| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

OTE: Εξαιρετική η πορεία του φέτος …. Δεν τον θεωρούμε φθηνό…

00:01 - 16/10/19

 

Τουλάχιστον ενδοσυνεδριακά, τις εντυπώσεις έκλεψε χθες η μετοχή του ΟΤΕ, με τη μετοχή να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2014. Και με άνοδο 40% από 01/01/19, η φετινή πορεία, πάντα μέχρι στιγμής. Κρίνεται, τουλάχιστον εξαιρετική.

 

Μάλιστα, με αρκετούς επενδυτές, ανάμεσα σε άλλα, να παίζουνε μια μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου. Και με τη διαγραμματική εικόνα να είναι πλήρως θετική. Δεν αποκλείουμε συνέχιση της ανόδου ….. Ωστόσο θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πως βρίσκουμε τη μετοχή στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 6,35δις ευρώ, ακριβή. Ναι μεν μια πολύ μεγάλη εταιρεία, με σημαντικά assets (και από το χώρο των ακινήτων) και χωρίς ιδιαίτερα επιβαρυμένους δείκτες μόχλευσης (όπως συμβαίνει με αρκετές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Ευρώπη). Ωστόσο με βάση την κερδοφορία και τις προοπτικές της μίζερης ελληνικής αγοράς. Η μετοχή διαπραγματεύεται περίπου 27χ φορές τα κέρδη του 2019. Η μακροπρόθεσμη μερισματική απόδοση (ασχέτως αν υπάρξει κάποιο έκτακτο μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου) δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεπερνά κατά πόσο το 1,5 με 1,8% (καθαρό μετά το φόρο). Και σταθμίζοντας τα όλα, θα λέγαμε πως η μετοχή στην τρέχουσα τιμή είναι σχετικά ακριβή. Αν θα ρισκάραμε να πούμε πιο είναι ένα fair value για τη μετοχή, θα λέγαμε μια κεφαλαιοποίηση περίπου στα 4,5 με 5δις ευρώ (αισθητά χαμηλότερη της τρέχουσα κεφαλαιοποίησης των 6,35δις ευρώ).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....