| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

EXAE – Μια διαχρονική μας «αγάπη», που δυστυχώς είναι ακριβή …..

00:01 - 22/10/19

 

Αν μας ρωτούσατε ποιά είναι μια από τις μετοχές  που από παλιά συμπαθούσαμε …. Είναι η ΕΧΑΕ …. Με τα χρόνια πάντως τα πράγματα δυστυχώς έχουνε αλλάξει …. Κυρίως ως αποτέλεσμα των χαμηλών τζίρων των τελευταίων ετών στο ελληνικό χρηματιστήριο …. Και της επενδυτικής απραξίας, με μηδενικές δημόσιες εγγραφές. Συνεχείς εξόδους εταιρειών από το Χ.Α. και μηδενικές ΑΜΚ, πλην των τραπεζών τα προηγούμενη χρόνια ….

Η ΕΧΑΕ λοιπόν παραμένει μια εταιρεία με αρκετά πλεονεκτήματα ….. Χωρίς δανειακές υποχρεώσεις …. Ακόμη και τώρα καλό ταμείο (72εκ ευρώ στο εξάμηνο, 26,5% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης των 271εκ ευρώ) … με ικανότητα, έστω για 2-3 χρονιές ακόμη να δώσει υψηλά μερίσματα.

 

Ωστόσο από εκεί και πέρα και με βάση αυτό που είναι το πιο σημαντικό για μια εταιρεία-μετοχή. Την κερδοφορία. Τα πράγματα είναι άσχημα. Για την ακρίβεια η ΕΧΑΕ είναι πανάκριβη. Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα φετινά εκτιμώμενα κέρδη, το P/E Ratio διαμορφώνεται στο 100!!!! (το υψηλότερο μεταξύ των εταιρειών του FTSE 25 που είναι κερδοφόρες). Και νομίζουμε πως με P/E 100 τα υπόλοιπα σχόλια είναι περιττά. Και ναι μεν υπάρχει το πλεονέκτημα ότι μια ξαφνική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στο Χ.Α., με μεγάλη αύξηση των τζίρων, μπορεί γρήγορα να μεταβάλει τα μεγέθη και την κερδοφορία της εταιρείας.   Ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό, ο προβληματισμός θα παραμένει …..

 

Και σε σχέση με τα όσα αναφέρουμε, δε θα χαρακτηρίζαμε τυχαίες τις φτωχές ετήσιες αποδόσεις των τελευταίων ετών.

 

Ειδικότερα από τις αρχές του χρόνου η μετοχή βρίσκεται στο +24,36%, μια απόδοση αισθητά μικρότερη της απόδοσης του Χ.Α.

 

Το 2018 η μετοχή κατέγραψε απώλειες 27,34%, μεγαλύτερες της πτώσης του ΓΔ (-23,56%).

 

Και το 2017, η μετοχή είχε καταγράψει άνοδο 12,30%, αισθητά μικρότερη της ετήσιας ανόδου του Χ.Α. (+24,66%).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....