| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Το σχόλιο ενός επενδυτή & Το δικό μας σχόλιο

00:01 - 16/01/20

 

Ένας αναγνώστης μας έγραψε με δεικτικό τρόπο ….. Πως νιώσαμε που η μετοχή της Άβαξ ανέβηκε και τις δύο συνεδριάσεις μετά το αρνητικό μας σχόλιο για την κακή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το σχόλιο, θα γράψουμε μερικά πράγματα.

Φυσικά και ότι ένα σχόλιο για την οικονομική κατάσταση μιας εισηγμένης. Θετικό ή αρνητικό. Δε σημαίνει πως αυτή η εισηγμένη πρέπει άμεσα. Να πάει επάνω ή κάτω. Αφορά φυσικά τη μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία της μετοχής της.

Δεύτερον. Είμαστε σχεδόν βέβαιο πως όποιος επενδυτή ασχολείται με μια κακή και με προβλήματα εισηγμένη. Είτε είναι σε βάθος χρόνου πολύ χαμένος. Είτε θα είναι μελλοντικά, εφόσον είναι φρέσκος επενδυτής. Και αυτό γιατί κανείς επενδυτής που επιλέγει μετοχές με ορθόδοξα κριτήρια …. Δε μπορεί να επιλέξει εισηγμένες με τόσο κακούς ισολογισμούς. Γιατί απλά, βλέποντας τις λογιστικές καταστάσεις μια εισηγμένης, αντιλαμβάνεται τους κινδύνους. Και δε μπορεί να το κάνει, όσο ριψοκίνδυνος και αν είναι. Βασικά δεν πρέπει να το κάνει.

Τρίτον. Κάτι το οποίο έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές (και είμαστε σίγουροι πως θα το ξαναγράψουμε). Και 9 στις 10 φορές να κερδίσει κανείς (που δε γίνεται). Επιλέγοντας κανείς κακές εισηγμένες. Τη μια που θα χάσει. Θα χάσει όχι μόνο τα κέρδη που έχει κερδίσει τις προηγούμενες 9 φορές. Αλλά και το αρχικό του κεφάλαιο.

Και κλείνοντας και για να είμαστε ακριβείς. Όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθούμε τις λογιστικές καταστάσεις των εισηγμένων. Ελάχιστες ως μηδενικές περιπτώσεις εισηγμένες “turn - around story” γνωρίζουμε. Αντιθέτως γνωρίζουμε περίπου 100 περιπτώσεις εισηγμένων, που περίπου τα τελευταία 10 χρόνια έχουνε ανασταλεί – διαγραφή από το Χ.Α.. Και απλώς οι επενδυτές έχασαν το σύνολο των χρημάτων τους. Εισηγμένες για τις οποίες πάρα πολλές φορές στο www.greekfinanceforum.com σας είχαμε προειδοποιήσει.

Οι επενδυτές λοιπόν καλά θα κάνουνε να σέβονται τις βασικές αρχές και να επιλέγουνε τις καλές εισηγμένες (όχι φυσικά ότι βγαίνουνε πάντα όλες). Και αν κάποια φορά χάσουνε και κάποια εισηγμένη που θα καταφέρει να σωθεί. Δεν πειράζει. Είναι σίγουρο ότι θα αποφύγουνε όλες τις άλλες περιπτώσεις εισηγμένων που θα τους στείλουνε στον κουβά, χάνοντας κάποιες φορές και το σύνολο των χρημάτων τους.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....