| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |+/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Fundamentalist

Καθημερινά σχόλια με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Βιοχάλκο: Ούτε φθηνή, ούτε ακριβή στις τρέχουσες αποτιμήσεις

00:01 -27/09/19

 

Στα 3,88 ευρώ, +0,78% έκλεισε χθες η μετοχή της Βιοχάλκο, σε μια κεφαλαιοποίηση 1,01δις ευρώ. Σημειώνεται πως από 01/01/19, η μετοχή καταγράφει άνοδο 52,76%.  

Αρχικά να αναφέρουμε πως η εταιρεία – μετοχές του ομίλου, ποτέ δεν ήτανε στις χρηματιστηριακές μας συμπάθειες, κυρίως λόγω των επιβαρυμένων δεικτών μόχλευσης. Βέβαια μετά την «φυγή» της εταιρείας στο εξωτερικό πριν από μερικά χρόνια. Και τον εταιρικό μετασχηματισμό του ομίλου (με σειρά συγχωνεύσεων). Η κατάσταση είναι εμφανώς βελτιωμένη. Οι συνολικές υποχρεώσεις διαμορφώνονται στα περίπου 2,8δις ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στο 1,8δις ευρώ, μια κατάσταση αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Στα της αποτίμησης της εταιρείας στις τρέχουσες τιμές. Το P/E Ratio διαμορφώνεται στο 13χ, με το P/BV στο 0,78χ, αλλά και ουσιαστικά την απουσία μερίσματος, κάτι το οποίο ίσως είναι και αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο (παραδοσιακά προτιμούμε εταιρείες που διαχρονικά πληρώνουνε υψηλά μερίσματα – πιστεύουμε ότι αυτό είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, που κακώς μεγάλος μέρος των επενδυτών δεν λαμβάνει υπόψη).

Και βάζοντας τα όλα κάτω. Θα λέγαμε πως η Βιοχάλκο στις τρέχουσες τιμές είναι δίκαια αποτιμημένη. Ούτε φθηνή, αλλά σίγουρα ούτε ακριβή, με ένα P/E Ratio, το οποίο σίγουρα σε ένα καλό χρηματιστηριακό κλίμα και μια γενικευμένη άνοδο της αγοράς, μπορεί να γίνει 15 και 16 (δηλαδή περίπου 25% υψηλότερες τιμές). Και πάλι η εισηγμένη να μη θεωρείται ακριβή.  

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....