| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Aegean Airlines: Μια ιδιαίτερη περίπτωση, από έναν ιδιαίτερο κλάδο upd

00:01 - 22/11/19

 

Ένα update του πρόσφατου σχολίου μας για την Aegean θα έχουμε, μετά και τη δημοσιοποίηση του 9μηνου χθες. Και σε γενικές γραμμές, αυτά ήτανε όπως περιμέναμε. Με μια μικρή μείωση της κερδοφορίας, εν μέσω δυσκολιών του κλάδου κατά τους τελευταίους μήνες.

 

Θα επαναλάβουμε λοιπόν και σήμερα πως η περίπτωση της Aegean Airlines είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μάλιστα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση από έναν παγκοσμίως ιδιαίτερο κλάδο. Και το λέμε αυτό, αφού ο αεροπορικός κλάδος. Κατά την άποψη μας. Είναι ένας από τους πιο δύσκολους κλάδους. Και αυτό είναι ένα πρώτο πράγμα που μας κάνει σκεπτικούς για την Aegean Airlines, αν και μιλάμε για μια αρκετά σοβαρή εταιρεία, στα πλαίσια ενός σοβαρού επιχειρηματικού ομίλου.

 

Πάμε τώρα στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, όπου και εδώ υπάρχουνε ιδιαιτερότητες. Με βάση και τα τελευταία αποτελέσματα 9μηνου, η εταιρεία έχει εξαιρετικά επιβαρυμένους δείκτες μόχλευσης, λόγω και του κλάδου. Αλλά λόγω και του business plan της εταιρείας. Και αν και σε αυτό πιθανόν βρίσκονται κρυμμένες υπεραξίες. Υπάρχουνε και μεγάλοι κίνδυνοι, θυμίζοντας πως παραδοσιακά αποφεύγουμε εταιρείες που είναι αρκετά μοχλευμένες (ανάλογα φυσικά και με τον κλάδο). Στο 6μηνο λοιπόν, η εταιρεία είχε συνολικές υποχρεώσεις ύψους 1,219δις ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 232εκ ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για ένα δείκτη συνολικές υποχρεώσεις προς ίδια κεφάλαια, στο 5,25χ, ο 3ος υψηλότερος μεταξύ των εταιρειών του FTSE 25, μετά την Γεκτερνα και τον Ελλάκτωρα (και οι δύο αυτές από τον κατασκευαστικό κλάδο).

 

Στα των αποτελεσμάτων χρήσεως τώρα και όσον αφορά το 3ο τρίμηνο, τα αποτελέσματα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω. Ήταν ακριβώς στα πλαίσια των εκτιμήσεων μας, με μικρή μείωση 5% των κερδών στα 94,7εκ από 90,2εκ ευρώ (στα 80,9εκ ευρώ το 9μηνο).

 

Είτε έτσι είτε αλλιώς. Στην κεφαλαιοποίηση των 586εκ ευρώ, η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα P/E Ratio 12x. Και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να πει κανείς πως η μετοχή είναι ακριβή. Ωστόσο τα όσα αναφέραμε παραπάνω, μαζί με την αβεβαιότητα διατήρησης υψηλών μερισματικών αποδόσεων κατά τα επόμενα χρόνια (λόγω των υψηλών δεικτών μόχλευσης), μας κάνουνε σκεπτικούς.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....