| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΤΕΝΕΡΓ – Δίκαια αποτιμημένη, παρά το ελκυστικό P/E Ratio

00:01 - 12/11/19

 

Σε αντίθετη με την άποψη πολλών αναλυτών, δεν κρύβουμε πως δε βρίσκουμε ελκυστική τη μετοχή της Τενεργ στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 828εκ ευρώ. Όχι φυσικά πως η μετοχή είναι ακριβή. Ωστόσο στη βάση του προβληματισμού μας για την Γεκτερνα και τους εξαιρετικά επιβαρυμένους δείκτες μόχλευσης της εισηγμένης!! Είμαστε ουδέτεροι για τη μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η εισηγμένη στο τέλος 6μηνου είχε συνολικές υποχρεώσεις ύψους 1,34δις ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 413εκ ευρώ. Και αν και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος. Της μεγάλης αύξησης του δανεισμού κατά τα τελευταία χρόνια έχει πάει σε νέα project (για κάποια από αυτά κρατάμε επιφυλάξεις). Δε μπορεί να πει κανείς πως η σχέση των συνολικών υποχρεώσεων προς ίδια κεφάλαια είναι μικρή. Σίγουρα όχι τόσο μεγάλη, όσο στην περίπτωση της Γεκτερνα. Σίγουρα όμως όχι μικρή, ειδικά αν η τάση αύξησης των υποχρεώσεων συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς.  

Στα θετικά, ότι η εταιρεία στο 6μηνο είχε μια σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, στα 31 από 19,4εκ ευρώ. Με βάση λοιπόν αυτήν την επίδοση, η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα P/E Ratio στο 11χ. Το οποίο και φυσικά είναι ελκυστικό, με δυνατότητες να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο κατά τις επόμενες χρήσεις.

Θετική είναι και η εικόνα των ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες, με θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, ύψους 99εκ ευρώ στο 6μηνο. Και αυτό το κρατάμε, σε σχέση και με τις επιφυλάξεις που εκφράσαμε παραπάνω για το ύψος των υποχρεώσεων.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η εισηγμένη που ανήκει και σε ένα hot επενδυτικό κλάδο παγκοσμίως. Εμφανίζεται να διαπραγματεύεται με ένα αρκετά ελκυστικό P/E Ratio. Ωστόσο θα επαναλάβουμε πως τόσο η χρηματοοικονομική διάρθρωση της ΤΕΝΕΡΓ. Και κυρίως η χρηματοοικονομική κατάσταση της Γεκτερνα. Μας κάνουνε τουλάχιστον επιφυλακτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύουμε πως στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση …. Και μετά την άνοδο των τελευταίων ετών. Η εισηγμένη είναι δίκαια αποτιμημένη.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....