| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Jumbo: Κοντά στα ιστορικά υψηλά, κανείς δε μπορεί να την πει φθηνή …. Αλλά σίγουρα λόγω και των επιδόσεων όχι ακριβή ….

00:01 - 11/12/19

 

 

Με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις της εταιρείας. Ανάμεσα στα άλλα ότι για το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Νοεμβρίου 2019, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου κινήθηκε αυξητικά, σε σχέση τόσο με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα που ήταν +8% όσο και με το προηγούμενο τρίμηνο (Ιούλιος- Σεπτέμβριος). Εμείς θα θυμίσουμε τα όσα είχαμε γράψει για την εισηγμένη, στα μέσα Οκτωβρίου, συνεχίζοντας να έχουμε την ίδια σε γενικές γραμμές θετική άποψη.

 

Ειδικότερα είχαμε γράψει:

 

Είναι μια από τις ελληνικές επιχειρήσεις που κατά την άποψη μας αποτελεί ένα από τα πρότυπα του ελληνικού επιχειρείν. Μια επιχείρηση που της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τον τρόπο που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Με αυτά τα θερμά λόγια θα ξεκινήσουμε για την Jumbo, με την εταιρεία να έχει πλέον κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο 2,38δις ευρώ και να απέχει σχετικά λίγο (8%) από το πρόσφατο ιστορικό υψηλό (2,6δις ευρώ, 18,88 ευρώ ανά μετοχή – χθες έκλεισε στα 17,48 ευρώ).

 

Αρχικά η εταιρεία έχει εξαιρετικά χαμηλούς δείκτες μόχλευσης για τα μεγέθη της (κάτι το οποίο προσφέρει τεράστια ασφάλεια), με πολύ χαμηλό δανεισμό και εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μετρητών (500εκ ευρώ!!!!!). Επίσης, ένα αρκετά υγιές cash flow (κάτι το οποίο φυσικά φαίνεται και στο level των μετρητών). Ειδικότερα, οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας είναι 348εκ ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια 1,16δις ευρώ, με την εταιρεία να έχει έναν από τους λιγότερο μοχλευμένους ισολογισμούς μεταξύ των εταιρειών του FTSE 25.

 

Τώρα όσον αφορά την αποτίμηση της εταιρείας. Με βάση τα μεγέθη της χρήσης 2018 / 2019 και τα όσα ανακοινώθηκα προχθές, η εταιρεία στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση έχει ένα P/E Ratio 14,5x, σίγουρα όχι υψηλό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τη σταθερή ανοδική πορεία των αποτελεσμάτων (αν και πλέον η εταιρεία δεν θεωρείται τόσο growth story). Με βάση λοιπόν τις εκτιμώμενες αποδόσεις των επόμενων ετών, η εταιρεία διαπραγματεύεται περίπου 10,5 με 11χ φορές τα κέρδη του 2021 και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να πει κανείς πως η μετοχή είναι ακριβή στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση. Επίσης, η εταιρεία έχει την ικανότητα να προσφέρει ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις, που μπορεί να φθάνουνε μέχρι και το 2,5% με 3% τα επόμενα χρόνια, αν όχι να τα ξεπερνάνε (H διοίκηση της εταιρείας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της ότι και για τη φετινή και για την επόμενη χρήση η μερισματική πολιτική της εταιρείας να είναι αυξημένη κατά 20%).  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....