| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΕΛΧΑ: Μεγάλη εταιρεία, σε φυσιολογική αποτίμηση «τσιμπημένες» υποχρεώσεις ….

00:01 - 15/10/19

 

Στα 1,75 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΛΧΑ, σε μια κεφαλαιοποίηση 657εκ ευρώ. Με την τελική γραμμή των αποτελεσμάτων στο 6μηνο να είναι επιβαρυμένη λόγω των μεγάλων φόρων (στα 19,5εκ από 28,9εκ ευρώ το περσινό Α΄ εξάμηνο). Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην αποτίμηση της εταιρείας, αν και παραδοσιακά οι προβλέψεις για την κερδοφορία των πιο κυκλικών εταιρειών είναι πιο δύσκολες.  Στην τρέχουσα λοιπόν κεφαλαιοποίηση, η εταιρεία έχει ένα P/E Ratio περίπου 14χ, με το P/BV στο 0,9χ. Χαμηλή η μερισματική απόδοση της εταιρείας, στο περίπου 1% (και αυτή επισφαλείς).

Από αυτά που δε μας αρέσουνε είναι οι τσιμπημένες υποχρεώσεις του ομίλου. Συγκεκριμένα, στο τέλος 6μηνου οι συνολικές υποχρεώσεις ήτανε 1,1δις ευρώ (περίπου τα 580εκ ευρώ τραπεζικός δανεισμός), με τα ίδια κεφάλαια στα 725εκ ευρώ. Και χωρίς σε καμία περίπτωση να λέμε πως ο όμιλος έχει χρηματοοικονομικό πρόβλημα. Δεδομένου και της κυκλικότητας του κλάδου, βρίσκουμε ότι το ζήτημα των συνολικών υποχρεώσεων απαιτεί προσοχή …… Βέβαια να τονίσουμε πως η εταιρεία έχει θετικό cash flow από λειτουργικές δραστηριότητες, κάτι το οποίο κρατάμε.  

Σε κάθε περίπτωση και σταθμίζοντας τα όλα. Θα λέγαμε πως η εισηγμένη στις τρέχουσες αποτιμήσεις είναι δίκαια αποτιμημένη, αν και σε ένα καλό χρηματιστηριακό κλίμα, εύκολα το 14χ P/E θα μπορούσε να γίνει 16 και 17 (δηλαδή μια άνοδος περίπου 20%).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....