| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΔΑΙΟΣ – Πολύ μεγάλες συνολικές υποχρεώσεις….

00:01 - 25/10/19

 

Δεν ήτανε στην πρόθεση μας να γράψουμε για την εισηγμένη. Επειδή όμως δύο φίλοι της στήλης και του site μας το ζήτησαν επίμονα κατά τις τελευταίες ημέρες θα το κάνουμε. Θα ασχοληθούμε λοιπόν με την Δάιος, τη χρηματοοικονομική κατάσταση της οποίας θα χαρακτηρίζαμε εξαιρετικά μέτρια, με μεγάλα επίπεδα δανεισμού και συνολικών υποχρεώσεων. Και μπορεί τα αποτελέσματα χρήσεως στο δεύτερο 6μηνο (ζημίες 740.000 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου) να βελτιώνονται σημαντικά, λόγω εποχικότητας. Ωστόσο δε μπορούμε να πούμε πως με 142εκ ευρώ συνολικές υποχρεώσεις (εκ των οποίων 93-94εκ ευρώ τραπεζικός δανεισμός). Και ίδια κεφάλαια στα μόλις 18εκ ευρώ. Νιώθουμε πως τα πράγματα είναι ασφαλή με την εισηγμένη.

 

Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως υπάρχει άμεσo πρόβλημα. Ωστόσο οι δείκτες μόχλευσης είναι αρκετά επιβαρυμένοι, με το δείκτη συνολικές υποχρεώσεις προς ίδιας κεφάλαια στο 8χ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως στο 6μηνο, το EBITDA ήτανε 1,8εκ ευρώ, με τους χρεωστικούς τόκους στα 1,9εκ ευρώ. Και μπορεί, επαναλαμβάνουμε, η εικόνα στα αποτελέσματα χρήσεως στο β΄εξάμηνο να βελτιώνεται σημαντικά. Ωστόσο η άποψη μας παραμένει σταθερή. Εισηγμένες με τέτοιους δείκτες μόχλευσης, είναι καλό οι επενδυτές να τις αποφεύγουνε και ας το μετανιώνει κανείς κάποιες φορές. 

 

ΥΓ: Επιλέγοντας κανείς εισηγμένες με υψηλό δανεισμό, μια φορά την πατάει ….  Και χάνει το σύνολο των χρημάτων του.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....