| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ελλάκτωρ – Υπάρχει βελτίωση στο 9μηνο …. Όμως οι δείκτες μόχλευσης παραμένουνε εξαιρετικά επιβαρυμένοι ….

00:01 - 21/11/19

 

Αποτελέσματα 9μηνου ανακοίνωσε ο Ελλάκτωρας, στη νέα εποχή της εταιρείας. Τόσο μετά τις προ μηνών μετοχικές εξελίξεις. Και κυρίως μετά τη συγχώνευση της Ελλάκτωρ με την Άνεμος.

 

Στα αποτελέσματα χρήσεως λοιπόν. Οι επιδόσεις ήτανε ελαφρώς καλύτερες των εκτιμήσεων μας, αν και δε θα πρέπει να παραβλέπουμε πως μιλάμε πάντα για ζημίες. Συγκεκριμένα, ο όμιλος ανακοίνωσε ζημίες 24,9εκ ευρώ έναντι ζημιών 125εκ ευρώ το περσινό 9μηνο. Και επαναλαμβάνουμε πως αν και υπάρχει βελτίωση, κανείς δε μπορεί να παραβλέψει πως συνεχίζουμε να μιλάμε για ζημίες.

 

Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα τις εταιρείες, συνεχίζουνε να είναι οι επιβαρυμένοι δείκτες μόχλευσης. Ειδικότερα, στο τέλος 9μηνου, οι συνολικές υποχρεώσεις ήτανε 2,61δις ευρώ!!! (εκ των οποίων τα 1,49δις ευρώ δάνεια), με τα ίδια κεφάλαια στα 507εκ ευρώ. Μάλιστα καθόλου ικανοποιητικό δεν είναι το cash flow από λειτουργικές δραστηριότητες, με εκροές 92εκ ευρώ. Και αν και σίγουρα υπάρχουνε ζητήματα που το δικαιολογούνε αυτό, καταγράφεται και μια αύξηση των απαιτήσεων κατά 78,3εκ ευρώ.

 

Συνοψίζοντας λοιπόν. Πιστεύουμε πως η νέα διοίκηση είναι σοβαρή ….. Και ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα του ομίλου. Ωστόσο συνεχίζουνε να υπάρχουνε αρκετές προκλήσεις, με κυριότερη αυτή των πολύ επιβαρυμένων δεικτών μόχλευσης, που κατά την άποψη μας απαιτεί περαιτέρω ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων ….  Και σε κάθε περίπτωση, σε περιπτώσεις τόσο μοχλευμένων εταιρειών, οι επενδυτές πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....