| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τιτάνας – Θέλοντας να ελπίζουμε πως κάτι θα αλλάξει στην κερδοφορία κατά τις επόμενες χρήσεις…

00:01 - 11/11/19

 

Με την Αμερική να συνεχίζει να είναι το δυνατό κομμάτι της εταιρείας, αφού από αυτήν την προέρχεται το 60% του τζίρου στο 9μηνο και το 65% του EBITDA!!! Αποτελέσματα 9μηνου ανακοίνωσε η Τιτάν, με μικρή μείωση της κερδοφορίας, αν και κατά το 3ο τρίμηνο υπάρχουνε κάποια σημάδια που μας αρέσουνε.

Ξεκινώντας από τον ισολογισμό, οι συνολικές υποχρεώσεις διαμορφώνονται στα 1,51δις ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 1,41δις ευρώ, με μια ικανοποιητική χρηματοδοτική διάρθρωση του ομίλου, με βάση και το μέγεθος του. Μάλιστα κρατάμε την καλή εικόνα του cash flow, με εισροές (από λειτουργικές δραστηριότητες) στο 9μηνο 155εκ ευρώ.

Από άποψης τελικής γραμμής, σε καμία περίπτωση η μετοχή της εισηγμένης δε μπορεί να θεωρηθεί φτηνή. Συγκεκριμένα, μιλάμε για ένα εκτιμώμενο P/E Ratio του 2019, στο 28χ, αν και θέλουμε να ελπίζουμε. Πως κατά τις επόμενες χρήσεις υπάρχουνε οι προϋποθέσεις η αποτίμηση της εισηγμένης να βελτιωθεί, έστω σε ένα βαθμό. Επίσης, υπάρχουν προσδοκίες για μεγαλύτερη ζωντάνια στην εγχώρια αγορά, με προσδοκίες και από το project του Ελληνικού, το οποίο εκτιμούμε πως στο β εξάμηνο του 2020, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται, σε φουλ ρυθμούς.  

Το συμπέρασμα. Η μετοχή του Τιτάνα, η οποία μάλιστα έχει εξαιρετικά φτωχές χρηματιστηριακές επιδόσεις κατά τη φετινή χρονιά (αλλά και τα προηγούμενα χρόνια). Δεν είναι φθηνή. Ωστόσο σίγουρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για υψηλότερες τιμές, με στόχο τα 20,5 με 21 ευρώ.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....