια

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

6,75

Ελλάκτωρ

5,56

ΑΡΑΙΓ

5,25

Cenergy

4,21

ΤΕΝΕΡΓ

3,3

ΔΕΗ

2,58

ΒΙΟ

2,1

ΕΛΠΕ

1,97

ΟΤΕ

1,6

ΜΟΗ

1,57

ΕΧΑΕ

1,49

Fourlis

1,44

ΛΑΜΔΑ

1,41

ΟΠΑΠ

1,37

ΕΕΕ

1,2

ΜΥΤΙΛ

1,18

ΤΙΤC

1

ΟΛΠ

0,89

ΣΑΡ

0,58

ΜΠΕΛΑ

0,3

ΑΔΜΗΕ

0

Πηγή: www.greekfinanceforum.com

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....