| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FolliFollie: Το επαναλαμβάνουμε πως δεν σώζεται ….

00:01 - 16/12/19

 

 

Τώρα επειδή διαβάσαμε νέα άρθρα που αναφέρονται σε πιθανή διάσωση της Folli – Follie, με αναφορές μέχρι και για επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής. Εμείς προσωπικά θα επαναλάβουμε αυτό που γράφουμε πάρα πολύ καιρό. Ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο. Πως απλά η εταιρεία δε σώζεται. Και δε σώζεται γιατί πολύ απλά δε μιλάμε για μια λογιστική απάτη. Μιλάμε για ένα brand name που δεν υπάρχει. Που δήθεν υπήρχε, με πωλήσεις μαμούθ στην Ασία. Πωλήσεις που αποδείχθηκαν η απόλυτη φούσκα.

Και σε αυτό το σημείο θα επαναλάβουμε τα όσα είχανε γράψει πριν από μερικούς μήνες…

Folli  - Follie: Απλά το Brand Name δεν έχει καμία αξία …

Έχουμε συνηθίσει στα λίγα σχόλια από τότε που ξεκίνημα να λειτουργεί να αναφερόμαστε σε μια εισηγμένη, με σχόλια για την αποτίμηση. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αν και κατά διαστήματα θα υπάρχουνε πιο γενικόλογα σχόλια, όπως αυτό που θα κάνουμε σήμερα για τη Folli – Follie.

Τα τελευταία λοιπόν ρεπορτάζ αναφέρουνε πως το ζητούμενο είναι εάν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η αναβληθείσα (της 10ης Σεπτεμβρίου) Α’ έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, η εταιρεία θα έχει εξασφαλίσει κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της -σε νέο πλαίσιο που θα ενσωματώνει ορισμένες από τις διεκδικήσεις τους-, βασική προϋπόθεση για τη διάσωσή της.

Αυτά λέει λοιπόν το τελευταίο ρεπορτάζ. Ποιά είναι η άποψη μας; Αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή στο www.greekfinanceforum.com, εδώ και περίπου 15-16 μήνες όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ότι απλά η εταιρεία δε σώζεται!!

Και δε σώζεται γιατί απλά αυτό που λέγεται Brand Name Folli – Follie δεν υπάρχει. Δεν έχει καμία αξία, αφού σχεδόν τα πάντα ήτανε fake. Μια εταιρεία με ανύπαρκτες τεράστιες πωλήσεις και κερδοφορία στην Ασία.

Είναι για παράδειγμα σαν να λέγαμε ότι το site μας έχει καθημερινά 1.000.000 αναγνώστες και να χτίζαμε πάνω σε αυτό. Με το site όμως να έχει έναν πολύ μικρότερο αριθμός αναγνωστών, και όλα όσα λέμε να είναι ψέματα.

Το ίδιο και για τη Folli – Follie. Αν η εταιρεία είχε πωλήσεις 1δις στην Ασία και παρουσίαζε ότι έχει 1,5δις ευρώ. Ή αν είχε γίνει μια κατάχρηση από τους βασικούς μετόχους, ακόμη και μεγάλη. Ύψους για παράδειγμα 100εκ ευρώ. Ή σε όποια άλλη περίπτωση λογιστικής απάτητης …. Τα πράγματα θα ήτανε διαφορετικά.

Εδώ όμως μιλάμε για μια εταιρεία που έλεγε πως έχει 1δις περίπου πωλήσεις στην Ασία. Και οι πραγματικές πωλήσεις δεν ήτανε ούτε 50 με 100εκ ευρώ (και αν ήτανε και τόσες, αφού ποτέ δεν έχουμε μάθει λεπτομέρειες)!

Και στη βάση των παραπάνω, επαναλαμβάνουμε πως η εταιρεία ήτανε αέρας κοπανιστός.

Όχι μια εταιρεία που έκανε απάτες. Αλλά μια εταιρεία που χτίστηκε πάνω σε απάτες και δήθεν τεράστιες πωλήσεις!!!

Ας κάνει κάποιος κάτι απλό. Ας πάει στην οδό Ερμού και θα δει κάτι το οποίο βλέπουμε πολύ συχνά, περνώντας από τον πεζόδρομο. Σχεδόν σε όλα τα καταστήματα γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο και πελάτες. Και το κατάστημα της Folli – Follie είναι ουσιαστικά μόνιμα άδειο. Μάλιστα δεν κρύβουμε την απορία μας για το πώς αυτό το κατάστημα συνεχίζει να συντηρείται. Και συζητώντας το αυτό με έναν φίλο, μας είπε πως ακριβώς αυτό συμβαίνει και με το κατάστημα στο Χαλάνδρι.

Εμείς ευχόμαστε να γίνει η έκπληξη και να σωθεί η εταιρεία, κυρίως για να μη χαθούνε οι θέσεις εργασίας. Αλλά προσωπικά το θεωρούμε σχεδόν απίθανο.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....